Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση για τις υποκλοπές, σιγή ασυρμάτου οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο

Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση για τις υποκλοπές, σιγή ασυρμάτου οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο

Πίστωση χρόνου για να ξεχαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητά ο πρωθυπουργός, η Ζωή δίνει διορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί προθεσμίες και ο Ανδρουλάκης δεν έχει χρόνο για άλλο πόνο.

Ο φίλος μου ο Μάκης

Τελικά το πιο αχτύπητο επιχείρημα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όταν «ζορίζεται» στη Βουλή είναι το … 41%! Και μου θύμισε ένα φίλο μου Ολυμπιακών αισθημάτων, που παλιά αν ο «θρύλος» δεν είχε καλές επιδόσεις και ήθελα να τον πειράξω μου απαντούσε – σε μένα των Παναθηναϊκών αισθημάτων – «εσείς πόσα πρωταθλήματα έχετε πάρει;»! Ετσι είναι και το εκλογικό αποτέλεσμα του 41%.

41%

Για τις υποκλοπές του έλεγαν, για το μεσανατολικό. Εκεί αυτός, 41%! Ετσι κι ο πρωθυπουργός σαν τον φίλο μου το Μάκη. Τελικώς η συζήτηση ήταν πολύ… πλούσια στη Βουλή, με πολλά επιχειρήματα από την κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι η ΑΔΑΕ έγινε «σουρωτήρι» και άντρο τρισκατάρατων συριζαίων. Ετσι είναι αυτοί πέφτουν σαν τις … «ακρίδες» πάνω στο … επιτελικό κράτος. Και δημιουργούν προβλήματα στο πρόεδρο….

Ο κ. Κυρ. Βελόπουλος

Αλλά όμως η… αριστεία του επιτελικού κράτους αγρυπνά! Και τα αντιμετωπίζει «αυθωρεί και παραχρήμα»! Εντάξει, με μία μικρή βοήθεια του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκου Βελόπουλου – που δεν ήταν βεβαίως… αχρείαστη. «Χρειαζούμενη» και μάλιστα πολύ! Και ο κ. Μητσοτάκης το «καθάρισε το ματσάκι» και με την ΑΔΑΕ και με το ΕΣΡ.

«Κιμπάρης»

Είναι όμως και… «κιμπάρης» ότι έταξε το τακτοποίησε. Διότι δεν μπορεί να έχει εκκρεμότητες, γιατί μπορεί να τον ξαναχρειαστεί! Και τότε τι θα κάνει….

Συγχύστηκε

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης – είναι αλήθεια – πως τον σύγχυσε τον κ. Μητσοτάκη. Τι τις ήθελε εκείνες τις αναφορές για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιασέρ Αραφάτ και για την στάση που είχε ο ιδρυτής του κόμματος έναντι του Ισραήλ; Ε, στενοχωρήθηκε ο άνθρωπος και παραλίγο να του ξαναπεί για το… 41%. Αλλά κρατήθηκε! Και απάντησε περί ισορροπημένων σχέσεων στην περιοχή….

Ζορίζεται

Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης τελευταία δεν φαίνεται να νιώθει και τόσο καλά! Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τις περίμενε «πως και πως». Σου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι υπό… εξαΰλωση. Κι όσο νά’ ναι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα! Την δεύτερη θέση την έχουμε … «καπαρώσει». Ελα όμως που 15% η μία εταιρεία, 15% η άλλη. Και αυτός με το ζόρι μέχρι το 13%.

Στοίχημα

Κι αν τώρα που η Κουμουνδούρου βρίσκεται στη χειρότερη φάση της δεν πάει παραπάνω, μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου, που θα έχει επιχειρήσει την ανασύνταξη, τι θα γίνει; Γι΄ αυτό κι έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία – πρόταση για προανακριτική για τα Τέμπη είναι η επόμενη πρωτοβουλία του. Μήπως και επωφεληθεί. Στοίχημα είναι αυτό….

