Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρresident παίρνει τη βοήθεια του κοινού για να διαγράψει Αριστερούς, που φεύγουν μόνοι τους

Ο Ρresident παίρνει τη βοήθεια του κοινού για να διαγράψει Αριστερούς, που φεύγουν μόνοι τους

Όποιον διαφωνεί θα τον διαγράφει, όποιον αντιμιλά θα τον βάζει τιμωρία και αν δεν τον αγαπάνε θα το λέει στη μαμά του; «Πώς καταντήσαμε λοχία» λένε Αριστεροί και θέτουν εαυτόν εκτός κόμματος. Η D-Day του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Μαρ. Συρεγγέλα

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ανακοινώθηκε χθες πως η κυρία Μαρία Συρεγγέλα, βουλευτής και πρώην υφυπουργός για το δημογραφικό, την ισότητα και την οικογένεια, θα είναι η νέα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Αντικαθιστώντας τον κ. Παύλο Μαρινάκη, που θα παραμείνει αποκλειστικά κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και αναμένεται να οριστεί ο χρόνος της συνεδρίασης. Ως εδώ «καλά και άγια»!

Γατάκια…

Το ενδιαφέρον είναι – για να παίρνουν μαθήματα ορισμένοι – ορισμένοι από τους ταλαιπωρημένους Συριζαίους! – πως το επικείμενο συνέδριο θα γίνει το 2024, αλλά θα είναι πανηγυρικό γιατί είναι τα 50 χρόνια από την ίδρυση της! Προφανώς δεν μπορεί να είναι και πανηγυρικό και αποφασιστικό! Πότε θα οριστεί το αποφασιστικό; Το γνωρίζει μόνο ο ηγέτης, που δεν έχει χρόνο να το σκεφτεί και να το αποφασίσει…. Προς το παρόν ασχολείται με την ανθρωπιστική βοήθεια στη … Γάζα! Εντάξει μην το παίρνετε και «τοις μετρητοίς». Γατάκια Συριζαίοι….

«Κόλαση»

Τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε με τα «σκληρά»! Χθες ήταν μία «κολασμένη» ημέρα για την Κουμουνδούρου, που αν και ξεκίνησε χαλαρά, με την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη σε πόλεις της Πελοποννήσου και συνεχίστηκε σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά … «σκίστηκαν οι ουρανοί στα δύο»!

Δύο αποχωρήσεις

Προηγήθηκε η παραίτηση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας κ. Πάνου Σκουρλέτη – ήταν από αυτούς που στη προχθεσινή σύσκεψη των «53+» είχαν προτείνει η αποχώρηση από το κόμμα να γίνει χθες και όχι σήμερα στη Κεντρική Επιτροπή, αλλά μειοψήφησαν – με δύο αρκούντως επικριτικά κείμενα και για το κόμμα και για την ηγεσία του. Αναμενόμενο!

Δημοψήφισμα!

Και μετά ακολούθησε το περίφημο «διάγγελμα» του κ. Κασσελάκη που έβαλε θέμα διαγραφής των τεσσάρων στελεχών και σε περίπτωση που δεν περάσει από την Κεντρική Επιτροπή τότε θα προχωρήσει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα. Και πήρε «φωτιά ο κάμπος»….

Ερμηνείες

Αρχισαν οι ερμηνείες. «Τι εννοεί ο ποιητής» – συγγνώμη ο πρόεδρος; Αφού φεύγουν μόνοι τους γιατί να τεθεί θέμα διαγραφής; Για ποιο λόγο; Κι αυτοί που ερμηνεύουν τις σκέψεις του προέδρου ανέλαβαν να λύσουν τον «γρίφο». Ελεγαν, λοιπόν, ότι «ο σύντροφος πρόεδρος δεν αναφέρεται σ΄ αυτούς που φεύγουν, αλλά στους … ενδιάμεσους»! Δηλαδή σε εκείνο το τμήμα που τον στηρίζει κάθε φορά με διαπραγμάτευση! Εντάξει, είναι «καινούργιος στο εσωκομματικό τερέν» κι όλη αυτή η κατάσταση του έχει πέσει λίγο βαριά. Λογικό!

