Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάτα Ράγκντολ: Παιχνιδιάρα, χαδιάρα και πανέξυπνη

Γάτα Ράγκντολ: Παιχνιδιάρα, χαδιάρα και πανέξυπνη

Έχει μαλαματένια καρδιά και εκθαμβωτική ομορφιά. Αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους της και είναι πολύ φιλική. Ας γνωρίσουμε τη γάτα της φυλής Ράγκντολ

Η γάτα της φυλής Ράγκντολ (Ragdoll) διακρίνεται για την ευγένεια και τη διακριτικότητά της, αλλά και για την παιχνιδιάρική διάθεσή της.

Τα εκφραστικά της μπλε μάτια και το πλούσιο, μεταξένιο τρίχωμά σε μαγνητίζουν.

Τη γάτα της φυλής Ράγκντολ, όπως πάνινη κούκλα, μας τη συστήνουν οι εκτροφείς, Βάσω Κουτσουμπελίτη και Γιάννης Καραγιάννης .

Είναι έξυπνες, ευγενικές και εξαιρετικά τρυφερές γάτες

Ζουν 13-18 χρόνια

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

«Οι γάτες Ragdolls έχουν μεγάλο μέγεθος, είναι αξιαγάπητες και ευγενικές, αλλά και απίστευτα υπομονετικές.

Παρά το επιβλητικό μέγεθός τους, είναι μια ήρεμη και ήσυχη φυλή που αποζητούν το παιχνίδι και την αγκαλιά των «γατογονιών» τους.

Αυτή η φυλή είναι, συνήθως, εύκολη στη φροντίδα και απίστευτα κοινωνική. Είναι υπέροχα κατοικίδια για οικογένεια και τα πάνε καλά με τα παιδιά. Μια γάτα Ragdoll, εάν έχει τον απαιτούμενο χρόνο και την προσοχή σας, θα σας ανταμείψει με ατελείωτη πίστη και αγάπη.

Απολαμβάνουν τα χάδια και τις αγκαλιές και παραδίδονται στο ανθρώπινο άγγιγμα.

Όταν πας να τις σηκώσεις αμέσως χαλαρώνουν. Γι΄αυτό και η φυλή πήρε αυτή την ονομασία – Ragdoll» (πάνινη κούκλα).

Είναι έξυπνες, ευγενικές και εξαιρετικά τρυφερές γάτες. Αυτά τα ευγενικά γατάκια αγαπούν και λαχταρούν την ανθρώπινη προσοχή, και σπάνια είναι απαιτητικά.

Τα Ragdolls είναι εξαιρετικά πιστά και αφοσιωμένα στους ανθρώπους τους, αλλά και αθόρυβα, καθιστώντας τα, υπέροχα κατοικίδια για συντροφιά.

Δεν νιαουρίζουν πολύ, εκτός κι αν κάτι τους ενοχλήσει. Όταν «μιλούν», συνήθως, τα νιαουρίσματά τους είναι μικρά και γλυκά – νιαουρίσματα μόνο για να τους δώσετε σημασία.

Οι γάτες Ragdolls είναι, συνήθως, εύκολες στην εκπαίδευση. Μπορούν να μάθουν να έρχονται όταν τους καλούν, να φέρνουν παιχνίδια και άλλα διασκεδαστικά κόλπα.

Είναι από τη φύση τους πολύ κοινωνικά πλάσματα και βολικές. Σε ένα νέο ιδιοκτήτη πάντα επισημαίνουμε την προσοχή που θα πρέπει να της δώσει, μιας και χαρακτηρίζεται ως ατρόμητη. Αυτά τα πλάσματα, δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου: δεν φοβούνται ανθρώπους, άλλα ζώα ή τα ύψη. Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε να μην υπάρχει πρόσβαση σε μπαλκόνι ή να τοποθετείται δίχτυ προστασίας.

Δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου: δεν φοβούνται ανθρώπους, άλλα ζώα ή τα ύψη

Εμφάνιση

Αυτές οι όμορφες γάτες είναι μεγάλες και μυώδεις, ημιμακρύτριχες και έχουν απαλό και μεταξένιο τρίχωμα.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυλή, καθώς το βάρος των αρσενικών κυμαίνεται μεταξύ 6-8 κιλά, ενώ τα θηλυκά ζυγίζουν από 4 – 6 κιλά.

Υπάρχουν πέντε τύποι στο χρωματισμό των Ragdoll: colorpoint, bicolor, mitted, lynx και tortie.

