Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «Πεδίο» της απληστίας και η Τanweer «δαγκώνει» τα κανάλια, στη ΝΔ πάθανε ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνονται μεταξύ τους

Στο «Πεδίο» της απληστίας και η Τanweer «δαγκώνει» τα κανάλια, στη ΝΔ πάθανε ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνονται μεταξύ τους

Ή αυτό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κολλητικό ή ο Μπάμπης - δεν το πιστεύω!- βάζει πλάτη στον Κυριάκο να αραιώσει το Υπουργικό. Ωραία ταινία θα ήταν όλα αυτά, αλλά πού να μπαίνεις στο ναρκοθετημένο «Πεδίο» των εταιρειών παραγωγής;

Η απληστία σου τα φταίει

Ποιος πληθωρισμός απληστίας που πλήττει τα νοικοκυριά; Εδώ μιλάμε για επιδημία απληστίας που χαλάει τηλεοπτικές οικογένειες. Αιφνιδιασμένη από την αποχώρηση του Τζώρτζη Ποφάντη από την οικογένεια του Ant1 πήρα ανθρώπους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και ονόματα που καίνε! Και μου είπαν για χρεώσεις δυσθεώρητες από εταιρείες παραγωγής, μια Tanweer αναφέρθηκε, που φαίνεται να βγάζει τιμολόγιο με αμοιβές Μπραντ Πιτ και «δικοί» της άνθρωποι στα κανάλια να τα κάνουν αποδεκτά. Από καθαριότητα και διαφάνεια… δεν τρίζουν ούτε άλλα τιμολογιάκια. Νέο «Πεδίο» δράσης βρήκε η εταιρεία του Παύλου Παπαχριστοφίλου, που μετά τους ψιθύρους στο χώρο του σχολικού βιβλίου για τις αβάντες προς την εταιρεία, δραστηριοποιείται και στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών και όσα ακούγονται καθόλου τιμητικά και αθώα δεν είναι.

Κακαρίσματα

Aλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες! Ο συνειρμός, όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι καθόλου άστοχος. Διότι με την προσοχή στην Κουμουνδούρου, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας διέφυγε το γεγονός ότι και στην κυβέρνηση μπορούν τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου!

Παραλίγο

Λίγο έλειψε χθες να προκύψει δαρείς ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην (;) δημοσιογράφος κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου από τον … «μπασκετμπολίστα υπουργό» Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια. Και μάλιστα στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ! Προφανώς εκτός κάμερας, σε διαφημιστικό διάλειμμα.

Και «γαλλικά»

Ο λόγος είναι ο προαναφερόμενος χαρακτηρισμός που απέδωσε ο κ. Παπαδημητρίου στον κ. Κικίλια. Η συνέχεια μετά από το στούντιο, όπως είναι φυσικό, μεταφέρθηκε στο fb. Ανάρτηση ο πρώην βουλευτής, απάντηση ο υπουργός. «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς»! Ετσι πήγε η υπόθεση… Με τα σχετικά «γαλλικά» να συνοδεύουν τις σχετικές αναρτήσεις – «δειλός, ψεύτης» και τα συναφή!

Bear market

Σκέφτομαι – εντάξει, λίγο ανάποδα – μήπως ο ειρωνικός χαρακτηρισμός του κ. Παπαδημητρίου οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας από τις πλημμύρες και εντεύθεν δεν είναι και πολύ στα … πάνω του, είναι γνωστό πως οι «μετοχές» του στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε φάση bear market. Και υπάρχει και η έρπουσα φημολογία για τον υπουργό – χωρίς όνομα – που θα ανασχηματιστεί σε πρώτη ευκαιρία. Οπως αντιλαμβάνεστε δεν διανύει και την πιο ψύχραιμη φάση της πολιτικής του καριέρας….

Κλείνει το μάτι;

Η «επίθεση» από τον κ. Παπαδημητρίου, μήπως – λέω – μήπως κλείνει πονηρά το μάτι στο Μέγαρο Μαξίμου. Και στον πρωθυπουργό; Γιατί μπορεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να ταξίδεψε στην Κίνα και με το τελευταίο που θα ήθελε να ασχοληθεί είναι με την αντιδικία των δύο προαναφερομένων, αλλά «τα αυτιά του και τα μάτια του» είναι εδώ. Παρακολουθούν. Καταγράφουν. Και ενίοτε (;) συνομιλούν! Νομίζω. Με τα λίγα πράγματα που γνωρίζω….

