Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο αγαπημενος μου της ΕΡΤ» λέει η Tanweer και χρεώνει «φαρμάκι», για τη D-Day ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο αγαπημενος μου της ΕΡΤ» λέει η Tanweer και χρεώνει «φαρμάκι», για τη D-Day ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά πάρε-δώσε με την Τanweer με τις τιμές φαρμάκι ακούγεται ότι έχουν ΕΡΤ και κ. Ζούλας. Αντιθέτως κομμένα τα πάρε - δώσε μεταξύ Αριστερών και Κασσελάκη, που μόνο σε συνέλευση πολυκατοικίας δεν έχει μιλήσει

Λεφτά υπάρχουν στην ΕΡΤ

Ψύλλοι στα αυτιά τους μπήκανε μετά την αποπομπή Ποφάντη από τον Ant1 και τους δυνατούς ψιθύρους για υπόγειες συνεννοήσεις και συναλλαγές της Τanweer των Σαμιώτη και Σαμάν με το πρώην στέλεχος του καναλιού. Συγκλονισμένη η αγορά ψάχνει αναθέσεις και τιμολόγια και βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στενή σχέση της Tanweer με την κρατική ΕΡΤ που διοικεί ο εύθικτος Κωνσταντίνος Ζούλας. Κιμπάρης ο πρόεδρος της ΕΡΤ έχει αναθέσει στo «φαρμακείο» της Tanweer ουκ ολίγες παραγωγές. Το Μαξίμου άραγε ακούει; Εμένα σχεδόν με έπεισε ο κ. Ζούλας τότε που τόλμησαν εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι να μιλήσουν για εκτόξευση του κόστους των παραγωγών επί ημέρων του και έπεσε να τους φάει, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Αλλά οι πηγές μου επιμένουν, και δεδομένης της πρακτικής Ζούλα σε σχέση με τη Διαύγεια, δεν με αφήνουν ούτε το μικρό δακτυλάκι να βάλω στο ευαγγέλιο.

Ευαισθησίες

Έχουν κι αυτοί οι πορτογάλοι κάτι ευαισθησίες! Παραιτήθηκε, λέει, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα διότι ξεκίνησε έλεγχος για ενδεχόμενη διαφθορά του. Καλά, οι άνθρωποι «τρώνε ακόμη βελανίδια» όπως έλεγε παλιά κάποιος – μακαρίτης σήμερα. Κανένας δεν βρέθηκε να τους πει για το 41%….

Με τον κ. Χ. Δούκα

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο. Δεν ξέρω αν θα συζητήσουν για την … πλατεία Εξαρχείων, η οποία είναι υπό καταστροφή, αλλά είναι προσπάθεια – έτσι νομίζω – να φιλοτεχνήσει ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου ένα προφίλ πολιτικής ανεκτικότητας, μετά από τα όσα έπραξε στην προεκλογική περίοδο. Εθιμοτυπική συνάντηση με… επικοινωνιακή σημασία!

Δικαίως;

Δεν ξέρω αν δικαίως ή όχι ακολουθούν οι κάμερες κατά πόδας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη, αλλά έχω την εντύπωση πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα! Αξιόπιστη πηγή μου διηγήθηκε το παρακάτω περιστατικό:

Ο κ. Ξ. Κοντιάδης

Όπως είναι γνωστό ο συνταγματολόγος κ. Ξενοφών Κοντιάδης – καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – κυκλοφόρησε προ ημερών από τις εκδόσεις Καστανιώτη το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό της μεταδημοκρατίας». Το οποίο θα παρουσιαστεί στις 20 Νοεμβρίου.

«Σίφουνας»!

Αίφνης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επικοινώνησε με τις εκδόσεις Καστανιώτη και ζήτησε να συμμετάσχει στο πάνελ της εκδήλωσης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πρότεινε να συμμετάσχει επίσης και ο καθηγητής, ιστορικός, κ. Αντώνης Λιάκος. Οι εκδόσεις επικοινώνησαν με τον κ. Κοντιάδη, ο οποίος και συμφώνησε.

Πρωτοτυπία

Ετσι στην εκδήλωση θα υπάρχει το εξής πρωτότυπο φαινόμενο: ο πολιτικός που θεωρείται από τον συγγραφέα ως «φαινόμενο» και εκδήλωση της μεταδημοκρατίας, θα είναι παρόν και φυσικά θα μιλήσει! Αδυνατώ να φανταστώ τι πρόκειται να γίνει….

Βροχή δηλώσεων

Επίσης ο κ. Κασσελάκης όχι τόσο με απουσία από την εκδήλωση τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, όσο με την εξήγηση της απουσίας του, προκάλεσε νέο καταιγισμό δηλώσεων. Πράγμα το οποίο εξηγεί και για ποιο λόγο το «σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου» τον έχει σταθερά στο «στόχαστρο»!

Αποστροφή…

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Πως «ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν» είπε, μεταξύ των άλλων. Κι άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου». Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αποφάνθηκε πως «δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου».

