Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κλέψει χρόνο για τις υποκλοπές, εταιρείες παραγωγής κανάλια, ο Κασσελάκης τις εντυπώσεις

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κλέψει χρόνο για τις υποκλοπές, εταιρείες παραγωγής κανάλια, ο Κασσελάκης τις εντυπώσεις

«Πεδίο» δόξης λαμπρό για υπερκέρδη πήγαν να φτιάξουν και την πάτησαν, στο πεδίο της μάχης με την ακρίβεια πληγώνεται η κυβέρνηση, πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας κομματικά τρολ το διαδίκτυο

Κανόνες

Με τους κανόνες της αγοράς, γραπτούς και άγραφους καλό είναι να μην παίζει κανείς. Δεν έχει πολλούς κανόνες. Όμως, μισεί την απληστία, δηλαδή την προσπάθεια πέρα από το εύλογο κέρδος – στην πράξη – να προσπαθείς να κλέψεις αυτόν με τον οποίο συνεργάζεσαι. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σε χώρους όπως η τηλεόραση, όπου συχνά παρεμβαίνουν ενδιάμεσες εταιρείες παραγωγής. Που έχουν μεγάλο περιθώριο να χρεώσουν επιπλέον κόστη που στην πραγματικότητα είναι απλώς τα δικά τους επιπλέον κέρδη. Φαίνεται, όμως, πως τα μεγάλα κανάλια έχουν αποφασίσει να μην δέχονται τέτοια παιχνίδια στην πλάτη τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η κάπως απότομη αποπομπή του Τζώρτζη Ποφάντη από τον ΑΝΤ1 υπό το βάρος ερωτημάτων για τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και η πρόσφατη ρήξη άλλων καναλιών με την εταιρεία «Πεδίο», που πέραν των εκδόσεων δραστηριοποιείται και στις τηλεοπτικές παραγωγές.

Το χειρότερο;

Η κυβέρνηση πάντως – οφείλω να το ομολογήσω – πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο! Το επιβεβαιώνει, εξάλλου, και η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open. Ποια είναι είναι τα ευρήματα που… επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση; Το 63,9% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης και το 6,15% θεωρεί ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι… χειρότερο από αυτό που υπήρχε ως τις εκλογές του περασμένου Μαΐου! Αυτά!

41%!

Συνήθως τέτοιου είδους διαπιστώσεις προοιωνίζουν – σε κάποιο βαθμό – και πιθανές πολιτικές εξελίξεις, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της κυβερνητικής τετραετίας! Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρκείται στο επιχείρημα του … 41%!

Ενάμιση

Γιατί; Διότι σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται στο 15,2% και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 13,9%. Οχι μόνο το πολιτικό σύστημα βασίζεται σε … 1,5 κόμμα, αλλά οι ψηφοφόροι της αριστεράς συνεχίζουν να απέχουν από την επιλογή του! «Κουμουνδούρου ακούει;», που θα έλεγε και ένας «μικρός» πρόεδρος από την Πάτρα….

Επανήλθαν

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά αιφνιδίως οι υποκλοπές επανήλθαν στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης από διάφορους δρόμους και με διάφορους τρόπους. Ωστόσο επανήλθαν! Και χθες μίλησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος – σε συνέδριο που οργάνωσαν οι ανεξάρτητες αρχές – εκφράζοντας την πικρία του για τον διασυρμό που έχει υποστεί από τον κ. Μητσοτάκη.

Συζήτηση

Σε μία συζήτηση όμως που συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκη Βόριδης και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, και η συζήτηση αφορούσε την απόσπαση της δικογραφίας από τους χαμηλούς εισαγγελείς σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου διαμείφθηκε η εξής στιχομυθία:

«Μην την βοηθάτε τόσο…»

«Αφήστε την, λοιπόν, να εξελιχθεί» (σσ την υπόθεση) είπε ο κ. Βενιζέλος. «Τη δικαστική έρευνα καθόλου δεν την έχουμε πειράξει», απάντησε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε: «(…) Ίσα-ίσα αυτό που λέει η κυβέρνηση συστηματικά, μονίμως, σε σημείο αφορήτου… κοπώσεως δια της επαναλήψεως, είναι ότι, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σε αυτήν την υπόθεση».

«Μην την βοηθάτε υπερβολικά, δεν χρειαζόταν η επικουρία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία θα ολοκλήρωνε την προκαταρκτική εξέταση» ήταν το εμφανώς ειρωνικό σχόλιο του κ. Βενιζέλου. Και ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε «Δεν είπαμε εμείς στον Άρειο Πάγο τίποτα. Το διαβάσαμε και εμείς […] έρχεται ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ο οποίος λέει ότι τον ενδιαφέρει η υπόθεση». Κι αναμένουμε την εξέλιξη με ενδιαφέρον….

