Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η άρνηση του CEO της Nintendo να απολύσει προσωπικό γίνεται viral

Η άρνηση του CEO της Nintendo να απολύσει προσωπικό γίνεται viral

Ο Satoru Iwata έκανε περικοπές στους μισθούς για να διασφαλίσει ότι το προσωπικό δεν θα χρειαστεί να απολυθεί.

Μετά από έναν μεγάλο αριθμό απολύσεων σε όλο τον τομέα του gaming, οι οπαδοί μοιράζονται την άποψη του πρώην CEO της Nintendo, Satoru Iwata.

Ο Iwata ήταν πρόεδρος της Nintendo από το 2002 μέχρι το θάνατό του το 2015 και επέβλεψε τόσο το Nintendo DS όσο και το Wii.

Ωστόσο, ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος κατά τη διάρκεια της ταραχώδους εποχής του Wii U της Nintendo, το οποίο θεωρήθηκε αποτυχία από πολλούς. Μετά την αποτυχία, ο ίδιος δέχτηκε μείωση μισθού κατά 50%, ενώ άλλα στελέχη μείωσαν τους μισθούς τους κατά 20%.

Τι είχε πει τότε

Μιλώντας για την απόφαση αυτή το 2013, ο Iwata δήλωσε: «Αν μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων για καλύτερα βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα, το ηθικό των εργαζομένων θα μειωθεί. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν οι εργαζόμενοι που φοβούνται ότι μπορεί να απολυθούν θα είναι σε θέση να αναπτύξουν τίτλους λογισμικού που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

«Στη Nintendo, οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν πολύτιμα στους τομείς τους, οπότε πιστεύω ότι η απόλυση μιας ομάδας εργαζομένων δεν θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχείρησης της Nintendo μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Αυτό συμβαίνει μετά την απόλυση 1900 μελών του προσωπικού της Activision Blizzard, του Xbox και της ZeniMax στις 25 Ιανουαρίου

Γιατί ο Satoru Iwata είναι επίκαιρος

Και αυτή η προοπτική επαινείται σήμερα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το γεγονός ότι ο Satoru Iwata αναφέρεται πολύ αυτή τη στιγμή, δείχνει πόσο πολύ η βιομηχανία ζητάει κάποιον, οποιονδήποτε στο εκτελεστικό επίπεδο που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το προσωπικό, το οποίο αλέθεται με ραγδαία αυξανόμενο ρυθμό», έγραψε ένας οπαδός.

«Τα στελέχη των βιντεοπαιχνιδιών θα έπρεπε να ντρέπονται να βγουν από τους δρόμους. Να γιουχάρονται δυνατά σε κάθε ευκαιρία. Μου θυμίζει το παράδειγμα του προφανώς αμίμητου Satoru Iwata, που έκοψε τους μισθούς των δικών του στελεχών πριν διώξει τους εργαζόμενους του βασικού επιπέδου» πρόσθεσε ένας άλλος.

«Τι θα λέγατε αντί να απολύσετε 500+ άτομα, να κόψετε μερικά γ@μημένα εκατομμύρια από τις κορυφαίες θέσεις και να σώσετε μερικές θέσεις εργασίας» είπε ένας τρίτος.

Κύμα απολύσεων

Αυτό συμβαίνει μετά την απόλυση 1900 μελών του προσωπικού της Activision Blizzard, του Xbox και της ZeniMax στις 25 Ιανουαρίου, λίγους μήνες μετά την έγκριση της εξαγοράς της Microsoft ύψους 57 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ η Riot Games απέλυσε πάνω από 500 μέλη του προσωπικού και ακύρωσε την ανάπτυξη όλων των spin-off τίτλων του League Of Legends νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer αμείβεται με ετήσιο μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Activision Bobby Kotick κέρδιζε κατά μέσο όρο 77.306 δολάρια την ώρα το 2022.

Σε άλλα νέα, ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για το You Meet In Malta, ένα καθηλωτικό φεστιβάλ που θα γιορτάσει τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων.

*Με στοιχεία από nme.com

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024