Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alibaba: Εκατοντάδες απολύσεις στη θυγατρική Lazada

Alibaba: Εκατοντάδες απολύσεις στη θυγατρική Lazada

Νέες περικοπές στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου της νοτιοανατολικής Ασίας

Η Lazada, εταιρεία που ανήκει στην Alibaba, ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο απολύσεων την Τετάρτη, όπως δήλωσε στο CNBC άτομο με άμεση γνώση του θέματος, μετά από μια σειρά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για περικοπές στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Επηρεάζονται εργαζόμενοι σε όλες τις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας από όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με την πηγή του αμερικανικού δικτύου. Αυτοί που επηρεάστηκαν μπορεί να ανέρχονται και «σε εκατοντάδες», με τη Σιγκαπούρη να επηρεάζεται περισσότερο, όπως υπογραμμίζει το CNBC.

Ο εκπρόσωπος της Lazada στη Σιγκαπούρη δεν επιβεβαίωσε ότι δρομολογούνται απολύσεις, αλλά τόνισε στο CNBC ότι η εταιρεία προβαίνει σε «προληπτικές προσαρμογές για να προσαρμόσει το εργατικό δυναμικό της, ώστε ως εταιρεία να τοποθετηθούμε καλύτερα για έναν πιο ευέλικτο, βελτιωμένο τρόπο εργασίας για να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες».

«Αυτός ο μετασχηματισμός απαιτεί να επανεκτιμήσουμε τις απαιτήσεις εργατικού δυναμικού και τη λειτουργική μας δομή για να διασφαλίσουμε ότι η Lazada είναι σε καλύτερη θέση για να προστατέψει τις μελλοντικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους μας», όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η Lazada δραστηριοποιείται σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την πηγή του CNBC, όλες οι λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, του λιανικού εμπορίου και του μάρκετινγκ, θα επηρεαστούν από τις απολύσεις, οι οποίες ανέφερε ότι γίνονται αυτή την εβδομάδα. Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν λάβει προσκλήσεις για συνάντηση από την εταιρεία, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη τις λεπτομέρειες.

Η Lazada έγινε θυγατρική του ομίλου Alibaba καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός απέκτησε τον έλεγχό της το 2016. Η εταιρεία δραστηριοποιείται υπό την Alibaba International Digital Commerce Group, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις AliExpress, Trendyol και Daraz.

Αυξανόμενος ανταγωνισμός

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από ανταγωνιστές όπως η Sea Limited της Shopee και το TikTok Shop που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις ασιατικές αγορές.

Τον Δεκέμβριο, ο τεχνολογικός γίγαντας της Ινδονησίας GoTo και η TikTok ανακοίνωσαν μια συνεργασία όπου οι επιχειρήσεις της Tokopedia και της TikTok Shop της Ινδονησίας θα συνδυαστούν σε μια διευρυμένη οντότητα Tokopedia. Το GoTo είναι μια συγχώνευση μεταξύ του γίγαντα Gojek της Ινδονησίας και της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας Tokopedia.

Ως μέρος της συμφωνίας, η TikTok θα λάβει το 75,01% των μετοχών και θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην οντότητα με την πάροδο του χρόνου.

Η συμφωνία ήρθε αφότου η Ινδονησία απαγόρευσε το ηλεκτρονικό εμπόριο στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο για να προστατεύσει τους τοπικούς εμπόρους, αναγκάζοντας την TikTok να σταματήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου TikTok Shop.

Η ηγετική ομάδα της Lazada έχει υποστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lazada, Τσουν Λι, αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμς Ντονγκ, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Lazada Ταϊλάνδης και Βιετνάμ.

Το 2020, ο Λι ανέλαβε τον ρόλο από τον Pierre Poignant, ο οποίος διαδέχθηκε τη Λούσι Πενγκ τον Δεκέμβριο του 2018, μόλις εννέα μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων της εταιρείας.

Το 2023 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για τη μητρική της εταιρεία, Alibaba, η οποία ακύρωσε τα σχέδιά της για απόσχιση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο cloud και υλοποίησε μια ευρεία μεταρρύθμιση σε επίπεδο διοίκησης.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024