Σε πόσες πράξεις;

Τον καημό της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου κάποιος ευφάνταστος σκηνοθέτης μπορεί και να το … γυρίσει σε σήριαλ! Δίνω πιθανό τίτλο «Οι τάδε ημέρες (σσ δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό) που συγκλόνισαν τη Ζωή». Λοιπόν, χθες ο γιός δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα και θα «συνεχίσει το κοινοβουλευτικό του έργο». Αναμένω την δήλωση της μητέρας μετά από το τελευταίο τελεσίγραφο που έληξε….

Εκπληξη;

Τελικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως δεν γνωρίζει η κυβέρνηση τα σχέδια για την μετεγκατάσταση παλαιστινίων της Γάζας στην Ελλάδα. Προφανώς ο «Μπίμπι» δεν του το είπε του πρωθυπουργού στο Τελ Αβίβ που συναντήθηκαν. Και του το «κρατάει» του κ. Μητσοτάκη για να του κάνει έκπληξη….

Συνάντηση

Ο Στέφανος κανόνισε να τα πει με τον Χάρη – όταν αναλάβει. Ο Νίκος το ξέρει ή θα έχουμε δράματα;

Εξωστρέφεια

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα πράγματα διαθέτουν υψηλή … ρευστότητα! Ο μεν πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε «μουντ» εξωστρέφειας. Εκκρεμεί η συνάντηση του με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ετοιμάζεται να συναντήσει επιστημονικούς φορείς, φορείς μικρομεσαίων και πάει λέγοντας.

Πόντο – πόντο

Παράλληλα οι δικοί του, του κάνουν συνεχώς «φροντιστήριο» για όλες αυτές τις συναντήσεις διότι είναι λογικό να μην τα γνωρίζει. Και άλλοι δικοί του, πόντο – πόντο προσπαθούν να διαμορφώσουν τον συσχετισμό στην Κεντρική Επιτροπή – ούτε ενέσεις καφεΐνης να έκαναν…. Ιδιαίτερα για τις διαγραφές. Ο έβδομος όροφος – κι όχι μόνο – της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε φουλ κίνηση!

Υπογραφές

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση δουλεύει στις Ομάδες Μελών – εκεί βέβαια που έχει τη δυνατότητα, δηλαδή ακροατήριο – κατά βάση με το κείμενο της συγκεντρώνοντας υπογραφές. Μέχρις εκεί όμως. Το δημόσιο σιωπητήριο είναι εμφανές. Χθες έγραψα δύο πιθανούς λόγους της … αφωνίας. Χωρίς να τους αναιρώ, προσθέτω έναν ακόμη σήμερα.

Συναίσθημα

Η πλευρά της αντιπολίτευσης (Ομπρέλα και 6+6) τουλάχιστον στο θέμα των διαγραφών είναι συμπαγής. Η πλειοψηφία όμως απαρτίζεται από διάφορες τάσεις, ομάδες, πολιτικές ευαισθησίες και φράξιες, που πολλοί εξ αυτών έχουν αποκτήσει το τελευταίο διάστημα ένα ακόμη κριτήριο πολιτικής αξιολόγησης. Το συναίσθημα!

Το «μπαλάκι»

Αξιοποιώντας η μειοψηφία αυτά τα δεδομένα έχει ρίξει το «μπαλάκι» στην άλλη πλευρά. Ετσι ώστε ή θα πρυτανεύσει το συναίσθημα και ως εκ τούτου ο κ. Κασσελάκης θα υποστεί την πρώτη του εσωκομματική ήττα – άρα η αντιπολίτευση κερδισμένη – ή θα γνωμοδοτήσουν υπέρ των διαγραφών – άρα αυτοί θα φταίνε για τη διάσπαση! Εκεί ακριβώς είμαστε.

Πολλοί καφέδες

Πάντως μου λένε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το νέο εσωκομματικό τοπίο θα αρχίσει να … φανερώνεται! Μέχρι τότε μεσολαβούν ορισμένα δύσκολα εικοσιτετράωρα και πολλοί καφέδες….

Ερευνα

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταφεύγει, κατέφυγε – δεν μου είναι σαφές – ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, εκ των υποψηφίων προς διαγραφή και πρώην γραμματέας του κόμματος. Ο λόγος είναι ένας συγκεκριμένος λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ (πρώην tweeter)

Με την επωνυμία Πεν Νταλαούρα, ο οποίος δοθείσης ευκαιρίας τον «χτυπάει αλύπητα». Ε, από τις καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη άνοιξε και η συζήτηση για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και τους γλεντάει το Μοσχάτο που έχει δική του… βιομηχανία με τρολ! Είμαι όμως πράγματι περίεργος να δω τι θα βγάλει η έρευνα – εφόσον γίνει….

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024