Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στη δουλειά... ευθύνεται το θύμα - «Καλύτερα να φοράς παντελόνια»

Όταν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στη δουλειά… ευθύνεται το θύμα – «Καλύτερα να φοράς παντελόνια»

Άνδρας προϊστάμενος αισθάνθηκε την ανάγκη να προειδοποιήσει μια νεότερη υπάλληλο για τον κίνδυνο σεξουαλικής παρενόχλησης

Μια 25χρονη γυναίκα δέχτηκε «συμβουλή» από τον μάνατζερ της να προτιμάει να φοράει παντελόνια για να αποφεύγει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας.

Η αποκάλυψη, η οποία χαρακτηρίστηκε «μη αποδεκτή» από την εταιρεία στην οποία εργάζεται η 25χρονη, ήρθε στο φως καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έκρουσαν τον κώδωνα για την πρόοδο της διαφορετικότητας και της ένταξης (D&I), συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω φύλου.

Η επιτροπή ισχυρίστηκε ότι έχει μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ανώνυμων μαρτυριών, που περιγράφουν λεπτομερώς περιστατικά σεξισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

«Υπάρχει ένας φρικτός αριθμός άμεσων σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων, πιθανώς αρκετά εγκληματικής συμπεριφοράς, που συμβαίνουν σε μερικούς από αυτούς τους χώρους εργασίας», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών, Dame Angela Eagle.

Απαράδεκτο το γεγονός ότι άνδρας προϊστάμενος αισθάνθηκε την ανάγκη να προειδοποιήσει μια νεότερη υπάλληλο για τον κίνδυνο σεξουαλικής παρενόχλησης

Εμφανιζόμενη στο πάνελ των εκπροσώπων του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Yvonne Braun, διευθύντρια πολιτικής, μακροπρόθεσμων αποταμιεύσεων και προστασίας και εκτελεστικός χορηγός για την D&I στην Ένωση Βρετανικών Ασφαλιστών (ABI), δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις δηλώσεις του μάνατζερ για τον «σωστό» ρουχισμό γυναικών σε συνέδρια.

Η Braun χαρακτήρισε τον σεξισμό στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές ως «απαίσιο» και χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα ευρήματα ότι ο άνδρας προϊστάμενος αισθάνθηκε την ανάγκη να προειδοποιήσει μια νεότερη υπάλληλο για τον κίνδυνο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Τετάρτης, η Braun ζήτησε συγγνώμη αφού ελέγχθηκε από τη βουλευτή Caroline Nokes για τη χρήση γλώσσας που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως υποτίμηση των επιπτώσεων της σεξουαλικής παρενόχλησης, με τον Braun να έχει πει: «Δεν υπαινίσσομαι και δεν υπονοώ ότι δεν υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές απόλυτες ανοησίες που συμβαίνουν».

Η Braun διευκρίνισε αργότερα στο Insurance Business ότι χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη «ανοησία» ως τοποθέτηση για πιθανή βωμολοχία και ότι σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει το πώς βλέπει τις «σοκαριστικές» και «απαράδεκτες» ανεπιθύμητες και αδικαιολόγητες σεξουαλικές προσεγγίσεις.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024