Στη Δίωξη

Τώρα κατά τα άλλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρόσωπο της ημέρας ήταν χθες ο κ. Πάνος Σκουρλέτη, ο οποίος επισκέφθηκε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλοντας τον λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ με την επωνυμία «Πεν Νταλαούρα». Όπως αντιλαμβάνεστε τα μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση – δεν είναι και λίγα! – έδωσαν εκτενή χώρο γράφοντας για «τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια του θέματος….

Εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις συναντήσεις του με μαζικούς φορείς προκειμένου να τους γνωρίσει, αλλά και να γίνει κοινωνός των προβλημάτων τους. Μετά τους επιστημονικούς φορείς, σειρά έχουν οι μικρομεσαίοι. Είναι η «επιχείρηση: εξωστρέφεια».

Με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη

Την Δευτέρα όμως έχει ένα σημαντικό ραντεβού. Πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Εθιμοτυπικά. Αλλά κι αυτό έχει τη σημασία του. Πάντως αν κρίνω από την χειραψία, που έκαναν στο συνέδριο για τις ανεξάρτητες αρχές όπου συναντήθηκαν, δεν θα στοιχημάτιζα για την θερμότητα του κλίματος….

Και στα δύο

Η Δευτέρα, όμως, σημαντική – πολιτικά – ημέρα και για τον πρωθυπουργό. Διότι θα συμμετάσχει σε εκδήλωση μνήμης για την Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά και σε εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Βέβαια μπορεί να ηγηθεί και κυβερνητικής αντιπροσωπείας πρώην… «σημιτικών» στελεχών. Τόσους έχει! Μπορεί να τους πάρει μαζί του για να υπάρχουν στο ακροατήριο όλες οι «φυλές» του «σημιτικού εκσυγχρονισμού». Δεν είναι κακή ιδέα….

Και ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος;

Βέβαια είναι γεγονός πως η διείσδυση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά στο «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ» είναι όντως εντυπωσιακή. Και πλησιάζει και η ημέρα που ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Δική του λίστα στις ευρωεκλογές ή προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία; Νομίζω πάντως πως είναι παρών στο συνέδριο. Κι ίσως να αφήσει να φανούν και οι προθέσεις του. Ποιος ξέρει;

Δύο απόψεις

Στην Κουμουνδούρου πάντως εκτός από το «κοινωνικό σεργιάνι» του κ. Κασσελάκη, όλοι τελούν εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Στο περιβάλλον του προέδρου κυκλοφορούν και οι δύο απόψεις: η σκληρή και η ήπια – εννοώ για το θέμα των διαγραφών και υπάρχει και η σχετική συζήτηση. Έντονη μερικές φορές….

Η κυρία Ολγ. Γεροβασίλη

Επί παραδείγματι την συνέντευξη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη διαδέχθηκε η συνέντευξη του κ. Γιώργου Τσίπρα. Και οι δύο στο ίδιο κλίμα. Αναμένεται συνέντευξη της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη, η οποία μάλλον είναι πιο αποδραματοποιημένη και χαμηλών τόνων. Έχει ενδιαφέρον.

Επίσης δύο απόψεις

Όμως αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και στο μπλοκ της «Ομπρέλας». Και εκεί υπάρχουν αυτοί που θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να συγκροτηθούν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αλλά κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει η τάση να πάει μέχρι το συνέδριο, να διαμορφώσει καλύτερους συσχετισμούς και να ξαναδούν τότε την έξοδος τους από το κόμμα.

Η «Εποχή»

Ενδιαφέρον εν προκειμένω έχει η εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «Εποχή» «εκφραστικό όργανο» της αντιπολίτευσης, κι αυτή η εκδήλωση τη Δευτέρα θα γίνει στις 7 το απόγευμα στον κινηματογράφο «Τριανόν».

«Τι να κάνουμε;»

Το πάνελ της εκδήλωσης όμως έχει το ενδιαφέρον. Θα αποτελείται από την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, τον κ. Αντώνη Τζανακόπουλου, καθηγητή Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, τον κ. Κωστή Παπαϊωάννου, συγγραφέα, τον δικηγόρο κ. Βασίλη Παπαστεργίου και φυσικά τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Θέμα της συζήτησης είναι «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών». Να το πω με άλλα λόγια «Τι να κάνουμε;» που έγραφε ένας τύπος στις αρχές του 20ου αιώνα….

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024