Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χειρότερο γεύμα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Άντονι Μπουρντέν

Το χειρότερο γεύμα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Άντονι Μπουρντέν

Ο γαστροναύτης αποκάλυψε, κάποια στιγμή, ότι πίστευε ότι μια από τις χειρότερες γαστρονομικές δημιουργίες που γνωρίζει ο άνθρωπος προέρχεται από τη Δύση.

Σε όποιο σκηνικό κι αν τον έβρισκαν οι τηλεθεατές, ο Άντονι Μπουρντέν ήταν πάντα ειλικρινής. Ο σεφ έδινε στα ντοκιμαντέρ του μια αυθεντική αίσθηση της νεοϋορκέζικης ανατροφής του και της οξύτητας του ως συγγραφέα, γεγονός που αποτελούσε έναν ισχυρό συνδυασμό.

Ωστόσο, για κάθε στιγμή πραγματικά συγκινητικής διορατικότητας που παρήγαγε, υπήρχαν και στιγμές καυστικής ειλικρίνειας, οι οποίες ήταν, τις περισσότερες φορές, κωμικές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ειλικρινής φύση της γενέθλιας πόλης του τον καθοδηγούσε, καθώς μια σειρά από ντόπιες λιχουδιές και περιβάλλοντα τον προκαλούσαν.

Αυτές κατατάσσονται ως μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες πτυχές της τηλεοπτικής του καριέρας και συνέβησαν στο No Reservations, στο The Layover και, φυσικά, στο Parts Unknown, την εκπομπή που του επέτρεψε να βουτήξει με τα μούτρα σε περιοχές που θεωρούνται άγνωστες για τους απληροφόρητους Δυτικούς.

Δεδομένου ότι είχε ταξιδέψει σε περισσότερα κλίματα από τους περισσότερους, η ερώτηση για το ποιο ήταν το χειρότερο φαγητό που έφαγε ποτέ ο Άντονι Μπουρντέν ερχόταν συχνά στο προσκήνιο, καθώς φημιζόταν για την ειλικρίνειά του

Photo: Wikimedia Commons

Ποιο ήταν όμως το χειρότερο φαγητό;

Από τρομερά τεχνάσματα που τον έστελναν σε καταστάσεις μεθυσμένης κατάθλιψης μέχρι τη συνοδεία ένοπλων πολιτοφυλακών σε επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες, ο Μπουρντέν έκανε τα πάντα για να ζωντανέψει τις εκπομπές του και, παρά τις άμεσες αντιδράσεις του σε αυτές, γνώριζε ότι η περιστασιακή δυσάρεστη έκπληξη είναι συνυφασμένη με τη βουτιά σε εκλεκτικές καταστάσεις που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες από τις δυτικές μάζες.

Δεδομένου ότι είχε ταξιδέψει σε περισσότερα κλίματα από τους περισσότερους, η ερώτηση για το ποιο ήταν το χειρότερο φαγητό που έφαγε ποτέ ο Άντονι Μπουρντέν ερχόταν συχνά στο προσκήνιο, καθώς φημιζόταν για την ειλικρίνειά του. Εξήγησε ανοιχτά ότι ο πρωκτός του γουρουνόχοιρου της Ναμίμπια ήταν ένα από τα χειρότερα πράγματα που είχε φάει ποτέ. Δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε, φαντάζομαι.

«Κανείς δεν αισθάνθηκε ποτέ καλύτερα αφού έφαγε φαγητό από αεροπλάνο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το τρώνε μόνο επειδή βαριούνται. Δεν τρώω στα αεροπλάνα. Μου αρέσει να φτάνω πεινασμένος»

Photo: Wikimedia Commons

Το φαγητό στα αεροπλάνα

Σε άλλο σημείο, μιλώντας στο Bon Appetit το 2016, ο γαστροναύτης αποκάλυψε επίσης ότι πίστευε ότι μια από τις χειρότερες γαστρονομικές δημιουργίες που γνωρίζει ο άνθρωπος προέρχεται από τη Δύση: Το φαγητό σε αεροπλάνο. Ισχυρίστηκε ότι δεν έτρωγε ποτέ το φαγητό που του προσέφεραν οι αεροπορικές εταιρείες όταν ταξίδευε για 200 ημέρες το χρόνο. «Ποτέ», είπε. «Κανείς δεν αισθάνθηκε ποτέ καλύτερα αφού έφαγε φαγητό από αεροπλάνο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το τρώνε μόνο επειδή βαριούνται. Δεν τρώω στα αεροπλάνα. Μου αρέσει να φτάνω πεινασμένος».

Υποστήριξε ότι το αρνιόταν ακόμη και όταν ταξίδευε από τη γενέτειρά του σε μακρινά ταξίδια σε χώρες όπως η Ιαπωνία -μια από τις αγαπημένες του χώρες- και η Νέα Ζηλανδία, και προτιμούσε πολύ να συνδυάζει τυρί και πόρτο και να πίνει μέχρι να πέσει σε κώμα. «Για μια πολύ μεγάλη πτήση, θα παρήγγειλα τυρί και πόρτο. Θα έτρωγα λίγο τυρί και θα έπινα τον Βόσπορο», υποστήριξε.

Photo: Wikimedia Commons

Υπάρχει και άλλο ένα κακό πιάτο

Πέρα από την «πραγματική διασκέδαση» του να δοκιμάσει κανείς την κωλοτρυπίδα ενός γουρουνόπουλου, που ακούγεται πέρα από κάθε όριο για τους μη μυημένους, πόσο μάλλον για τον εκλιπόντα Μπουρντέν, η επιλογή του σεφ και ταξιδευτή για το χειρότερο γεύμα στον κόσμο είναι αυτή με την οποία θα συμφωνούσαν πολλοί που το έχουν δοκιμάσει.

Το πιάτο είναι ένας παραδοσιακός ισλανδικός καρχαρίας þorramatur, τον οποίο έφαγε το 2004 κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν του No Reservations. «Αυτό είναι, νομίζω, ο ορισμός του απερίγραπτα άσχημο», είπε πριν συνεχίσει: «Αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου».

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα βίντεο με τον Άντονι Μπουρντέν να τρώει παστό καρχαρία:

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024