Χυδαίο

Και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του τονίζει πως ο κ. Σημίτης «αναγνωρίζεται ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους» και έκανε λόγο για «χυδαίο λαϊκισμό». Γι΄αυτό σας είπα πως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από το νέο πρόεδρο….

Εκτός – εντός

Και βέβαια όπως σας ενημέρωσε αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με διάφορους κοινοτικούς και θα ασχοληθεί και με «συντρίμμια» της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Πιθανόν να έρθει σοφότερος. Γιατί την Πέμπτη έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων. Κρίσιμη η συνάντηση, δεδομένου ότι είναι γνωστό το «εκλογικό διαζύγιο» που έχει πάρει το κόμμα τους με την συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία!

Επιτυχημένη

Βέβαια συναντήσεις κάνει ο πρόεδρος, αλλά συναντήσεις κάνει και η κομματική αντιπολίτευση. Μετά από την εκδήλωση στο «Τριανόν» προχθές το βράδυ, η οποία αξιολογήθηκε ως επιτυχημένη και για τα όσα ειπώθηκαν, αλλά και για τη συμμετοχή, ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα….

Την Πέμπτη

Μου έλεγαν, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς την Πέμπτη πρόκειται να γίνει συνάντηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που ανήκουν στην τάση της «Ομπρέλας» για να συζητηθούν οι ως τώρα εξελίξεις και κυρίως να προετοιμαστεί η στάση της τάσης για τις επόμενες, που είναι και οι πιο κρίσιμες!

Και την Παρασκευή

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να γίνει την Παρασκευή – παραμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής – πανελλαδική συνάντηση για να ληφθεί και η οριστική απόφαση. Δηλαδή η έξοδος από το κόμμα. Μου λένε πως διατυπώνεται ακόμη και το ενδεχόμενο – δεν νομίζω να επικρατήσει – να μην παραστούν στην Κεντρική Επιτροπή, φοβούμενοι τον προπηλακισμό τους….

D-day!

Ετσι φτάνουμε στο Σάββατο, την πρώτη ημέρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Την D – day! Μαθαίνω πως στην εισήγηση του ο κ. Κασσελάκης δεν πρόκειται να κάνει αναφορά σε διαγραφή, αλλά σε πολιτική καταδίκη φαινομένων, όπως αυτά για τα οποία κατηγορούνται τα τέσσερα στελέχη του κόμματος. Η οποία όμως θα συνοδεύεται από μία σειρά περιοριστικούς όρους (τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ). Αυτό αναμένεται να είναι και το πλέον κρίσιμο σημείο.

Αποχώρηση…

Εφόσον, από την αριστερή αντιπολίτευση έχει ληφθεί η απόφαση για αποχώρηση από το κόμμα, τότε δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο σημείο να είναι και το … «σημείο βρασμού». Να γίνει δηλαδή το κραχ. Λίγη υπομονή ακόμη….

Σταδιακά

Πάντως επικρατούσα άποψη μεταξύ των στελεχών της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η σταδιακή αποχώρηση από το κόμμα. Δηλαδή εφόσον αποχωρήσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με κάποια σχετική δήλωση φυσικά, στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποχωρήσεις στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών και εν συνεχεία οι αποχωρήσεις των μελών.

Ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος

Και θα ξεκινήσει μία παράλληλη διαδικασία για την συγκρότηση του νέου φορέα. Φαίνεται πως προς το παρόν τουλάχιστον ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει ως ο ηγέτης του νέου σχήματος. Και μετά βλέπουμε….

Μένουν

Από την άλλη πλευρά μάλλον επικρατεί «χαμηλό βαρομετρικό» μεταξύ της «Ομπρέλας» και της τάσης των «6+6» της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου. Και τούτο διότι οι πάλαι ποτέ προεδρική συνιστώσα δεν έχει σκοπό να τους ακολουθήσει στην έξοδο από το κόμμα. Φάνηκε από την μέχρι τώρα στάση τους και από την δήλωση που έκανε η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση της «Εποχής» – ο μόνος που θα αποχωρήσει, κατά πάσα πιθανότητα, είναι ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και το φέρουν βαρέως!

Κακοί οιωνοί

Όμως… Όμως τα πράγματα μάλλον δεν είναι ευοίωνα για τους «53+». Το φιλόδοξο σχέδιο για την συγκέντρωση των 10.000 υπογραφών δεν «περπάτησε». Αποχωρούν μόνοι τους. Στη Βουλή, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν φαίνεται να διαθέτουν περισσότερους από τρεις βουλευτές. Και δεν είναι σαφές πόσα εκ των μελών – που ψήφισαν τον κ. Τσακαλώτο στις εσωκομματικές εκλογές – θα τους ακολουθήσουν.

Απονενοημένο!

Και στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, που ένα μεγάλο μέρος της αποτελείται από παλαιότερες διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα δεν θα το έλεγα φιλικό. Πιθανόν να αποχωρούν με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Εφόσον επιβεβαιωθεί η απόφαση τους να αποχωρήσουν. Και το εγχείρημα τους μοιάζει με … «απονενοημένο διάβημα»!

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024