Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάμος ομοφύλων: Στη Βουλή Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Γάμος ομοφύλων: Στη Βουλή Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Παρακολούθησαν τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»

Ολοκληρώνεται σήμερα (15/2) στη Βουλή η συζήτηση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και, παρά την ευρύτατη συναίνεση που συγκεντρώνει το εν λόγω νομοσχέδιο, καταγράφονται ενστάσεις.

Οι διαφοροποιήσεις αναμένεται να εκφραστούν ακόμα πιο εμφατικά, είτε με καταψήφιση ή με αποχή από τη διαδικασία, κατά την αποψινή ονομαστική ψηφοφορία.

Στη Βουλή Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Στα θεωρεία της Βουλής εθεάθησαν να κάθονται σήμερα το απόγευμα ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος.

Παρακολούθησαν μέρος της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;», δήλωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι «δεν είναι ανεκτό, δημοκρατικά, οι συνάνθρωποι μας, με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, να έχουν λιγότερα ατομικά, πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα, από την πλειονότητα».

«Είναι απάνθρωπο να τιμωρούνται και να καταδικάζονται σε μια ζωή στο σκοτάδι και στο περιθώριο, όσοι πολίτες είναι διαφορετικοί από την πλειονότητα και δεν βλάπτουν κανέναν ούτε με τη ζωή ούτε με τις προτιμήσεις τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024