Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διέφευγε για μισό αιώνα ο διαβόητος βομβιστής Satoshi Kirishima - «Θέλω να πεθάνω με το πραγματικό μου όνομα»

Διέφευγε για μισό αιώνα ο διαβόητος βομβιστής Satoshi Kirishima – «Θέλω να πεθάνω με το πραγματικό μου όνομα»

Ο διαβόητος βομβιστής Satoshi Kirishima είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης για πάνω από μισό αιώνα.

Μακριά μαλλιά, νεανικό χαμόγελο, χοντρά γυαλιά ελαφρώς στραβά. Εδώ και δεκαετίες η ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες της Ιαπωνίας ήταν πανταχού παρούσα στα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Μετά όμως από σχεδόν 50 χρόνια, ο Satoshi Kirishima, που καταζητούνταν για τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις αριστερών εξτρεμιστών του 1970, φέρεται να πέθανε τη Δευτέρα, λίγες ημέρες αφότου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι είχε τελικά συλληφθεί.

Ήταν την περασμένη εβδομάδα που ο 70χρονος αποκάλυψε την ταυτότητά του αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο με ψεύτικο όνομα για θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν αίσθηση στην Ιαπωνία, όπου το νεαρό πρόσωπό του είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένο που έχει εμνεύσει viral αποκριάτικες στολές.

Η αστυνομία ωστόσο προσπαθούσε ακόμη να διεξάγει εξετάσεις DNA όταν ο άντρας που πέθανε το πρωί της Δευτέρας πιστεύεται ότι ήταν ο Satoshi Kirishima.

«Οι ερευνητές εξέτασαν και απέκλεισαν προηγούμενες πληροφορίες, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το άτομο αυτό να είναι πράγματι ο Satoshi Kirishima» ανέφερε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Asahi.

Γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για το πώς ο Satoshi Kirishima μπορεί να κρυβόταν σε κοινή θέα για δεκαετίες.

Γεννημένος στη Χιροσίμα τον Ιανουάριο του 1954, ο Satoshi Kirishima φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Τόκιο όπου τον προσέλκυσε η ριζοσπαστική ακροαριστερή πολιτική.

Εντάχθηκε, σύμφωνα με το CBSNEWS, στο Ένοπλο Αντι-Ιαπωνικό Μέτωπο Ανατολικής Ασίας, μίας από τις διάφορες μαχητικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν εκείνη την εποχή μαζί με τον κάποτε φοβερό Ιαπωνικό Κόκκινο Στρατό ή την ομάδα Baader-Meinhof στη δυτική Γερμανία.

Η ριζοσπαστική ομάδα πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από αρκετές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εταιρειών στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μεταξύ 1972 και 1975, αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Το 1974, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που πραγματοποιήσε η ομάδα στα κεντρικά γραφεία της Mitsubishi Heavy Industries.

Τον Απρίλιο του 1975, ο νεαρός ριζοσπάστης φέρεται να βοήθησε να τοποθετηθεί μια βόμβα που ανατίναξε τμήματα ενός κτιρίου στην πολυτελή συνοικία Ginza του Τόκιο. Δεν είχε σκοτωθεί κανείς.

Έκτοτε είχε καταφέρει να διαφύγει.

«Θέλω να πεθάνω με το πραγματικό μου όνομα»

Το TV Asahi και οι Japan Times ανέφεραν ότι ζούσε διπλή ζωή για χρόνια, εργαζόμενος σε εργολάβο οικοδομών στην πόλη Fujisawa με το ψευδώνυμο Hiroshi Uchida.

Πληρωνόταν σε μετρητά και διέφευγε από το ραντάρ των αρχών χωρίς ασφάλεια υγείας ή δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με τις αναφορές.

Κάποιος που τον γνώριζε δήλωσε στο TV Asahi πως ο ύποπτος είχε χάσει πολύ βάρος συγκριτικά με τη φωτογραφία που χρησιμοποιούσαν στην αναζήτησή τους οι αρχές.

Ο άντρας που πιστεύεται ότι είναι ο Kirishima άρχισε να λαμβάνει θεραπεία για καρκίνο του στομάχου με δικά του έξοδα.

Ήταν σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Kamakura όπου και τελικά ομολόγησε ότι ήταν ο 70χρονος Satoshi Kirishima.

«Θέλω να πεθάνω με το πραγματικό μου όνομα» φέρεται να είπε σε μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi, εννέα άλλα μέλη του ένοπλου αντιιαπωνικού μετώπου της Ανατολικής Ασίας συνελήφθησαν.

Ωστόσο, δύο 75χρονοι εξακολουθούν να διαφεύγουν αφού αφέθηκαν ελεύθεροι το 1977 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας του ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού ο οποίος είχε κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Japan Airlines στο Μπαγκλαντές.

Η Fusako Shigenobu, η γυναίκα ιδρύτρια του Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού, βγήκε ελεύθερη από τη φυλακή το 2022, αφού ολοκλήρωσε την ποινή της 20ετούς κάθειρξης για την πολιορκία της πρεσβείας το 1974.

Η ομάδα της Fusako Shigenobu πραγματοποίησε ένοπλες επιθέσεις για την υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, συμπεριλαμβανομένης μιας μαζικής δολοφονίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το 1972, από την οποία σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι.

Ο Kirishima, ωστόσο, είχε διαφύγει της δικαιοσύνης.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024