Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Halloween με Μητσοτάκη κυνηγό επενδυτών, Κασσελάκη αρχηγό Αντιπολίτευσης και σκελετούς υποκλοπών στο ντουλάπι

Halloween με Μητσοτάκη κυνηγό επενδυτών, Κασσελάκη αρχηγό Αντιπολίτευσης και σκελετούς υποκλοπών στο ντουλάπι

Ο Κυριάκος πάει Κίνα να μαζέψει επενδύσεις - εκεί μας κατάντησαν να παρακαλά Κομμουνιστές- ο Στέφανος μαζεύεται γενικώς και βάζει στολή αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Τζανακόπουλοι τα μαζεύουν και φεύγουν

Ψάχνει

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη «παίρνει των ομματιών του» και φεύγει για το Πεκίνο. «Πουλάει» success story και ψάχνει για επενδύσεις. Κι από τους κινέζους, απ΄ οπουδήποτε, τι να κάνει – η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία – απ΄ όπου μπορεί ο άνθρωπος. Λίγο ακόμη, πάντως, και τον βλέπω να γίνεται ο σύγχρονος … Φιλέας Φόνγκ! Σαν την «σβούρα» τον «φέρνει» τον πλανήτη….

Aιrbnbήδες

Βέβαια πριν φύγει, καλεί το υπουργικό συμβούλιο σήμερα για διάφορα νομοσχέδια, προεξάρχοντος όμως αυτού για την φοροδιαφυγή. Οι aιrbnbήδες θα κάνουν μια χαρά, άλλο πράγμα. Τους βλέπω να πανηγυρίζουν στο Σύνταγμα….

Τακτικός

Επίσης θα μιλήσει στη Βουλή την Τετάρτη – έτσι λέγεται. Εχετε προσέξει μία τακτικότητα στις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις; Νομίζω πως την απέκτησε από τότε που αποχώρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και παίζει πλέον εκ του ασφαλούς! Νομίζω, δεν είμαι και σίγουρη….

Αχ αυτοί οι Τζανακόπουλοι

Το Τζανακοπουλέικο αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και εξωτερικού. Πληροφορούμαι από έγκυρες πηγές που διέσχισαν την Oxford Street για την κολεξιόν φθινόπωρο – χειμώνας 2024, ότι ο αδερφός Τζανακόπουλου ο καθηγητής της Οξφόρδης, ο Αντώνης, -αυτός που αν τον είχε αδερφό ο Αδωνις Γεωργιάδης θα ντρεπόταν όπως είχε πει- αποστασιοποιείται από την Οργάνωση Μελών του Λονδίνου. Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο Δημήτρης διαφοροποιείται από τους 6+6 και μπαίνει κάτω από την «Ομπρέλα», αφού ζήτησε συγγνώμη για τον καυγά με τον Ρήγα. Ο Αντώνης πάλι σε όσους «απομάκρυνε» από το κόμμα – δεν τον ξέρω, αλλά φαίνεται να είναι γονιδιακό το εκρηκτικό του χαρακτήρος- δεν φαίνεται να ζητά συγγνώμη, αφού περίμεναν να φύγει για να γυρίσουν. Τώρα αν όσοι γυρίσουν μπορούν να καλύψουν το κενό που αφήνουν όσοι φεύγουν στην Κασσελάκειο εποχή μένει να απαντηθεί στο επόμενο ταξίδι των πηγών μου. Όπως και ποιοι θα είναι οι νέοι υποψήφιοι για την ΟΜ Λονδίνου, γιατί πολλοί αυτό που περιμένουν είναι… Manolios changed and put his clothes on differently.

Ανάδειξη

Εν τω μεταξύ χρόνο για να αναδείξει την αντιπολιτευτική τακτική που σκοπεύει να εφαρμόσει αναζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς φυσικά να έχει την αριστερή αντιπολίτευση στα τηλεοπτικά πλατό να τον «κανονιοβολούν» και να τον αποδομούν. Διότι – κι αυτό είναι αλήθεια – από την ημέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος δεν «πήρε ανάσα»! Να λέμε την αλήθεια….

Υποκλοπές

Ετσι, λοιπόν, αύριο θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη, νομίζω πως το θέμα των υποκλοπών θα κυριαρχήσει στη συζήτηση. Και ευλόγως! Διότι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και όσα έχουν αποκαλυφθεί, ο κίνδυνος του κουκουλώματος είναι υπαρκτός….

Με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη

Και το απόγευμα ο κ. Κασσελάκης συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να συζητήσει πώς θα «σταθεί» στη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να λάβει τον λόγο και ο πρωθυπουργός. Ενώ την επόμενη ημέρα πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Εθιμοτυπική η συνάντηση, αλλά όσο νά ναι δεν αποκλείεται να θυμηθούν και την παλιά τους γνωριμία….

Συναντήσεις

By the book ο πρόεδρος στα θεσμικά. Κι οι συναντήσεις του δεν τελειώνουν εκεί. Ζήτησε – μετά από την φωτογραφία της Θεσσαλονίκης που φιλοξενήθηκε με την λεζάντα «δύο ξένοι σε ίδια … παρέλαση» – να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Το πρότεινε και ο δεύτερος το δέχτηκε. Εκκρεμούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης. Δεν γνωρίζω αν το μείζον θέμα που απασχολεί τον χώρο της κεντροαριστεράς – η συνεργασία των δύο κομμάτων – θα συζητηθεί, αν και μάλλον δεν το αποκλείω. Μια νύξη τουλάχιστον θα γίνει. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Και με τον κ. Δ. Κουτσούμπα

Και εκκρεμεί και συνάντηση – την έχει ζητήσει – του κ. Κασσελάκη με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Δεν είναι πια ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του κόμματος για να τον … φοβάται κι ως εκ τούτου για λόγους ευγένειας μάλλον θα γίνει….

