Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικές απολύσεις στο Sports Illustrated - Κινδυνεύει με «λουκέτο» μετά από 70 χρόνια

Μαζικές απολύσεις στο Sports Illustrated – Κινδυνεύει με «λουκέτο» μετά από 70 χρόνια

Ένα από πλέον ιστορικά περιοδικά του πλανήτη οδεύει (;) σε ξαφνικό «θάνατο».

Με κλείσιμο απειλείται η εμβληματική έκδοση καθώς σχεδόν το σύνολο του προσωπικού τελεί υπό απόλυση καθώς η εταιρεία που το εκδίδει (Arena Group) αθέτησε πληρωμή ύψους 2.8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Arena Group ειδοποίησε τους εργαζομένους ότι οι θέσεις εργασίας καταργούνται. «Θα απολύσουμε το προσωπικό που εργάζεται υπό το εμπορικό σήμα SI», αναφέρεται στο σημείωμα που εστάλη στους εργαζομένους με την υποσημείωση ότι ορισμένοι εργαζόμενοι θα απολυθούν αμέσως ενώ άλλοι θα εργαστούν μέχρι τη λήξη μιας περιόδου που εκπνέει σε 90 ημέρες.

Σε κίνδυνο το μέλλον του περιοδικού που εκδίδεται αδιάκοπα εδώ και 70 χρόνια

Ιδιοκτήτης του ιστορικού περιοδικού είναι η Authentic Brands Group που το 2019 πούλησε τα δικαιώματα έκδοσης στην Arena Group. Η AG δεν πλήρωσε για τα εκδοτικά δικαιώματα με αποτέλεσμα η ABG να αποσύρει την άδεια έκδοσης και να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον του περιοδικού που εκδίδεται αδιάκοπα εδώ και 70 χρόνια.

Το συνδικάτο εργαζομένων στο Sports Illustrated ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την έκδοση του περιοδικού, αλλά ότι το μέλλον του βρίσκεται πλέον στα χέρια της Authentic Brands Group. Καλεί μάλιστα την ιδιοκτήτρια εταιρεία να «διασφαλίσει τη συνέχιση της δημοσίευσης του SI».

Έγινε γρήγορα το πιο σημαντικό αθλητικό έντυπο

Η ABG δεν έχει ενημερώσει το προσωπικό (περίπου 80 άτομα) σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια. Αν θα συνεχίσει η ίδια την έκδοση ή θα πουλήσει τα εκδοτικά δικαιώματα σε άλλη εταιρεία.

Το αμερικανικό περιοδικό ξεκίνησε τη μακρά διαδρομή του το 1954. Οι εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες του και τα εκτενή κείμενα το έκαναν γρήγορα το πιο σημαντικό αθλητικό έντυπο.

Ανάμεσα στα κορυφαία εξώφυλλα που έχει εκδώσει το Sports Illustrated είναι αυτά με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Κόμπι Μπράιντ και πολλούς άλλους αθλητές απ’ όλα τα σπορ παγκοσμίως.

Το SI έγινε πασίγνωστο και από τις ειδικές εκδόσεις όπου -συνήθως- διάσημες αθλήτριες και πρόσωπα της showbiz έκαναν φωτογραφίσεις με εμφάνιση… παραλίας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024