Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφη Τσιχλάκη: Οργή της οικογένειας για την αποφυλάκιση του δολοφόνου συζύγου της

Έφη Τσιχλάκη: Οργή της οικογένειας για την αποφυλάκιση του δολοφόνου συζύγου της

Ο Κώστας Λεμενιτάκης υπήρξε πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής - Απόφαση «ντροπιαστική για την Ελληνική Δικαιοσύνη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος που βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι το 2016

Αναβίωσε ξανά στο δικαστήριο η υπόθεση της δολοφονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε νεκρή με σφαίρα καρφωμενη στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων τον Μάρτιο του 2016. Ο σύζυγός της -πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή- που είχε κριθεί ένοχος πριν 1,5 χρόνο για τη δολοφονία της, αφέθηκε ελεύθερος.

«Είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη»

Την είδηση της αποφυλάκισής του έκανε γνωστή ο Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος του 47χρονου θύματος και δικηγόρος της οικογένειας στην πολύκροτη δίκη. Θυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών, χωρίς όμως ποτέ να είχε ομολογήσει ενώπιον του δικαστηρίου το έγκλημα. Τώρα, αφέθηκε ελεύθερος.

Η Έφη Τσιχλάκη είχε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της, πάνω από τον ώμο της

Αποφυλακίστηκε 1,5 χρόνο μετά την καταδίκη του

Ο κ. Αθανασίου προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση μέσω της οποία ανακοίνωνε την απόφαση του δικαστηρίου:

«H αποφυλάκιση του Κώστα Λεμενιτάκη, καταδικασμένου για τον βίαιο και τραγικό θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, δεν πιστεύω στο αίσθημα μίσους. Δεν μισώ τον δολοφόνο, δεν εύχομαι καν το κακό του. Πολεμάμε όμως για να πληρώσει την απεχθή του πράξη. Πολεμάμε για δικαιοσύνη. Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση, μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κώστας Λεμενιτάκης είναι πλέον ελεύθερος» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, ανακοινώνοντας την αποφυλάκισή του.

«Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη»

Και συνέχισε: «Χωρίς να έχει δείξει την οποιαδήποτε μεταμέλεια, χωρίς να έχει παραδεχτεί καν τη δολοφονία, χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη… Αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων… Είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του. ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!» συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την καταγραφή των σκέψεων και συναισθημάτων του επί της απόφασης.

Επιμένει ότι η καρφωμένη σφαίρα στο κεφάλι της ήταν αυτοκτονία

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος δεν έχει ομολογήσει την πράξη του και υποστηρίζει το σενάριο της αυτοκτονίας της άτυχης γυναίκας, ένα σενάριο που αν και καταρρίφθηκε στο Εφετείο, είχε γίνει δεκτό σε πρώτο βαθμό, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στην φυλακή έξι χρόνια μετά το έγκλημα.

Σημειώνεται πως ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, ενώ τον Μάιο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον είχε κρίνει ένοχο.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2022, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, τον έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) «ένοχο» για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου. Είχε προηγηθεί καταδικαστική εισαγγελική πρόταση, την οποία το Δικαστήριο έκανε δεκτή.

Όπως είχε κρίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε απόπειρα στραγγαλισμού και να πυροβόλησε τη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της. Στον σύζυγό της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς -για το οποίο είχε ασκηθεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου- και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, απόφαση που εξόργισε τους συγγενείς της 47χρονης γυναίκας.

Τι πρόδωσε τον δολοφόνο

Ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας είχε αναφερθεί νωρίτερα φέτος στη μάχη που έχει δώσει η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τόσο οι συγγενείς όσο και η μία ιατροδικαστής που ήταν τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, είχαν δεχθεί απειλές κατά τη διάρκεια της δίκης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Έκανε λόγο για μία υπόθεση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας ενώ σημείωσε πως έχει «άρωμα μαφίας» καθώς η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη «βρέθηκε όχι μόνο να διεκδικεί την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και να απειλείται για αυτό».

Ο δολοφόνος προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του, κάνοντάς το να φανεί σαν αυτοκτονία

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, ένα από τα στοιχεία που «δείχνουν» δολοφονία είναι πως η Έφη Τσιχλάκη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας. Παράλληλα, στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η 47χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν άνω-κάτω το δωμάτιο, ενώ υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αντικείμενα, σημάδια στον τοίχο και ένας σπασμένος καθρέφτης.

Μάλιστα, όπως είχαν αποφανθεί οι δύο ιατροδικαστές, η 47χρονη Έφη πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις της μετά από προσπάθεια στραγγαλισμού και μετά να δέχθηκε τον φονικό πυροβολισμό στο κεφάλι.

«Το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αδιανόητο. Επιπλέον, δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα της Έφης που ήταν ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος» είχε πει ο Εμμανουήλ Αθανασίου, μιλώντας για την ξαδέρφη του.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο, ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για έναν «ιδιαίτερα βίαιο άνθρωπο», κάτι που του είχε ομολογήσει ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι επιμένει να «δηλώνει αθώος, ενώ έχει σκηνοθετήσει το έγκλημα».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024