Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θηλιά από γραβάτες απειλεί τον Μητσοτάκη, στο Τριανόν σε πρώτη προβολή η σταύρωση Κασσελάκη

Θηλιά από γραβάτες απειλεί τον Μητσοτάκη, στο Τριανόν σε πρώτη προβολή η σταύρωση Κασσελάκη

Πολυκοσμία στα... κάγκελα. Επαγγελματίες για τον κεφαλικό φόρο, κόσμος για την ακρίβεια, εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ για τις υποκλοπές. Έπιασαν οι καταιγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ και οι Αφοί Τζανακόπουλοι παίρνουν την «Ομπρέλα».

Η Μ. Θάτσερ

Συνέβη στα τέλη του 1990. Στη Βρετανία η – τότε – πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν πανίσχυρη. Η οικονομία όμως της γηραιάς Αλβιώνας σε εκείνη τη συγκυρία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Η Θάτσερ, λοιπόν, αποφάσισε να επιβάλει έναν οριζόντιο φόρο σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι βρετανοί τον είπαν poll tax, που στην ελληνική γλώσσα σημαίνει «κεφαλικός φόρος».

Αντιδράσεις

Αρχισαν οι αντιδράσεις από το οργανωμένο τμήμα της κοινωνίας – όπως συμβαίνει συνήθως. Πρωτοστατούντων των Εργατικών. Η διαμαρτυρία γίνεται θυμός και ο θυμός διαδήλωση. Μέχρι την φορολογική απείθεια πρότειναν ορισμένοι, τω καιρώ εκείνω! Πολλά χρόνια είχε να δει το Λονδίνο τότε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο.

Παραιτήθηκε

Οι διαδηλώσεις κλιμακώνονταν και η συμμετοχή ήταν όλο και μεγαλύτερη. Η Θάτσερ άρχισε να έχει εσωκομματικά προβλήματα. Για να μην σας τα πολυλογώ όταν είδε τον τοίχο να έρχεται με ταχύτητα πάνω της είχε την ευφυία να παραιτηθεί. Και έτσι ανέτειλε – λέμε τώρα – το αστέρι του Τζον Μέιτζορ.

Σαφής

Γιατι θυμήθηκα αυτή την εξαιρετικά διδακτική ιστορία; Θα μπορούσα να θυμηθώ το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας» στα καθ΄ ημάς, επί Αλέξη Τσίπρα και με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο υπουργό Οικονομικών. Όμως η περίπτωση της Θάτσερ είναι πολύ πιο σαφής και καθαρή!

Στο «ταμείο»

Τα θυμήθηκα διότι ο οριζόντιος φόρος που επέβαλε πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, θα «πληρωθεί» πολιτικά στο «ταμείο»!

Πιέσεις

Οι πιέσεις των ελευθέρων επαγγελματιών στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – τα μεσαία στρώματα την στήριξαν κατά τεκμήριο – είναι εξαιρετικά πιεστικές. Και πρόκειται για 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες! Υπολογίσιμο μέγεθος. Γι΄αυτό και ο πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο του απολογισμό προσπάθησε να πείσει ότι πρόκειται για φοροφυγάδες. Ετσι στεγνά! Καλά ξεμπερδέματα….

Βεντέτα

Για την εξελισσόμενη «βεντέτα» μεταξύ του πρώην βουλευτή κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και του – μπασκετμπολίστα – υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, έχετε ενημερωθεί. Χθες ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε συνέχεια, κάνοντας, μεταξύ των άλλων, την εξής παρατήρηση: «Αν ένας άνθρωπος, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει καταστροφές συμπεριφέρεται έτσι (…) τι θα κάνει απέναντι στις δυσκολίες;». Ενδιαφέρουσα! Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως θέλει να το ξεχάσει το περιστατικό, διότι προφανώς και έχει πληγωθεί. Είναι γνωστής ευαισθησίας….

41%

Το θέμα των υποκλοπών όλο και αναβαθμίζεται στη δημόσια συζήτηση με νέα στοιχεία. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι το 41% είναι ένα σκληρό και αμείλικτο επιχείρημα προς τους ρέκτες των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Συναντήσεις

Ωστόσο όμως σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμο και τον πρόεδρο της ΑΠΔΠΧ κ. Κώστα Μενουδάκο. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι προφανές. Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα όμως διατηρείται στο προσκήνιο και το θέμα των υποκλοπών. Σε κάθε περίπτωση αρχίζει και αποκτά ξανά μεγάλο ενδιαφέρον….

