Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλοθέη: Ελεύθερος ο γυναικοκτόνος που τσιμέντωσε την γυναίκα του - Ξεσπά η μητέρα του θύματος

Φιλοθέη: Ελεύθερος ο γυναικοκτόνος που τσιμέντωσε την γυναίκα του – Ξεσπά η μητέρα του θύματος

Η περίπτωση του γυναικοκτόνου μουσικού μέσα από ένα βίντεο του LIVE NEWS, που περιγράφει τις πρώτες μέρες μετά την δολοφονία, τη δίκη και την αποφυλάκιση του δράστη στο Εφετείο.

Αναβιώνει η υπόθεση γυναικοκτονίας στη Φιλοθέη και επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα αφιέρωμα σχετικά με την ζωή του συζύγου.

Ένας καθηγητής μουσικής που δολοφόνησε την σολίστ γυναίκα του όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Μετά την ομολογία του υποστήριξε πως η γυναίκα τον κυνηγούσε με ένα κουζινομάχαιρο

Η παθολογική ζήλεια, η προσπάθεια να ξεγελάσει τις αρχές προσλαμβάνοντας ιδιωτικό ερευνητή και το ξέσπασμα της μητέρας του θύματος.

To ιστορικό και τι δήλωσε η μητέρα της σολίστ

Ο καθηγητής μουσικής φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη μητέρα των παιδιών του Παναγιώτα Μαζαράκη, η οποία ήταν σολίστ με αρκετά καλή και ακόμα πιο υποσχόμενη καριέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες καυγάδιζαν συχνά. Στον τελευταίο τους καβγά η μητέρα των δύο παιδιών ζήτησε από τον Γιάννη Κατσιλάμπρο να χωρίσουν καθώς δεν άντεχε τους τσακωμούς και τις εκρήξεις του.

Τότε εκείνος άρπαξε το σίδερο σιδερώματος και την χτύπησε στο κεφάλι, ενώ με μια γροθιά στο διάφραγμα την άφησε αναίσθητη αναίσθητη. Στη συνέχεια, τη μετέφερε στη μπανιέρα όπου και την στραγγάλισε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Αρχικά την πέταξε στα σκουπίδια. Μετά την έθαψε τη σύζυγό του σε ένα πάρκο στη Φιλοθέη που κάποτε πήγαιναν με τα παιδιά τους.

Έμεινε στη φυλακή μόλις 7 χρόνια. Στα 53 του χρόνια προσπαθεί να αφήσει οριστικά πίσω το έγκλημα που διέπραξε και συνεχίζει να ανεβάζει τραγούδια, πολλά από τα οποία είναι βιωματικά.

Το έγκλημα σημειώθηκε το 2008 και ο δράστης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια. Το 2014 «έσπασαν» τα ισόβια χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έναν χρόνο μετά αποφυλακίστηκε.

Κανένα από τα δύο του παιδιά δεν έχει πλέον σχέση μαζί του. Όταν τα άφησε ορφανά από μητέρα, ο γιος του ήταν 4,5 ετών και η κόρη του μόλις 14 μηνών.

«Είδα τα παιδιά μου να πονούν και να απορούν. Είδα τα παιδιά μου λίγο λίγο να απομακρύνονται, καθώς η δυνατότητα επικοινωνίας ολοένα μειωνόταν και τελικά μηδενίστηκε. Είδα τη μορφή στον καθρέφτη. Τη μίσησα, μα όχι αρκετά».

Το διαζύγιο ήταν όπως σε πολλές περιπτώσεις η αφορμή για την δολοφονία σε μια περίπτωση που απλά ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα

Το έγκλημα είχε συνταράξει τη χώρα, καθώς τις πρώτες μέρες ο δράστης το έπαιζε ανήξερος. Είχε προσλάβει μάλιστα και ιδιωτικό ερευνητή, που ανασύρει στο LIVE NEWS μνήμες από εκείνη την εποχή.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν ηθοποιός που προσπάθησε να με χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για πείσει την οικογένεια και την κοινή γνώμη ότι δεν έχει καμία σχέση».

Μετά από αντιφάσεις όμως ο δράστης αναγκάστηκε να ομολογήσει και οδηγήθηκε στη φυλακή. Αιτία όπως διαπιστώθηκε, η πρόθεση της συζύγου του, να πάρει διαζύγιο.

Η μητέρα μόλις ενημερώθηκε από την ρεπόρτερ του LIVE NEWS για το αφιέρωμα και της ζητήθηκε να σχολιάσει ανέφερε πως «Το μήνυμα είναι πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και όλες οι χαροκαμμένες μάνες ζητάνε τα παιδιά τους. Ζούμε με τις αναμνήσεις και εμείς και τα παιδιά. Η δικαοσύνη είπε πως θα μπει ισόβια και αυτός βγήκε στα έξι-εξίμιση χρόνια».

Η πρωτόδικη ποινή και το Εφετείο

Πρωτόδικα το δικαστήριο, τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε το δικαστήριο  ήταν παραδειγματική. Σε μια εποχή που δεν αντιμετωπίζονται από την κοινή γνώμη οι γυναικοκτονίες με τον τρόπο που γίνεται σήμερα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Παναγιώτα Μαζαράκη είχε αναφέρει τα εξής: «Ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την Παναγιώτα εκ των προτέρων. Δεν υπήρξε ο έντονος καβγάς μεταξύ τους, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος. Αντιθέτως, έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε, την χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι. Βλέποντας ότι ήταν ακόμα ζωντανή, την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε… ενέργησε με προμελετημένο δόλο και από πρόθεση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης να σκοτώσει τη σύζυγό του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης».

O ίδιος είχε ισχυριστεί πως η σολίστ είχε πάρει ένα μαχαίρι και τον κηνυγούσε να τον σκοτώσει.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024