Νέες συναντήσεις

Όπως αντιλαμβάνεστε τα τηλέφωνα άναψαν. Και εκεί που χθες επρόκειτο να συνεδριάσει μόνο το προεδρικό μπλοκ – οι άλλες τάσεις είχαν συνεδριάσει προχθές – κλείστηκαν καινούργιες συναντήσεις. Κι ενώ οι «53+» έπνεαν μένεα σε βάρος των «6+6» γιατί δεν τους ακολούθησαν στη έξοδο, «έκαναν την καρδιά τους πέτρα» και επικοινώνησαν, κλείνοντας βραδινή συνάντηση. Μάλιστα υπήρξε και η φήμη πως κλήθηκε και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας – αλλά δεν επιβεβαιώθηκε.

Τελεσίγραφο…

Και παράλληλα φυσικά απέκτησε άλλο ειδικό βάρος η συνεδρίαση του προεδρικού μπλοκ. Μάλιστα κυκλοφόρησε επιμόνως και η πληροφορία περί τελεσιγράφου από την πλευρά της ομάδας του κ. Νίκου Παππά προς τον κ. Κασσελάκη. Και ξαφνικά το καταστατικό του κόμματος, το οποίο αμφιβάλω αν το είχε διαβάσει έστω μία μικρή ομάδα εκ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, απέκτησε χθες μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από την … «Αυγή»!

Δεν συμμετείχαν

Η συνεδρίαση των προεδρικών έγινε στις 8 το βράδυ, στην οδό Λεωνίδου, στην γειτονιά της πλατείας Κουμουνδούρου, δια ζώσης. Η είδηση είναι πως στις 10:30 ολοκληρώθηκε! Μόνο περίπου 2,5 ώρες ήταν η διάρκεια της. Σ΄ αυτήν πήραν μέρος περίπου 80 με 90 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ποιοι δεν ήταν: δεν συμμετείχε ο κ. Κασσελάκης, δεν συμμετείχε, λόγω θεσμικού αξιώματος ο κ. Σωκράτης Φάμελλος και μου είπαν πως για τον ίδιο λόγο δεν παραβρέθηκε και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη…

Ολες οι «φυλές» των προεδρικών

Προεδρεύων της συνάντησης ήταν ο κ. Γιώργος Τσίπρας και φυσικά συμμετείχαν ο κ. Παύλος Πολάκης και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά δεν συμμετείχε η κυρία Δώρα Αυγέρη, η οποία συνόδευσε τον πρόεδρο σε γνωστό εστιατόριο του Περιστερίου! Παρούσες ήταν επίσης οι κυρίες Ρένα Δούρου και Νίνα Κασιμάτη, ήταν βεβαίως ο κ. Νίκος Παππάς και ένα σημαντικός αριθμός από την ομάδα του, οι κκ Νίκος Σκορίνης και Πάνος Ρήγας με αρκετά μέλη της πρώην ΡΕΝΕ που τους ακολουθούν και φυσικά οι περισσότεροι από τον στενό προεδρικό πυρήνα που υποστηρίζει τον κ. Κασσελάκη από την αρχή της υποψηφιότητα του.

Καλό κλίμα

Μου είπαν πως η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά και σε καλό κλίμα. Δεν έγινε καμία αναφορά σε τελεσίγραφα και το βασικό μέρος της συνεδρίασης αφορούσε την αναζήτηση της καλύτερης διατύπωσης στην εισήγηση του προέδρου – που δεν θα έχει καμία αναφορά σε δημοψήφισμα, αυτό παραμένει προνομία του κ. Κασσελάκη.

Την περιέγραψαν

Αφού μίλησαν αρκετοί, στο τέλος κατέληξαν περίπου ως εξής: θα υπάρξει πολιτική καταδίκη συγκεκριμένων συμπεριφορών και όσοι προχωρούν σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές και δεν μπορούν να είναι μέλη του κόμματος. Δηλαδή έγινε πλήρης ερμηνεία της λέξης «διαγραφή»! Συμφώνησαν και «διελύθησαν ησύχως», όπως θα έγραφε παλιά και η κλασική αστυνομική αναφορά!

Ερωτήματα

Το επόμενο ραντεβού είναι σήμερα στο ξενοδοχείο «President» στην λεωφόρο Κηφισίας στις 12 το μεσημέρι. Τα «στρατόπεδα» θα είναι παραταγμένα και «ετοιμοπόλεμα». Το ερώτημα είναι αν τα όσα έγιναν χθες είναι δυνατόν να αλλάξουν την τακτική της μιας ή της άλλης τάσης. Σε ποιο σημείο της διαδικασίας θα γίνει η αποχώρηση των «53+»; Πριν ή μετά από την εισήγηση του προέδρου; Διότι η απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα θα καθορίσει και την εξέλιξη της συζήτησης. Αλλά σύντομα θα γίνουμε … «σοφότεροι»!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024