Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αριθμοί του Μητσοτάκη και ο Κασσελάκης ευημερούν, οι άνθρωποι και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχούν

Οι αριθμοί του Μητσοτάκη και ο Κασσελάκης ευημερούν, οι άνθρωποι και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχούν

O Κυριάκος ζει success story στην οικονομία, οι πολίτες failure story στα σουπερ μάρκετ, ο Στέφανος love story και οι Αριστεροί το end of the story, ενώ ο Τσίπρας ακόμη αρνείται να πει το true story.

Αγχος

Το έχει άγχος, δεν υπάρχει αμφιβολία! Στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρομαι και στην αγωνιώδη προσπάθεια του να αναδείξει πως η ελληνική οικονομία επί των ημερών του είναι το «success story» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αφού δεν τα αναδεικνύει ο Τύπος – ουπς, συνέβη κάτι και το έχασα; – όπως επιθυμεί ο πρόεδρος, τα γράφει ο ίδιος!

Υπόδειξη

Είδε κι απόειδε ο φουκαράς και κάθε εβδομάδα μαζεύει τις θετικές – κυρίως – οικονομικές εξελίξεις που «παράγουν» οι υπουργοί του και κάνει ανάρτηση στο fb. Που αποτελεί – ίσως – και έμμεση υπόδειξη (;) για το πως θέλει να αναπέμπονται οι σχετικοί λιβανωτοί….

Γη της επαγγελίας!

Ετσι, λοιπόν, χθες «κρέμασε» μία ανάρτηση που αν την διάβαζε κάποιος ξένος και άσχετος με την ελληνική καθημερινότητα, θα νόμιζε ότι βρίσκεται στη «γη της επαγγελίας». Ναι, μα τω Θεώ, σας λέω….

Τα Τέμπη

Τώρα βέβαια το γεγονός ότι επιζώντες και συγγενείς των αδικοχαμένων στα Τέμπη έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, είναι μία μικρή λεπτομέρεια που δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε γιατί θα χαλάσουμε την φαντασιακή δημιουργία του πρωθυπουργού!

Με υπογλώσσια

Η ότι για να μπει ένας καταναλωτής στο σούπερ μάρκετ πρέπει προηγουμένως να περάσει από το … φαρμακείο της γειτονιάς του, να προμηθευτεί ένα υπογλώσσιο για να μπορέσει να κάνει την βόλτα του στους διαδρόμους … ανέμελα, είναι μάλλον υπερβολή! Ετσι δεν είναι; Σωστά….

Κουκούλα

Εντάξει η κουκούλα των υποκλοπών; Είναι στις σωστές διαστάσεις; Δεν προεξέχει κάτι; Πολύ ωραία! Χρειάζονται φινέτσα οι σωστές δουλειές….

Ο καλύτερος μαθητής

Ο παλαίμαχος πρόεδρος του «ιστορικού» ΛΑΟΣ, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης τελικά μαζί με το κόμμα είχε δημιουργήσει και ένα ιδιότυπο «ΙΕΚ», το οποίο είχε αρκετούς «μαθητές». Και καλούς απόφοιτους! Ο καλύτερος όμως «μαθητής» του προέδρου ήταν – μακράν όλων των άλλων – ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Η επιτυχία του δεν συνίσταται στο γεγονός ότι δημιούργησε την «Ελληνική Λύση». Οχι.

Απαιχτος

Η επιτυχία του βρίσκεται στην τακτική του! Αφού από του βήματος της Βουλής, με την γνωστή ρητορική του δεινότητα, ρίχνει τους κεραυνούς του ως άλλος Δίας και λες τώρα θα την κάνει … γιαπί, κατεβαίνει από το βήμα και σε λίγο έχει κάνει την συμφωνία και το έχει «καθαρίσει το ματσάκι»! Απαιχτος ο «μαθητής» του προέδρου….

Ολοι μέσα

Ολες οι «φυλές» της Χαριλάου Τρικούπη, όπως εγκαίρως σας ενημέρωσα, θα βρουν θέση στο περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Ιδιαιτέρως προξένησε εντύπωση ότι τελικώς και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατόρθωσε να βάλει έναν δικό του. Κυρίως βέβαια για να «κόβει κίνηση» και να ξέρει τι του γίνεται! Δεν είναι καιρός για απρονοησίες….

Ο κ. Ν. Φίλης

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πάντως η είδηση του τριημέρου που πέρασε ήταν το άρθρο του κ. Νίκου Φίλη στην Αυγή. Τι αναφέρει το – υπό διαγραφή – μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος; Οσα υποστήριξε στις τηλεοπτικές οθόνες μέχρι τώρα «αμπαλαρισμένα» στην «συσκευασία» άρθρου.