Τέρμα τα προσωπικά

Μ΄ αυτή την «γύρα» των συναντήσεων ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό – υστερώντας βέβαια διότι δεν διαθέτει κοινοβουλευτική παρουσία – και θα έχετε προσέξει επίσης ότι όλα τα προσωπικά του δεδομένα έχουν «χαθεί» από το προσκήνιο. Όλα εκείνα που «τρέλαναν» τα τηλεοπτικά «πρωινάδικα» και τις μεσημεριανές εκπομπές «κοινωνικής κριτικής».

Ευελιξία

Οικοδομώντας το ηγετικό του status ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να σας επισημάνω, παρά τα όσα λέγονται στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, δεν σκοπεύει να «εγκλωβιστεί» σε ένα κύκλο ανθρώπων με τους οποίους καθημερινά συσκέπτεται. Δηλαδή δεν πρόκειται – εξ όσων γνωρίζω – να συγκροτήσει «πρωινό καφέ»! Ο ίδιος διατηρεί το πλεονέκτημα για τον εαυτό του να συνομιλεί με όποιον κρίνει σκόπιμο και ο οποιοσδήποτε να συζητά μαζί του, όποτε το επιθυμεί. Με αυτή την ευελιξία, θεωρεί, ότι ενισχύει το ηγετικό του προφίλ.

Αψιμαχίες

Βέβαια οι αψιμαχίες με την αντιπολίτευση συνεχίζονται, αλλά περιορισμένα πλέον. Βγήκε ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας και «έριξε τα σχετικά», αλλά του απάντησε ο κ. Παύλος Πολάκης και ο κ. Νίκος Καρανίκας. Μέχρι εκεί. Απλώς για να υπάρχει απάντηση.

Συσχετισμός

Να σας ενημερώσω ακόμη πως στη διάρκεια των τελευταίων ημερών και όσο πλησιάζει η ημερομηνία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όλες οι πλευρές εργάζονται πυρετωδώς. Ο συσχετισμός του κεντρικού οργάνου του κόμματος θα παίξει – έτσι κι αλλιώς – καθοριστικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις.

Αισιοδοξούν

Όπως αντιλαμβάνεστε το βασικό ζήτημα αυτής της συνεδρίασης δεν είναι ο «οδικός χάρτης» προς το συνέδριο του κόμματος, αλλά η γνωμοδότηση για τις τέσσερις προτάσεις διαγραφής. Μου λένε, λοιπόν, ότι από την πλευρά του προεδρικού μπλοκ το ζήτημα είναι η καταδίκη μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμπεριφοράς.

Δημοψήφισμα;

Ως εκ τούτου στόχος τους είναι η απόσπαση της πλειοψηφίας επί των παρόντων – κι όχι κατ΄ ανάγκην 151 αυστηρά. Και τα πιάνουν ένα – ένα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν διακατέχονται, όμως, από … υπερβολική αισιοδοξία, αλλά θεωρούν ότι μπορούν να το κερδίσουν. Βέβαια έχουν ως εφεδρεία και το εσωκομματικό δημοψήφισμα στην έσχατη ανάγκη….

Αμηχανία

Παρατηρώ μία όχι αιδήμονα, αλλά αμήχανη σιωπή από την πλευρά των «Σπαρτιατών», που οι 11 βουλευτές τους – την γλύτωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βασίλης Στίγκας, που τους … έδωσε! – πήραν την άγουσα για την εισαγγελέα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ούτε σχόλιο! Ο φόβος φυλάει τα έρμα…. Οι original όμως – διότι υπάρχουν και τέτοιοι… – αποκαλούν τους imitation «φαρσοκωμωδία»!

Τα ιμάτια…

Και βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να εκπέσουν από τις έδρες τους αν … «αποκαλυφθεί» η «παραπλάνηση» των εκλογέων. Και μετά – ποιος; – θα διανείμει τα ιμάτια τους, δηλαδή τις έδρες τους στα υπόλοιπα κόμματα. Θα διασωθεί όμως ο πρόεδρος που το είχε μεγάλο καημό να γίνει βουλευτής – και εν τέλει έγινε και αρχηγός!

Ο κ. Αχ. Μπέος

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος, αυτή η ευγενική φυσιογνωμία που το … 56% των πολιτών του Δήμου Βόλου τον εξέλεξε δήμαρχο για τρίτη (!) φορά. Είχε χθες την τιμητική του. «Φιλοδώρησε» τους δημοσιογράφους του Βόλου με ορισμένα εξαιρετικά κοσμητικά επίθετα! «Σκουπίδια», «άπλυτους», «πατσαβούρες», είναι μερικά από αυτά! Κι είχε δίκιο γιατί ο κ. Μπέος είναι ευαίσθητος άνθρωπος και οι ερωτήσεις που του έκαναν τον … πλήγωσαν! Τι να κάνει κι αυτός, άνθρωπος είναι, εξεμάνη. Κι είπε και μια κουβέντα παραπάνω! Κακό είναι;

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024