Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Βίντεο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε καθολική εκκλησία

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε καθολική εκκλησία

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο δράστες της ένοπλης επίθεσης σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη έφερε στο φως τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Στο πλάνο διακρίνονται οι δύο άντρες, νεαρής ηλικίας, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να περπατούν αργά και ήρεμα στην περιοχή Sariyer όπου στεγάζεται η ιταλική καθολική εκκλησία Santa Maria.

Η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει ακόμη

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις

Υπενθυμίζεται πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Σε ένα δεύτερο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν στο ναό και ανοίγουν πυρ.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 11:40 το πρωί της Κυριακής (28/1) κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Μετά τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα έσπευσαν οι αστυνομικές αρχές και ασθενοφόρα.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε πριν από λίγο στην ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

«Εκφράζω την εγγύτητα μου προς την κοινότητα της εκκλησίας Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την τέλεση της λειτουργίας υπέστη ένοπλη επίθεση που προκάλεσε έναν νεκρό και τραυματίες», είπε ο ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πιστούς που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, επίσης, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους».

Έχει ξεκινήσει έρευνα

«Καταδικάζουμε την άθλια επίθεση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά και ανέφερε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα την ένοπλη επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria της Κωνσταντινούπολης. Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα. Όσοι απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024