Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντε Νίρο: Η δικαστική διαμάχη με την πρώην βοηθό του και οι κατηγορίες για διακρίσεις φύλου

Ντε Νίρο: Η δικαστική διαμάχη με την πρώην βοηθό του και οι κατηγορίες για διακρίσεις φύλου

Η γυναίκα τον μήνυσε για αποζημίωση 12 εκατομμυρίων δολαρίων για συναισθηματική δυσφορία και βλάβη στη φήμη.

Μια τετραετής δικαστική διαμάχη μεταξύ του ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ενός πρώην υπαλλήλου δικάστηκε τη Δευτέρα (30/10) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου οι ισχυρισμοί για διακρίσεις λόγω φύλου και ακατάλληλες δαπάνες μεταδόθηκαν σε ανοιχτή δίκη.

Η πρώην υπάλληλος, Graham Chase Robinson, η οποία ξεκίνησε ως εκτελεστική βοηθός του Ντε Νίρο το 2008 και κατέληξε στον τίτλο του αντιπροέδρου, μήνυσε τον ηθοποιό και την εταιρεία του, Canal Productions, για διακρίσεις λόγω φύλου. Είπε στη μήνυσή της ότι ο Ντε Νίρο της είχε συμπεριφερθεί σαν «σύζυγος γραφείου», λέγοντάς της να πλύνει τα σεντόνια του και να του ξύσει την πλάτη. Ακόμη ισχυρίζεται ότι οι απολαβές της ήταν μικρότερες από έναν άνδρα υπάλληλο.

Η Canal Productions μήνυσε την Robinson, κατηγορώντας την ότι μετέφερε περισσότερα από 450.000 δολάρια σε αεροπορικά μίλια στον προσωπικό της λογαριασμό και ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες δολάρια από χρήματα της εταιρείας για φαγητό, ταξίδια και άλλες προσωπικές υπηρεσίες.

Η Robinson προσλήφθηκε για πρώτη φορά ως βοηθός του Ντε Νίρο στην Canal Productions το 2008.

Στα δικαστικά έγγραφα, η πρώην βοηθός αρνήθηκε ότι έκανε μη εξουσιοδοτημένες αγορές, ενώ ο Ντε Νίρο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ότι της ανέθεσε «στερεότυπα γυναικεία» δουλειά.

Τι ισχυρίζεται η  Graham Chase Robinson

Η 41χρονη πρώην βοηθός άρχισε να εργάζεται για τον Ντε Νίρο ως εκτελεστική βοηθός στα 25, και τελικά έγινε αντιπρόεδρος παραγωγής και οικονομικών στην Canal Productions πριν παραιτηθεί, το 2019. Παρά τις προαγωγές της, ο Ντε Ο Νίρο την αποκαλούσε συνεχώς ως βοηθός του, ισχυρίστηκε στη μήνυση, αναθέτοντας τα καθήκοντά της που δεν συνάδουν με τις περιγραφές της δουλειάς της, όπως το σκούπισμα του διαμερίσματός του και η επισκευή των ρούχων του.

Υποστήριξε ότι αμείβονταν λιγότερο από έναν άνδρα υπάλληλο λόγω του φύλου της και ότι Ντε Νίρο έκανε υποτιμητικά σχόλια με βάση το φύλο που περιλάμβαναν ότι την αποκαλούσε «σκύλα», ανέφερε η αγωγή της.

Τι διεκδικεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Οι δικηγόροι του ηθοποιού και της εταιρείας του έχουν πλαισιώσει διαφορετικά την προαγωγή της Robinson στην Canal Productions. Αν και ζήτησε τον τίτλο του αντιπροέδρου το 2017, είπαν ότι τα εργασιακά της καθήκοντα που συντονίζουν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του Ντε Νίρο δεν άλλαξαν. Είπαν επίσης ότι ο άνδρας υπάλληλος από τον οποίο πληρωνόταν λιγότερο —ο προσωπικός εκπαιδευτής του ηθοποιού — είχε εργαστεί για εκείνον πολύ περισσότερο από ό,τι η Robinson.

Στα αρχικά επιχειρήματα, ο Richard C. Schoenstein, δικηγόρος του Ντε Νίρο και της εταιρείας του, ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός ήταν ένα ευγενικό και γενναιόδωρο αφεντικό, τοποθετώντας την Robinson ως κάποια που «εκμεταλλεύτηκε» την πρόσβαση σε χρήματα και φήμη χρεώνοντας «εξαιρετικά» ποσά προσωπικών εξόδων. «Όλα αυτά συνέβαιναν σε μια σοβαρή παραβίαση της εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Schoenstein, προσθέτοντας αργότερα, «Τίποτα από αυτά που συνέβησαν δεν συνέβη επειδή ήταν γυναίκα».

Η πρώην υπάλληλος λίγο καιρό μετά την απόλυσή της επέστρεψε με μια αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά.

Όταν ο λόγος δόθηκε στον Ντε Νίρο, δήλωσε ότι θα τηλεφωνούσε στην βοηθό του μόνο σε «πολιτισμένες» ώρες, επιτρέποντάς της να εργάζεται εξ αποστάσεως όταν ήθελε, και ότι τα καθήκοντά της μερικές φορές περιελάμβαναν προγραμματισμό, οργάνωση ταξιδιών και διαχείριση αγορών δώρων για αγαπημένα πρόσωπα. Στην αρχή ο ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και φώναξε πώς «όλα αυτά είναι ανοησίες!».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ σήμερα, Τρίτη συνεχίζει την κατάθεσή του ο ηθοποίος.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024