Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης ζητά ταυτότητες φοροφυγάδων, η Κωνσταντοπούλου έδρες φυγάδων και ο Κασσελάκης φυγή

Ο Μητσοτάκης ζητά ταυτότητες φοροφυγάδων, η Κωνσταντοπούλου έδρες φυγάδων και ο Κασσελάκης φυγή

Τι είναι μεταρρύθμιση μαμά; Επί μνημονίων συνώνυμο της εξαθλίωσης, τώρα της ρουφιανιάς. Βλέπει η Ζωίτσα μπροστά και έκανε προγαμιαίο συμβόλαιο στην Πλεύση, «αν χωρίσουμε, την έδρα την παίρνω εγώ». Όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, μπάχαλο!

Νέες δουλειές!

Η μεταρρυθμιστική μηχανή δουλεύει στο φουλ! Με μπαράζ νομοσχεδίων, λοιπόν, μας «βομβάρδισε» χθες το υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ευτυχής. Προεξάρχον βέβαια ήταν το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ποιες είναι οι βασικές του διατάξεις θα τα διαβάσετε σε άλλες στήλες. Εγώ θέλω να σταθώ μόνο σε μία διάταξη, που κατά την γνώμη μου εισάγει μία νέα κουλτούρα στη δημόσια ζωή. Πραγματική μεταρρύθμιση!

Μπαξίσι

Σ΄ αυτήν που λέει ότι μπορεί κάποιος να ρίξει μία «ταβανόπροκα» για φοροδιαφυγή για κάποιον που δεν τον γουστάρει – γιατί μπορεί να έχει υπάρξει πχ… ερωτικός του αντίζηλος! – και να «τσιμπήσει» τρία χιλιαρικάκια. Δεν είναι κακό σ΄ αυτή την περίοδο που ζούμε και με τόση ακρίβεια. Για σκεφτείτε το….

«Καλοπληρωμένη»

Αν μάλιστα το κάνει και «μηχανή», έ, τότε βγάζει και μεροκάματο! Εχω την εντύπωση πως δημιουργείται ένας νέος κλάδος εργασίας και μάλιστα με … «καλοπληρωμένη» αμοιβή, που λέει κι ο πρωθυπουργός!

Τότε ήταν αλλιώς…

Βέβαια στην περίοδο της κατοχής τους έλεγαν αλλιώς και αργότερα ήταν η δεύτερη δουλειά που είχαν ορισμένοι περιπτεράδες, λαχειοπώλες και θυρωροί, μεταξύ των άλλων! Τώρα «αυτονομείται» ως δραστηριότητα και μπορεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης να του δώσει και … ΚΑΔ! Επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη!

Σύμπτωση

Χθες όμως παρατήρησα μία χρονική σύμπτωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της έθεσε το θέμα των υποκλοπών. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τον Αρειο Πάγο και κατέθεσε υπόμνημα επίσης για τις υποκλοπές και για τις σχέσεις των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του Predator. Εντυπωσιακός συγχρονισμός. Και ενδιαφέρον. Κάποιοι άλλοι το λένε «χτυπάμε μαζί και βαδίζουμε χωριστά»….

Σχέδιο

Πάντως μου έχει κάνει εντύπωση μία πληροφορία που δημοσιεύτηκε χθες. Πως υπάρχει σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης για την εκκένωση της Γάζας, το «στρίμωγμα» των παλαιστινίων στην έρημο του Ορους Σινά και σε δεύτερο χρόνο τον διαμοιρασμό τους σε διάφορες χώρες. Μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Bingo! Εσεις τι λέτε να ενημέρωσε για το θέμα αυτό ο φίλος του ο «Μπίμπι» Νετανιάχου τον κ. Μητσοτάκη στη επίσκεψη του στο Τελ Αβίβ ή όχι; Να του το κράτησε μυστικό; Μεταξύ φίλων…. Γι΄ αυτό δεν πήγε να δει τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα τον Αμπου Αμπάς; Δεν θα αργήσει να φανεί!

Θα περάσει…

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζει ένα δράμα! Και προεκλογικά – πριν από τις δεύτερες εκλογές – έκανε ότι μπορούσε για να το αποφύγει. Φεύ όμως… Διέγραψε έναν βουλευτή και έφυγε και η … μητέρα του λίγο αργότερα. Και τώρα ζητά πίσω την έδρα. Εύκολο είναι; Αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Θα το ξεπεράσει. Ο πανδαμάτωρ χρόνος….

