Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nintendo: Οι κληρονόμοι και η «υπερδύναμη» της υπομονής

Nintendo: Οι κληρονόμοι και η «υπερδύναμη» της υπομονής

Το βλέμμα στο μέλλον από την οικογένεια Yamauchi δείνει μια σπάνια ευελιξία

Η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια assets για τα μέλη της οικογένειας που ίδρυσε της Nintendo επισημαίνει πως είναι πρόθυμη να «παίξει ένα μακρύ παιχνίδι» όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια που διαθέτει και σημειώνει πως μπορεί να περιμένει περισσότερο από 10 χρόνια για να δει την ανάκαμψη.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα εξηγεί γιατί το «Yamauchi-No.10 Family Office» δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης στην προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την εταιρεία ναυτιλιακών κατασκευών Toyo Construction Co (1890.T), μια μάχη για την εξαγορά που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής ενόψει της γενικής συνέλευσης της Yamauchi.

Το βλέμμα στο μέλλον από την οικογένεια Yamauchi δείνει μια σπάνια ευελιξία -όπως μεταδίδει το Reuters- και ταυτόχρονα και όρεξη για κινδύνους στο κυνήγι τόσο για εισηγμένες όσο και για ιδιωτικές εταιρείες με τεχνολογία που μπορεί να αναζωογονήσουν την Ιαπωνία, δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματούχος επενδύσεων Hirowaka Murakami. «Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που άλλοι επενδυτές δεν μπορούν ή διστάζουν να κάνουν. Αυτό είναι το πνεύμα που έχουμε», σημείωσε.

Το οικογενειακό γραφείο ξεκίνησε το 2020 από τον Banjo Yamauchi, τον 30χρονο εγγονό του τρίτου προέδρου της Nintendo Co Ltd (7974.T), Hiroshi Yamauchi, ο οποίος μετέτρεψε τον κατασκευαστή των τραπουλόχαρτων στον γνωστό γίγαντα βιντεοπαιχνιδιών, με τους διάσημους χαρακτήρες όπως ο υδραυλικός Super Mario και η πριγκίπισσα Zelda.

Ο Hiroshi Yamauchi λέει ότι στοχεύει να διατηρήσει τη «μοναδική δημιουργικότητα και την πρωτοποριακή νοοτροπία» του Hiroshi Yamauchi, ο οποίος πέθανε το 2013, για να βοηθήσει την Ιαπωνία να καινοτομήσει.

Η ιδιόμορφη ιστοσελίδα του, με πολύχρωμα γραφικά 8-bit και μουσική chiptune, θυμίζει τα πρώτα παιχνίδια της Nintendo όπως το «Donkey Kong» και το γραφείο του είναι στολισμένο με χαρτί washi που χρησιμοποιείται για τα παραδοσιακά τραπουλόχαρτα «hanafuda» – το πρώτο προϊόν της Nintendo.

Αλλά η διαμάχη της με την Toyo, εταιρεία αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων και τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ναυτιλιακών της Ιαπωνίας στην οποία κατέχει το 27%, ήταν κάθε άλλο παρά ιδιότροπη. Ο Yamauchi κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο της Toyo για «σοβαρά προβλήματα διακυβέρνησης και αποτυχίες εποπτείας» και λέει ότι θα αντιταχθεί στην επανεκλογή του προέδρου της Toyo και δύο άλλων στελεχών στη συνέλευση των μετόχων του Ιουνίου.

Το γραφείο του Yamauchi λέει ότι έχει υποβάλει περισσότερες από 100 σελίδες προτάσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα νησιωτικό έθνος με πολλές μεγάλες παράκτιες πόλεις, όπως η Ιαπωνία θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία θαλάσσιων κατασκευών της Toyo στην παραγωγή ενέργειας.

Το γραφείο της οικογένειας Yamauchi ανακοίνωσε ότι θέλει να εξαγοράσει την Toyo τον Μάιο του περασμένου έτους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024