Με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη

Αναφέρθηκα στις συναντήσεις του κ. Κασσελάκη – την «περιπέτεια» της … εξωστρέφειας ζει ο πρόεδρος – και θέλω να σας υπενθυμίσω πως εκτός από τις δύο προαναφερόμενες, σήμερα υπάρχει και η συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, απόγευμα στις 4 στη Βουλή. Η διάρκεια της συζήτησης θα καταδείξει και το κλίμα!

Στις Βρυξέλλες

Ομως την Τρίτη και την Τετάρτη ο πρόεδρος Κασσελάκης θα είναι εκτός Ελλάδος. Μην ανησυχείτε, δεν «παίρνει των ομματιών του» για τις ΗΠΑ. Μέχρι τις Βρυξέλλες πρόκειται να πεταχτεί. Δεν γνωρίζω όμως το πρόγραμμα του. Και δεν ξέρω αν θα συναντηθεί και με τους ευρωβουλευτές του κόμματος….

Χάλια

Πάντως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ χειρότερη! Από 6 μέλη που διέθετε τον Μάιο του 2019, σήμερα έχουν απομείνει 4 και είναι περίπου .. 2+2!

Εμειναν 4

Δηλαδή ο κ. Αλέξης Γεωργούλης διαγράφτηκε όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο, το οποίο δικαστικά δεν γνωρίζω που βρίσκεται. Εμειναν 5 ευρωβουλευτές. Προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Στέλιος Κούλογλου αποχώρησε από την ομάδα και πέρασε στους ανεξάρτητους. Εμειναν 4 ευρωβουλευτές.

Με ερωτηματικό

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, που είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανήκει στην «Ομπρέλα» και δεν είναι σαφές τι πρόκειται να επιλέξει. Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να «ψάχνεται» για το τι θα κάνει.

Οι «νομιμόφρονες»

Και απομένουν η κυρία Ελενα Κουντουρά και ο κ. Κώστας Αρβανίτης ως οι μόνοι «νομιμόφρονες». Ε, να μην τους συναντήσει. Δεν γνωρίζω αν θα συναντηθεί – είναι πιθανόν – και με άλλους ευρωπαίους της Αριστεράς ή μη.

Με μικρομεσαίους

Και την Πέμπτη πρόκειται να συναντηθεί με τους μικρομεσαίους. Θα δει το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Αυτά για το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος!

Στο «Τριανόν»

Στο εσωκομματικό πνιγηρό περιβάλλον της Κουμουνδούρου, σήμερα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον … κινηματογράφο «Τριανόν»! Στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή». Εντάξει, μεταξύ των άλλων, θα μιλήσει ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου – από τους 6+6.

Ο κ. Αντ. Τζανακόπουλος

Ομως μου λένε ότι η βαρύνουσα ομιλία είναι του κ. Αντώνη Τζανακόπουλου, αδελφού του Δημήτρη για όσους δεν είναι μυημένοι στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθηγητή στη Βρετανία. Μου είπαν να την προσέξω γιατί θα είναι η «γραμμή»! Και μάλιστα δεν θεωρούν απίθανο να είναι ο ηγέτης του νέου σχήματος. Την ηγετική ανανέωση την προανήγγειλε και ο κ. Νίκος Φίλης στο άρθρο του. Να είναι αυτός; Σας διαβεβαιώ, πάντως, ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις….

Υποστήριξη

Χθες επίσης κυκλοφόρησε και ένα κείμενο στήριξης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με 51 υπογραφές ανένταχτων ορισμένοι εκ των οποίων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2015. Και προφανώς διαθέτουν το «ηθικό πλεονέκτημα» της … μη υπουργισιμότητας!

Πολιτική καταδίκη

Να σας ενημερώσω όμως ότι στη κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές σαββατοκύριακο, με το επίδικο θέμα των διαγραφών στην ημερήσια διάταξη, ο κ. Κασσελάκης θα προτείνει να εκδοθεί μία απόφαση με την οποία καταδικάζονται πολιτικά οι συμπεριφορές των «4»!

Τι θα πράξει;

Μία σκέψη που υπήρχε για αναβολή της συζήτησης των διαγραφών σε επόμενη συνεδρίαση, τελικώς δεν προκρίθηκε. Δεν είναι όμως σαφές ποια θα είναι η αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Δεν αποκλείω ακόμη και την αποχώρηση των υποστηρικτών της. Τα πράγματα αρχίζουν και μορφοποιούνται….

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024