Ο κ. Αχ. Μπέος

Τελικώς οι δημοσιογράφοι είναι σκληροί άνθρωποι! Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος είπε … «δύο κουβέντες» παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου κι αμέσως να τον καταγγείλουν. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την βαθιά … «ευγένεια» που τον διακρίνει ως άνθρωπο! Βγήκαν, λοιπόν, οι ενώσεις των συντακτών, με επικεφαλής την ΠΟΕΣΥ και ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα κάνουν προσφυγή στο Αρειο Πάγο. Και καλά θα κάνουν βέβαια. Όμως να θυμάστε ότι «κάθεται» πάνω στο … 56%. Και το πρόβλημα είναι γενικότερο! Σημείο των καιρών….

«Σκληρός πυρήνας»

Την είδατε την δημοσκόπηση της Pulse στον Σκάι; Μου κάνει εντύπωση – μεταξύ των άλλων – το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 15% – έχασε από την προηγούμενη μέτρηση – και της Χαριλάου Τρικούπη είναι 12% – ανέβηκε από την προηγούμενη μέτρηση. Στο 15% το έδινε προ ημερών και η Metron Analysis στο Mega. Μετά από τα όσα έχουν συμβεί φαίνεται πως αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει και τον «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων της Κουμουνδούρου. Αλλά και την αφετηρία … «για πάλης ξεκίνημα» για τους αισιόδοξους της περιοχής!

Απαισιόδοξοι

Γιατί στην προκειμένη περίπτωση τους αισιόδοξους τους ξεχωρίζω από τους απαισιόδοξους; Θα σας εξηγήσω αμέσως. Με όσους – που γνωρίζουν! – συνομίλησα στη διάρκεια των τελευταίων ημερών όλοι μου περιέγραψαν την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 11 και 12 Νοεμβρίου ως την «μητέρα των μαχών»! Δεν γνωρίζω αν όντως έτσι θα γίνει ή θα πρυτανεύσει ο «πολιτικός πολιτισμός» – που λένε κάποιοι. Αυτό όμως είναι το κλίμα. Και τα δύο «στρατόπεδα», των προεδρικών και των αριστερών αντιφρονούντων, οργανώνονται αναλόγως.

«Τακτικισμοί»

Οι «τακτικισμοί» που συνήθως χρησιμοποιούνται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις έχουν ημερομηνία λήξης… Ως εκ τούτου η παρέμβαση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με την οποία «ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται» – απάντησε στην ομιλία του κ. Κασσελάκη «να πέσουν οι τόνοι» και «να γίνουμε ομάδα» – είναι σωστή, αλλά δεν κρύβεται πλέον ο σχεδιασμός του νέου κόμματος. Όπως επίσης και η εμμονή – δίκαια σε ένα βαθμό για όσα έχει ακούσει – του προέδρου για τις διαγραφές. Το παιχνίδι των «τακτικισμών» στην προκειμένη περίπτωση αφορά στο ποιος θα εκθέσει τον άλλο ως υπεύθυνο για την διάσπαση….

Απόντες;

Όμως μου λένε ότι στη κρίσιμη συνεδρίαση και όταν έρθει προς συζήτηση το θέμα να γνωμοδοτήσει το σώμα για την διαγραφή των τεσσάρων στελεχών, δεν θα μετρήσουν μόνο τα υπέρ και τα κατά. Θα μετρήσουν τα λευκά, αλλά και οι … αποχές! Κι όταν λέω αποχές εννοώ όχι από την ψηφοφορία, αλλά οι απόντες από τη συνεδρίαση!

Προσχήματα

Με το παιχνίδι ανοιχτό και την πόλωση στο «κόκκινο», λέγεται πως δεν αποκλείεται ένας αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής να αποφύγει την παρουσία τους, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «πήγα την μάνα μου στο νοσοκομείο», «κόλλησα κορονοιό» κλπ κλπ κλπ. Ποιος μπορεί να τις διαψεύσει; Συζητείται και αυτό!

Προβληματισμός

Κατά τα άλλα φυσικά το «ψηστήρι» «πάει σύννεφο». Και από τις δύο πλευρές. Να σας ενημερώσω όμως ότι ακόμη και στο στενό περιβάλλον του προέδρου γίνεται συζήτηση για να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στους υπό διαγραφή – έχει προκαλέσει συναισθηματικά αντανακλαστικά όλη αυτή η κατάσταση. Και το επιχείρημα των άλλων είναι πως έτσι κι αλλιώς αυτοί, η αριστερή αντιπολίτευση, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Δύσκολες επιλογές…

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024