Παράσημο

Στο κλείσιμο του κειμένου ο κ. Φίλης αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «θεωρώ παράσημο την εκτός καταστατικού και προγράμματος του κόμματος εισηγούμενη διαγραφή από έναν αρχηγό που λειτουργεί ως διευθύνων σύμβουλος εταιρείας»!

Νέα γενιά;

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η αναφορά του στο τέλος του άρθρου του, σύμφωνα με την οποία ««μια νέα γενιά αγωνιστών θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη για την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η ηλικιακή ανανέωση είναι κανόνας και ανάγκη των κοινωνιών». Τι θέλει να πει ο … «ποιητής»;

Αποχαιρετιστήριο

Και ενώ το άρθρο του κ. Φίλη μοιάζει με αποχαιρετιστήριο στους συντρόφους του, ωστόσο κεντρικά στελέχη της ίδιας τάσης λένε πως «φεύγουμε και θα μας στηρίξουν δύο εφημερίδες, η »Εποχή» και η “Εφημερίδα των Συντακτών” μέχρι την Κεντρική Επιτροπή».

Η «Εφσυν»

Και καλά η “Εποχή” είναι δική τους και προφανώς θα στηρίξει το εγχείρημα του νέου κόμματος. Με την “Εφημερίδα των Συντακτών” δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι τόσο απλά. Διότι μου λένε ότι «άλλο πράγμα η παρουσίαση όλων των απόψεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς μέσα από τις σελίδες της και άλλο πράγμα να γίνει η εφημερίδα μέρος του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ». Μύλος….

Και η «Εποχή»

Δεν ήταν όμως μόνο το άρθρο του κ. Φίλη που έδινε το στίγμα της στάσης που … διατηρούν τελικά οι της αριστερής αντιπολίτευσης, αλλά και όλη η αρθρογραφία της «Εποχής» – είμαι αναγνώστρια της από τα πρώτα της φύλλα….

«Βελάκια» στον κ. Α. Τσίπρα

Στην διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας η τάση των «53+» έχει κλιμακώσει τις αντιδράσεις της παρά το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών της. Πλέον στο στόχο έχουν βάλει την «φωτογραφία» του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα και … πετάνε βελάκια! Μάλιστα στα άρθρα της «Εποχής» η κριτική είναι … «στο σταυρό»! Του αποδίδουν αρκετά, αλλά κυρίως ότι φταίει για την ανάδειξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου….

Ενόχληση

Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι η καλύτερη τακτική για την διαμόρφωση των όρων … εξόδου από το κόμμα. Αυτό όμως που έμαθα είναι πως η επίθεση στον κ. Τσίπρα έχει ενοχλήσει και μάλιστα πολλούς. Επί παραδείγματι, μου λένε, ότι στην Κεντρική Επιτροπή υπήρχε – δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον – ένας σημαντικός αριθμός μελών που είχαν πολύ χαλαρές σχέσεις με την μία ή την άλλη πλευρά.

Και μετατοπίσεις

Ε, λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που μου είπαν, η οξεία κριτική προς τον πρώην πρόεδρο έχει μετατοπίσει πολλά αυτά τα στελέχη προς τον νυν πρόεδρο, τον Κασσελάκη. Μου ανέφεραν χαρακτηριστικά – αλλά «Κυριακή κοντή γιορτή» – πως ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οριακή πλειοψηφία υπέρ του προέδρου, γύρω στους 151, τώρα αυτές έχουν αλλάξει. «Μην εκπλαγείς αν δεις ακόμη και 170 ψήφους να στηρίζουν την πρόταση του κ. Κασσελάκη για το θέμα του συνεδρίου.

Δεν βγαίνει

Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτή η πλειοψηφία και γενικότερα πλειοψηφία θα έχει ο πρόεδρος μόνο για το θέμα του συνεδρίου και του «οδικού χάρτη» προς αυτό. Διότι στο θέμα της γνωμοδότησης υπέρ των διαγραφών, μου λένε πως πλειοψηφία μάλλον δεν βγαίνει!

Πρόβλημα

Αυτό ο κίνδυνος που είναι πλέον ορατός, είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Κασσελάκης. Τι θα κάνει; Από το στενό του περιβάλλον μου λένε πως η επόμενη κίνηση του θα είναι ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα. Δεν γνωρίζω αν είναι καταστατικά σύννομο, πάντως πρόκειται για κίνηση υψηλού ρίσκου!

Απρόβλεπτο

Αν το χάσει – θα γίνει προφανώς διαδικτυακά – τότε το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Ομως σε κάθε περίπτωση, ενώ μέχρι τώρα οι συγκρούσεις αφορούν την ηγεσία και ένα πολύ περιορισμένο τμήμα της κομματικής βάσης, ο «εμφύλιος» θα συμπεριλάβει όλο το κόμμα κάθετα. Με ότι ήθελε προκύψει….

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024