Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκωτσέζος πρωθυπουργός: Η φωτογραφία με τα πεθερικά μετά τον «εφιάλτη» της Γάζας

Σκωτσέζος πρωθυπουργός: Η φωτογραφία με τα πεθερικά μετά τον «εφιάλτη» της Γάζας

Την είδηση ότι τα πεθερικά του επέστρεψαν στη Σκωτία, γνωστοποίησε ο ίδιος ο Χαμζά Γιούσαφ, ο οποίος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο X, μία φωτογραφία με όλη την οικογένεια μετά την επανένωσή της.

Στη Σκωτία επέστρεψαν τα πεθερικά του πρωθυπουργού της Σκωτίας, Χαμζά Γιούσαφ, που είχαν καταφέρει να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή μέσω του συνοριακού περάσματος Ράφα στην Αίγυπτο.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός, ο οποίος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο X, μία φωτογραφία με όλη την οικογένεια μετά την επανένωσή της.

«Ο πεθερός μου είπε: ‘Η καρδιά μου έχει χωριστεί στα δύο»

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι τα πεθερικά μου είναι ασφαλή και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι, αλλά ο πεθερός μου είπε: ‘Η καρδιά μου έχει χωριστεί στα δύο, με τη μητέρα μου, τον γιο μου και τα εγγόνια μου στη Γάζα’. Στη συνέχεια κατέρρευσε λέγοντάς μου πόσο δύσκολο ήταν να τους αποχαιρετήσει», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

«Οι σκέψεις μας παραμένουν με εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν και είναι παγιδευμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη»

«Όλη η οικογένεια είναι τόσο χαρούμενη που τους έχει πίσω στο σπίτι τους στη Σκωτία. Ωστόσο, οι σκέψεις μας παραμένουν με εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν και είναι παγιδευμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας για την ειρήνη και για να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη Γάζα. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν τραυματικές. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τον αντίκτυπο που είχε στη Νάντια και στην οικογένειά μας, ιδιαίτερα για τα πεθερικά μου. Είμαι βέβαιος ότι θα διηγηθούν την ιστορία τους με τον καιρό. Εν τω μεταξύ, ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή. Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Οι γονείς της συζύγου του Χαμζά Γιούσαφ, Ελίζαμπεθ και ο Ματζέντ Ελ-Νάκλα είχαν ταξιδέψει στον παλαιστινιακό θύλακα για να επισκεφθούν την οικογένειά τους, αλλά δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων Ισραήλ – Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς αποκλείστηκαν στη Γάζα.

«Είναι απίστευτα τραυματισμένοι, πέρασαν σχεδόν τέσσερις εβδομάδες σε μια εμπόλεμη ζώνη»

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας που την Παρασκευή σε ανακοίνωσή του είχε δηλώσει ανακουφισμένος που πεθερικά επέστεψαν σπίτι. Μάλιστα μιλώντας στο Sky News για την περιπέτεια της οικογένειάς του στη Γάζα, είχε δηλώσει πως τα πεθερικά του είναι «απίστευτα τραυματισμένα» αφού πέρασαν «σχεδόν τέσσερις εβδομάδες σε μια εμπόλεμη ζώνη» και ότι θα τους πάρει «αρκετό χρόνο για να συνέλθουν».

Όσον αφορά τον αντίκτυπο που είχε στη δική του οικογένεια όλη αυτή η κατάσταση, είπε πως ήταν «εξαιρετικά ανακουφισμένος» που κατάφεραν να βγουν από τη Γάζα και ότι ήταν μια «ιδιαίτερη στιγμή» γι’ αυτόν να πει στην 14χρονη κόρη του ότι «η γιαγιά και ο παππούς επιστρέφουν στο σπίτι».

Ο Χαμζά Γιούσαφ είναι ένας από τους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου που κάλεσαν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου, όπως είπε, «αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά… υφίστανται αφάνταστη φρίκη».

Σε επιστολή του προς τους πολιτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι «η δολοφονία αθώων πολιτών δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί, όπου κι αν συμβαίνει».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024