• Τα colorpoint είναι πιο σκούρα γύρω από τα μάτια, τα αυτιά, την ουρά, τα άκρα και, μερικές φορές από το στομάχι.
• Οι bicolor γάτες Ragdoll έχουν ανοιχτό χρώμα στην κοιλιά και στα άκρα, ενώ το πρόσωπο τους καλύπτεται από μια χρωματιστή μάσκα, σαν ανάποδο V.
• Τα mitted ragdolls μοιάζουν με τα colorpoint, όμως έχουν λευκά ποδαράκια, σαν να φορούν γάντια. Επίσης, έχουν λευκό χρώμα από το πηγούνι μέχρι και την κοιλιά.
• Οι lynx έχουν ραβδώσεις σε όλο τους το κορμί, που φαίνονται πιο έντονα στο κεφάλι.
• Τα tortie είναι μόνο θηλυκά και έχουν κόκκινο ή κρεμ χρώμα, που αναμειγνύεται με άλλα χρώματα.

Τα βασικά χρώματα είναι το γκρι (blue) και το καφέ (seal). Ωστόσο, υπάρχουν και το κρεμ, λιλά σοκολατί και κόκκινο.

Όλα τα καθαρόαιμα Ragdoll έχουν μπλε μάτια και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της φυλής.

Οι εκτροφείς της φυλής,Γιάννης Καραγιάννης και Βάσω Κουτσουμπελίτη

Συμβίωση – Ανάγκες

Γενικά, είναι εύκολες γάτες στη φροντίδα και τη συμπεριφορά. Ταιριάζουν στις περισσότερες οικογένειες: με παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους.

Επίσης, αυτή η φυλή τα πάει καλά και με άλλα κατοικίδια. Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε αυτά τα μεγάλα γατάκια θα πρέπει να τους προσφέρετε άφθονη αγάπη, έτσι ώστε να είναι μια υπέροχη συντροφιά για την οικογένειά σας.

Το Ragdoll σας μπορεί να μείνει μόνο του, για μικρά χρονικά διαστήματα – ας πούμε, μια εργάσιμη μέρα -, αλλά σίγουρα θα του λείψετε.

Και για λίγες ώρες να απουσιάσετε από το σπίτι, μην εκπλαγείτε αν βρείτε το Ragdoll σας να σάς περιμένει υπομονετικά στην πόρτα!

Αυτές οι γάτες λαχταρούν την ανθρώπινη προσοχή. Και νοιώθουν καλύτερα, όταν στο σπίτι υπάρχει έστω και ένα μέλος της οικογένειας.

Σίγουρα, μια καλή εναλλακτική είναι να έχει για παρέα μια δεύτερη γατούλα.

Οι γάτες της φυλής Ragdoll λατρεύουν να παίζουν και να συμμετέχουν σε οικογενειακές δραστηριότητες. Γι’ αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε παιχνίδια για γάτες και ονυχοδρόμια.

Περιποίηση – Φροντίδα

Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε καλλωπισμό, καθώς και το τρίχωμά τους δεν μπερδεύεται ιδιαίτερα.

Είναι πολύ καθαρά ζώα, καθώς περιποιούνται πολύ τον εαυτό τους. Μια φορά το χρόνο προτείνεται ένα μπάνιο και καλό στέγνωμα, έτσι ώστε να αφαιρεθεί το νεκρό τρίχωμα.

Υγεία

Οι γάτες Ragdoll ζουν 13-18 χρόνια και είναι, συνήθως, υγιή κατοικίδια.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την υγεία τους είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) και τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

Ιστορία

Τη φυλή τη δημιούργησε η Ann Baker στην Καλιφόρνια (Riverside), τη δεκαετία του 1960. Έκανε επιλεκτική εκτροφή, καθώς ήθελε μία ήπια γάτα που τα χαρακτηριστικά της δεν θα ήταν επιθετικά.

Με το πέρασμα των χρόνων, η Baker, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για γενετικά τροποποιημένη γάτα.
Αυτός o ισχυρισμός είναι αβάσιμος.

To Ragdoll αναγνωρίστηκε ως καθαρόαιμη γάτα το 1965.

Κίνητρό μας είναι η αγάπη μας για τη φυλή και όραμά μας να βιώσουν κι άλλοι άνθρωποι τη χαρά και την αγάπη που προσφέρουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα.
Είμαστε μια οικογένεια, ο Γιάννης, η Βάσω και ο Αλέξανδρος και έχουμε ως ισότιμα μέλη τις έξι γατούλες μας: τον Ορφέα, τη Bijoux, τη Kalli, τον Haribo,τη Dutchess και τον Gin».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024