Λεβερκούζεν – Μάιντζ 2-1: Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον τίτλο
Η Λεβερκούζεν νίκησε με 2-1 την Μάιντζ και ξέφυγε με +11 από την Μπάγερν.
Τι κι αν αυτή τη φορά η Λεβερκούζεν δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής της; Η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να «λυγίσει» με 2-1 την πολύ ανταγωνιστική Μάιντζ για την 23η αγωνιστική της Bundesliga και να εκτοξεύσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν στους έντεκα βαθμούς, με τους Βαυαρούς να υποδέχονται αύριο τη Λειψία στο Μόναχο.
Παράλληλα, οι «ασπιρίνες» έφτασαν τα 33 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχαν το απόλυτο ρεκόρ στο γερμανικό ποδόσφαιρο.
Ξεπέρασαν τα 32 ματς της Μπάγερν από το 2020 και έγιναν η ομάδα της χώρας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πλέον 29 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.
Mόλις στο 3′ η Λεβερκούζεν έκανε το 1-0 με ένα φαλτσαριστό σουτ του Τσάκα που μπέρδεψε τον Ζέντνερ και εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως η Μάιντζ έφτασε στο 1-1 με τρομερή κεφαλιά του Κορ και έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αλόνσο.
Το ματς ήταν ανοιχτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους για την ανατροπή, αλλά αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ ήταν η Λεβερκούζεν. Στο 68′ συγκεκριμένα, ο Άντριχ έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακριά, η μπάλα πήγε πάνω στον Ζέντνερ ο οποίος την έχασε μέσα από τα χέρια του και έγινε το 2-1. Στο 80′ η Μάιντζ έμεινε και με δέκα λόγω αποβολής του Ενγκανκάμ με απευθείας κόκκινη και εκεί όλα τελείωσαν.
Οι συνθέσεις:
Λεβερκούζεν: Χραντέρτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Τα, Γκριμάλδο, Τσάκα, Άντριχ, Φριμπόνγκ(83’ Χινκάπιε), Χόφμαν(56’ Σικ), Αντλί(83’ Τέλα), Βιρτς(90’ Χλόζεκ)
Μάιντζ: Τσέτνερ, Κορ, Φαν Ντεν Μπέργκ, Κάτσι, Εμβουένε, Βίντμερ(60 Γκιλαβογί), Αμίρι, Μπαρέιρο, Λι, Γκρούντα(65’ Ενγκανκάμ), Ονισίβο (83’ Κράους)
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Ισπανίας και του Ντε λα Φουέντε!
- Οι «χειροπέδες» του Ντε Λα Φουέντε
- Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)





![Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Gemini_Generated_Image_kjwoqikjwoqikjwo-315x220.png)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442