Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία του Σαμάρ Νίκολσον: «Θα πέθαινα ή θα έμπαινα φυλακή, αλλά το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή» (vids)

Η ιστορία του Σαμάρ Νίκολσον: «Θα πέθαινα ή θα έμπαινα φυλακή, αλλά το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή» (vids)

Συγκλονιστική εξομολόγηση από τον Τζαμαϊκανό επιθετικό - «Ήθελα να εκδικηθώ για τη δολοφονία του πατέρα μου. Σκεφτόμουν να πάρω όπλο και να σκοτώσω ανθρώπους, αλλά το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή».

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο επιθετικός της Κλερμόν, Σαμάρ Νίκολσον. Ο 26χρονος Τζαμαϊκανός στράικερ της γαλλικής ομάδας μίλησε για την παιδική του ηλικία, τη δολοφονία του πατέρα του στο διαβόητο γκέτο του Τρεντς Τάουν, τις άσχημες σκέψεις που έκανε μετά τον θάνατό του, αλλά και την διέξοδο που βρήκε μέσα από το ποδόσφαιρο.

«Το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Σαμάρ Νίκολσον και εξέφρασε τη χαρά του που κατάφερε να ξεφύγει από την παρανομία και χάρη στο ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά του πλέον μια καλύτερη ζωή.

Ο Σαμάρ Νίκολσον γεννήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικας στις 16 Μαρτίου του 1997. Σε μια από τις πιο κακόφημες περιοχές της χώρας.

Μια περιοχή γεμάτη βία, όπλα, ναρκωτικά και φόνους. Όλα αυτά τα έζησε από πρώτο χέρι, όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του.

«Όταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου ήμουν στο χαμηλότερο σημείο. Ήταν το είδωλό μου. Η μόνη μου σκέψη ήταν να εκδικηθώ για τη δολοφονία του. Έκανα παρέα με κακοποιούς και σκεφτόμουν να σκοτώσω ανθρώπους. Έψαχνα συνεχώς για καυγάδες και θα μπορούσα εύκολα να είχα πάρει ένα όπλο. Όμως, η οικογένειά μου μού είπε ότι είτε θα πεθάνω είτε θα καταλήξω στη φυλακή. Τότε αποφάσισα να αλλάξω και να ακολουθήσω το όνειρό μου να γίνω ποδοσφαιριστής», ανέφερε αρχικά.

«Ξεκίνησα με την Μόις Τάουνς στην Τζαμάικα, παίζοντας χωρίς αμοιβή, μετά πήγα στη Σλοβενία ​​καθώς ήταν όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη. Θα μπορούσα να είχα πάει να παίξω στο MLS στην Αμερική, αλλά ως παιδί έβλεπα πάντα την αγγλική Premier League στην τηλεόραση. Ήταν δύσκολα στην αρχή στη Σλοβενία. Γύριζα στο ξενοδοχείο μετά την προπόνηση και έκλαιγα. Η οικογένειά μου με εμπόδισε να κάνω ανόητα πράγματα και μου έσωσαν τη ζωή. Όταν έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αποφάσισα να τους δώσω καλύτερες ζωές και να τους βοηθήσω να βγουν από το γκέτο. Είμαι περήφανος που τώρα η μαμά, η θεία και η γιαγιά μου ζουν σε πολύ καλύτερο περιβάλλον», κατέληξε.

Ο Νίκολσον το 2019 μετακόμισε από την σλοβενική Ντομζάλε στη βελγική Σαρλερουά έναντι 1.5 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2022 στην Σπαρτάκ Μόσχας έναντι 8 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο δόθηκε δανεικός από τη ρώσικη ομάδα στην Κλερμόν με ενοίκιο 500.000 ευρώ. Ενας μεταγραφικός κύκλος ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Φέτος σε 12 αναμετρήσεις στη Γαλλία έχει 1 γκολ και 2 ασίστ σε 739 λεπτά. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 194 συμμετοχές, με 64 γκολ και 21 ασίστ. Επίσης διεθνής με την Τζαμάικα, έχοντας 42 παιχνίδια και 11 γκολ με το εθνόσημο…

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024