Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα Πογέτ στην Σάντερλαντ: «Θα ήθελα να επιστρέψω»

Άνοιγμα Πογέτ στην Σάντερλαντ: «Θα ήθελα να επιστρέψω»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Σάντερλαντ.

Σάντερλαντ και Νιούκαστλ κοντράρονται στο Κύπελλο και με αφορμή την πρώτη τους συνάντηση μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, αναφέρθηκε στα χρόνια που κάθισε στον πάγκο της πρώτης.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, άλλοτε μέσος της Τσέλσι και της Τότεναμ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ τον Οκτώβριο του 2013, μένοντας στο «Στάδιο του Φωτός» για 18 μήνες, έως ότου απολύθηκε τον Μάρτιο του 2015.

 Ο 56χρονος Πογέτ θυμάται με αγάπη την εποχή του εκεί και αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον μέτοχο της Σάντερλαντ, Χουάν Σαρτόρι.

«Όταν πήγα εκεί, μου ζήτησαν να κάνω δύο πράγματα: να κρατήσω τον σύλλογο στην Premier League, κάτι που έκανα με κάποιο τρόπο, και να κερδίσω τη Νιούκαστλ» είπε αρχικά.

«Στα πρώτα επτά παιχνίδια πήραμε έναν βαθμό. Στη συνέχεια χάσαμε από τη Σουόνσι 4-0. Οκτώ παιχνίδια, ένας βαθμός. Ακολουθούσε η Νιούκαστλ εντός έδρας, κερδίσαμε 2-1. Αυτό ήταν, όλα άλλαξαν. Ήταν απίστευτο. Παίξαμε με τη Νιούκαστλ τρεις φορές εκείνη τη χρονιά και την κέρδισα και τις τρεις. Πιστεύω ότι κάθε οπαδός της Σάντερλαντ θα ήταν εντάξει με αυτό, ήμασταν στην Premier League και νικούσαμε τη Νιούκαστλ κάθε φορά που παίζαμε. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή».

«Θα ήθελα να επιστρέψω»

Στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να γυρίσει στην αγγλική ομάδα. «Θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω, προφανώς δεν μπορώ να πάω τώρα, αλλά έχω εξαιρετική σχέση με τον σύλλογο και έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Χουάν Σαρτόρι. Επικοινωνούμε μια φορά το μήνα. Αν λειτουργήσουν οι συγχρονισμοί, μια μέρα θα ήθελα να επιστρέψω».

Η Σάντερλαντ θα αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια τον Ιανουάριο, όταν την υποδεχθεί στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Στάδιο του Φωτός» το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024