Η κυρία Ζ. Κωνσταντοπούλου

Λοιπόν, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου «το φυσάει και δεν κρυώνει»! Είναι μείον δύο έδρες το κόμμα της στη Βουλή – κι όχι πως έχει και πολλές…. Και στέλνει τελεσίγραφα και στη μητέρα και στο γιο. Να επιστρέψουν τις έδρες γιατί είναι «ανήθικο» να τις κατέχουν. Και τους έδωσε ακόμη μία ημέρα διορία για να το … «πάρουν αλλιώς». Αλλά δεν νομίζω να έχει τύχη!

ΜΕΡΑ25

Το ΜΕΡΑ25 ετοιμάζεται για το συνέδριο του. Και στην κεντρική εκδήλωση που έγινε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε «στους ψηφοφόρους και τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» με τους οποίους «έχουμε να μιλήσουμε, να τους ακούσουμε να τους δώσουμε βήμα και να συναντηθούμε χτίζοντας μια σύγχρονη πραγματικά ριζοσπαστική αριστερά». Προσέξατε «στους ψηφοφόρους και τα απλά μέλη» ούτε στελέχη, ούτε βουλευτές, ούτε αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να καταλάβετε ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στην αριστερή εξωκοινοβουλευτική «πιάτσα». Εχει ψύχρα….

Ιnfluencers

Περίεργοι καιροί! Εχω την εντύπωση πως οι influencers το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να αισθάνονται καλά. Τους έβαλε στο στόχαστρο όχι μόνο ο φίλος μου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, αλλά – κι αυτό είναι το χειρότερο – η ΑΑΔΕ του κ. Γιώργου Πιτσιλή. Τιμοκατάλογοι, τιμολόγια, πωλήσεις, καταθέσεις. Ολα! Τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά προβλέπω δράματα….

«Σιγή ασυρμάτου»

Στην Κουμουνδούρου μετράνε τις μέρες αντίστροφα και τις ψήφους μία – μία. Η κάθε πλευρά. Και το «ταμείο» θα γίνει το μεθεπόμενο Σάββατο. Οταν θα έρθει η ώρα να γνωμοδοτήσει η Κεντρική Επιτροπή επί των διαγραφών! Πάντως σας ενημερώνω πως έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά της «Ομπρέλας» και των συν αυτώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θέλουν να μάθουν τις κινήσεις τους οι προεδρικοί. Γιατί όμως;

Υποθέσεις

Θα πάρω το ρίσκο να κάνω μερικές υποθέσεις: πρώτον, έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν ένα αριθμό ψήφων κατά των διαγραφών που αμφισβητεί την προεδρική πλειοψηφία, δεύτερον, έχουν πείσει την κυρία Εφη Αχτσιόγλου και την υπόλοιπη τάση να τους ακολουθήσει τελικώς στην έξοδο και θα κάνουν εντυπωσιακή κίνηση στη διάρκεια ή με τη λήξη της συνεδρίασης. Και τρίτον, ίσως να είναι κάτι άλλο, που βεβαίως αγνοώ, αλλά θα προκαλέσει αίσθηση!

Ο «μουτζούρης»

Σας έχω ενημερώσει για το παιχνίδι των «τακτικισμών» μεταξύ των δύο τάσεων. Σε ποιον θα πέσει ο … «μουτζούρης» είναι το ζήτημα! Δηλαδή ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση.

Νέο αστέρι

Θέλω ακόμη να σας ενημερώσω πως «ένα νέο αστέρι γεννιέται» – ναι, ναι στη Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τον πρώην νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια. Κι όπως κάθε «αστέρι» ανήκει σε κάποιο «αστερισμό». Ο κ. Παπατόλιας στην προκειμένη περίπτωση ανήκει στον «αστερισμό» του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Να ξέρετε πάντως πως «και κόβει και ράβει»….

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024