Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάρε μια γάτα» - Η συγκινητική θεραπεία που πρότεινε γιατρός σε ασθενή

«Πάρε μια γάτα» – Η συγκινητική θεραπεία που πρότεινε γιατρός σε ασθενή

Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσει κανείς την κατάθλιψη

Συνήθως ένας γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα, εμβόλια –σύνηθες με τον κοροναϊό και τη γρίπη- άντε και φυσικοθεραπείες. Ο Δρ Ερλ Κινγκ, όμως, ήξερε ακριβώς τι είχε ανάγκη η Ρόμπιν Σάιπ, χρόνια ασθενής του με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Ο Δρ Κινγκ έχει σώσει ουκ ολίγες φορές τη ζωή της Σάιπ, που έχει βρεθεί τρεις φορές στην εντατική λόγω της ασθένειάς της.

Το ίδιο έκανε, με άλλον τρόπο, και αυτή τη φορά.

Η Ρόμπιν επισκέφθηκε τον επί 15 χρόνια γιατρό της και όταν εκείνος τη ρώτησε τι συμβαίνει, του εξομολογήθηκε ότι υπέφερε από μοναξιά από όταν έχασε τη γάτα της.

Αφού άκουσε την ιστορία της, ο γιατρός της είπε να σκεφτεί να πάρει μια γάτα, αφού η δική της πέθανε. Και δεν της το είπε απλά. Της το έγραψε στη συνταγή μαζί με τα εμβόλιο που έπρεπε να κάνει. «Πάρε μια γάτα».

Η συνταγή που της έγραψε ο γιατρός. «Πάρε μια γάτα»

Όπως λέει ο Δρ Κινγκ σπάνια οι ασθενείς ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών και επειδή δεν ήθελε η Ρόμπιν να αγνοήσει τη συμβουλή του, γι’ αυτό της το έγραψε σαν θεραπεία.

«Ήταν καταβεβλημένη, έκλαιγε για την απώλεια της γάτας της και θεώρησα ότι η καλύτερη θεραπεία για εκείνη θα ήταν μια νέα γατούλα» λέει ο γιατρός στην Washington Post.

Ο Δρ Κινγκ όχι μόνο είχε δει μελέτες που δείχνουν ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου αλλά έχει δει και τα αποτελέσματα από πρώτο χέρι.

«Μεγάλωσα σε μια φάρμα και πάντα είχαμε πολλά σκυλάκια και γατάκια. Έναν χειμώνα χιόνισε τόσο πολύ που ρίξαμε χιλιάδες λίτρα στον υπόνομο, τα οποία ήπιαν οι γάτες και ήταν τρισευτυχισμένες. Ήταν υπέροχο το να τις έχουμε κοντά μας» λέει.

Η Ρόμπιν πήρε γατάκι με το που έφυγε από το ιατρείο

Όταν έφυγε από το ιατρείο, η Ρόμπιν σταμάτησε για να αγοράσει πράγματα για το σπίτι της και είδε ένα ασπρόμαυρο γατάκι να τριγυρίζει στον δρόμο.

«Της έλειπε το μπροστινό αριστερό πόδι» λέει η Ρόμπιν.

Όπως της είπαν εργαζόμενοι εκεί κοντά, το γατάκι έχασε την πατούσα του μετά τη γέννησή του όταν έπεσε ένας τοίχος πάνω του.

Αλλά αυτό, δεν επηρέασε το γατάκι το οποίο ήταν ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο.

Η Ρόμπιν Σάιπ και το καινούριο της γατάκι

«Ρώτησα αν μπορούσα να το πάρω και υποσχέθηκα ότι θα ήταν ασφαλές και ευτυχισμένο και μου είπαν ναι. Αυτό το γλυκό γατάκι ήταν πια δικό μου» λέει συγκινημένη η Ρόμπιν.

«Την ονόμασα Έρλιν από το όνομα του γιατρού μου. Με βοηθάει σε τόσα πολλά, γιάτρεψε και την καρδιά μου» λέει.

Όταν πέθανε η γάτα της, η Ντατούρα, η Σάιπ έκλαιγε για εβδομάδες. Σκεφτόταν ότι ίσως μια μέρα να έπαιρνε ένα νέο γατάκι αλλά αν δεν της το είχε συστήσει ο Δρ Κινγκ ίσως να μην το αποφάσιζε τόσο γρήγορα.

«Πιστεύω ότι ήταν γραφτό να γίνει» λέει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ρόμπιν πήρε το γατάκι και ειδικά ένα με αναπηρία» λέει ο Δρ Κινγκ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024