Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Καπουτζίδης: «Όταν είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω κι από έναν δολοφόνο»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Όταν είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω κι από έναν δολοφόνο»

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός μιλά για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών που βρίσκεται στη Βουλή.

Προσκεκλημένος της εκπομπής «Στούντιο 4» ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης μία ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τεκνοθεσίας.

Από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;».

Μιλώντας για τις τοποθετήσεις στη Βουλή χαρακτήρισε ως «ευτύχημα» το γεγονός πως εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο κ. Σκέρτσος. Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε στην ομιλία του: «Δεν είναι ανεκτό, δημοκρατικά, οι συνάνθρωποι μας, με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, να έχουν λιγότερα ατομικά, πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα, από την πλειονότητα» και πρόσθεσε ότι είναι απάνθρωπο να τιμωρούνται και να καταδικάζονται σε μια ζωή στο σκοτάδι και στο περιθώριο, όσοι πολίτες είναι διαφορετικοί από την πλειονότητα και δεν βλάπτουν κανέναν ούτε με τη ζωή ούτε με τις προτιμήσεις τους.

Η ελπίδα που είχαμε ήταν ότι το ΚΚΕ θα κράταγε μια διαφορετική στάση

«Τα κακά σχόλια υπήρχαν πάντοτε και ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαμε, μιλούσαμε και μας λέγατε ότι κούρασε ο τάδε, είναι επειδή γνωρίζαμε ότι υπάρχουν αυτά τα κακά τα οποία δεν θα πάψουν να υπάρχουν από μεθαύριο, γνωρίζαμε για αυτό το μίσος.

Το εξηγούσαμε και δεν το καταλαβαίνανε. Μιλάμε για τη Βουλή, για το ναό της δημοκρατίας, έχουν ειπωθεί εκεί ανεπίτρεπτα πράγματα αλλά εμείς το ξέραμε. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ελπίδα που είχαμε ήταν ότι το ΚΚΕ θα κράταγε μια διαφορετική στάση. Σαν Γιώργο με απογοήτευσε. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πρέπει να απομακρυνθεί από το κόμμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Θα αλλάξουν οι ζωές κάποιων οικογενειών όταν δοθεί ένα «ναι» από την πολιτεία;

Ωστόσο, η εξάλειψη του μίσους δεν είναι αυτονόητη. «Για να καταλάβετε πού βρισκόμαστε ακόμα, πόσο ριζωμένο είναι το μίσος και μπερδεμένη είναι η συνείδηση κάποιων ανθρώπων, και η διάκριση είναι τόσο αυστηρή, αυτή τη στιγμή στην ελληνική Πολιτεία και σε πολλές χώρες του κόσμου αν ένας δολοφόνος θέλει να κάνει παιδί με μια έμπορο ναρκωτικών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κανένας νόμος δεν τους εμποδίζει, καμία Ιερά Σύνοδος δεν θα συνέλθει για να βγάλει απόφαση. Κανένας δεν θα τους εμποδίσει» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι θέλει να κάνει παιδί, γίνεται αυτό που γίνεται. Αυτό δείχνει πόσο πιο κάτω μας έχουν.»

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024