Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης παρευλάνει με σημαία την επενδυτική βαθμίδα, ο Κασσελάκης με ηγετικό προφίλ, ο λαός φωνάζει «Αέρα»

Ο Μητσοτάκης παρευλάνει με σημαία την επενδυτική βαθμίδα, ο Κασσελάκης με ηγετικό προφίλ, ο λαός φωνάζει «Αέρα»

«Όχι», δεν θα μου χαλάσετε τη χαρά της αναβάθμισης λέει ο Μητσοτάκης, τον παρηγορεί η Λαγκάρντ, «Όχι» δεν φεύγω από πρόεδρος λέει ο Κασσελάκης στην αγκαλιά Πολάκη, «Όχι» άλλο κάρβουνο λένε οι πολίτες.

Απόλαυση

Αν δεν ήταν η αιματοχυσία της Γάζας και ο κίνδυνος της γενικότερης μεσανατολικής ανάφλεξης, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να απολαύσει ακόμη καλύτερα την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, το success story της ελληνικής οικονομίας και φυσικά τη σύνοδο κορυφής – μαζί με την… selfie.

Success story!

Οσο να ‘ναι βέβαια η συνεδρίαση στην Αθήνα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και η παρουσία της κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ βοήθησε – επικοινωνιακά – να αποδοθούν οι δέουσες τιμές, τα συγχαρητήρια και όλα τα συμπαρομαρτούντα περί της ελληνικής επιτυχίας.

Ατυχία

Το γράφω αυτό γιατί η πρώτη απόφαση οίκου αξιολόγησης με την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας «πνίγηκε» στα … λασπόνερα της Θεσσαλίας και ο κ. Μητσοτάκης το είχε καημό. Και μάλιστα μεγάλο! Τώρα όμως του έδωσε και κατάλαβε! Που να έρθει και η Ficth την 1η Δεκεμβρίου, θα το κάνουμε… εθνική γιορτή!

Καταφύγιο

Όμως η επενδυτική βαθμίδα δεν έφερε … «ανάσταση» στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ξένοι επενδυτές φοβούμενοι τα χειρότερα καταφεύγουν στην αγορά των ομολόγων. Μέχρι να περάσουν τα δύσκολα….

«Κουκούλα»

Με τις υποκλοπές τι γίνεται; Καλά ευχαριστώ. Εσείς; Παιδιά η… «κουκούλα» να είναι μεγάλη, γιατί είναι πολλές οι παρακολουθήσεις, να τις καλύψει όλες. Μην εξέχουν «πράγματα», διότι είναι επικίνδυνο! Εντάξει;

Αντικατάσταση

Εν τω μεταξύ από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποσύρθηκαν από τα τηλεοπτικά πάνελ οι «κομματικοί υπόδικοι» – προς διαγραφήν – και έπιασαν στασίδι οι προεδρικοί. Προσπαθούν να γυρίσουν το παιχνίδι….

Αλλάζουν

Τα πράγματα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστω κι αν φαίνονται «στάσιμα»

Αστερίσκοι

Στο κόμμα όμως η κατάσταση «βράζει»! Η προσπάθεια εκτόνωσης που έχει επιχειρηθεί από την περασμένη Πέμπτη έχει πολλούς αστερίσκους, όπως σας έχω ενημερώσει εγκαίρως και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα. Ρώτησα αν μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι δύο πλευρές θα «πάνε παρέα». Δεν έλαβα καταφατική απάντηση, αλλά ούτε και αρνητική βέβαια. Ποιος άραγε να γνωρίζει;

«Προανάκριση»

Χθες συνεδρίασε κανονικά η Επιτροπή Δεοντολογίας, επί τρίωρον, και ξεκίνησε την «προανάκριση». Δηλαδή εξέλεξε τις επιτροπές για κάθε ένα πρόσωπο. Και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Εκτός αν….

«Αχρείαστο»

Να ξέρετε το συγκεκριμένο όργανο που επιβλέπει την τήρηση του καταστατικού είναι κατά βάση αχρείαστο! Στο ΠΑΣΟΚ ονομαζόταν Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο ΚΚΕ Επιτροπή Κομματικού Ελέγχου, αλλού Εξελεγκτική Επιτροπή και στην προκειμένη περίπτωση Επιτροπή Δεοντολογίας. Συνήθως αυτό το όργανο βρίσκεται σε «ύπνωση». Πότε «ξυπνάει»; Σε περιόδους κρίσης – μικρής ή μεγάλης. Και αιφνιδίως αποκτά σπουδαιότητα δυσανάλογη της λειτουργίας του. Και «πιάνει δουλειά»….

Κεντρική Επιτροπή

Όμως για να μπορέσει να εξετάσει την πρόταση διαγραφής των τεσσάρων στελεχών – των κκ Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα – χρειάζεται την γνωμοδοτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα….

Ρίσκο

Η πολιτική στήριξη του προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη για την μετάθεση του συνεδρίου τον Φεβρουάριο, στην Κεντρική Επιτροπή φέρεται να είναι δεδομένη. Αλλά οριακά. Στους 151 πάνω – κάτω! Η γνωμοδότηση υπέρ της διαγραφής θα πιάσει τις 151 ψήφους; Εγω προσωπικά δεν θα το απέκλεια, αλλά δεν θα το στοιχημάτιζα κιόλας. Είναι υψηλού ρίσκου η απάντηση….

Να επιμείνει

Μου λένε όμως ότι είναι προτιμότερο ο πρόεδρος του κόμματος να επιμείνει στην απόφαση του – αν δεν υπάρξουν φυσικά οι προϋποθέσεις για την ανατροπή του κλίματος – ρισκάροντας ακόμη και να ηττηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, από το να κάνει πίσω. Θεωρεί πως αμφισβητείται το ηγετικό του status. Και η σύγκρουση στην προκειμένη περίπτωση θα το ενισχύσει!

Δημοψήφισμα!

Υπάρχει όμως και ένα «κρυφό όπλο», όπως μου λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην Κουμουνδούρου. Ποιο είναι αυτό; Το εσωκομματικό δημοψήφισμα! Αυτό είναι το τελευταίο ατού του κ. Κασσελάκη στην περίπτωση που δεν περάσει η γνωμοδότηση της διαγραφής και αντιστοίχως – με κατά και λευκά – απορριφθεί και από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Επανίδρυση;

Θα προκαλέσει, μου λένε, εσωκομματικό δημοψήφισμα – προβλέπεται από το καταστατικό – και θα «περάσει η βάση πάνω από τα κεφάλια» της ηγεσίας! Δηλαδή ουσιαστικά θα έχει καταργήσει de facto τα όργανα του κόμματος! Και θα πάει ουσιαστικά σε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος….

«Παραπλάνηση»

Μπορεί η Γάζα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ή η ΕΚΤ να έχουν αποσπάσει την «μερίδα του λέοντος» στην… επικαιρότητα, αλλά η παραπομπή των βουλευτών των «Σπαρτιατών» για… «παραπλάνηση ψηφοφόρων» δημιουργεί προηγούμενο, το οποίο μόνο καλό δεν μπορεί να είναι. Να σας θυμίσω πως με την επικύρωση των ψηφοδελτίων από τον Αρειο Πάγο ο έγκλειστος των φυλακών του Δομοκού κ. Ηλίας Κασιδιάρης κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν το κόμμα των «Σπαρτιατών». Κι αυτοί το έπραξαν! Ετσι όταν το ποινικό δίκαιο «αναλαμβάνει» να διευθετήσει πολιτικές διαφορές, συνήθως προκύπτουν τερατογενέσεις!

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024