Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδώ» - Τα πεθερικά του στη Γάζα ξεμένουν από φαγητό

Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδώ» – Τα πεθερικά του στη Γάζα ξεμένουν από φαγητό

«Αν δεν ανοίξουν ξανά τα σύνορα και δεν υπάρξει διέξοδος, οι άνθρωποι θα πεθάνουν» είπε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας για τους γονείς της συζύγου του που έχουν εγκλωβιστεί στη Γάζα

Όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα πάνω από 2 εκατομμύρια εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους, είναι και τα πεθερικά του πρωθυπουργού της Σκωτίας.

Σήμερα ο 38χρονος Humza Yousaf είπε ότι πιστεύει ότι δεν θα ξαναδεί τους γονείς της συζύγου του καθώς ξεμένουν από προμήθειες.

Είχαν περιοριστεί σε ένα αυγό την ημέρα για φαγητό και σε γουλιές καθαρού νερού για να υπάρχει αρκετό φαγητό για τα εγγόνια τους.

«Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό – και εξακολουθούν να τους βομβαρδίζουν καθώς φεύγουν»

«Οι προμήθειές τους θα εξαντληθούν πολύ σύντομα. Τους τελείωσαν οι τελευταίες τους μερίδες. Προφανώς σκέφτονται τα παιδιά», δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του, επικαλούμενος πληροφορίες κατάφερε να πάρει από τις σύντομες κλήσεις μέσω των χαλασμένων τηλεφωνικών γραμμών.

«Αν δεν ανοίξουν ξανά τα σύνορα και δεν υπάρχει διέξοδος, οι άνθρωποι θα πεθάνουν… οι γονείς μου (πεθεροί). Δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδώ».

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο

Ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης χώρας της Δυτικής Ευρώπης είχε πει από ότι παρά τις προσπάθειες που είχε καταβάλει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή τους έξοδο από τη Γάζα.

Η πεθερά του, η Ελίζαμπεθ Ελ-Νάκλα, συνταξιούχος νοσοκόμα της Σκωτίας επισκέφθηκε με τον άνδρα της τη Γάζα για να δουν τα εγγόνια τους και τους συγγενείς τους και εγκλωβίστηκαν εκεί όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί.

Πού είναι οι καρδιές των ανθρώπων;

Η ίδια με ένα βίντεο πριν λίγες ημέρες διερωτήθηκε: «Πού είναι οι καρδιές των ανθρώπων στον κόσμο, για να αφήνουν αυτό να συμβαίνει σε αυτή την εποχή;».

Μιλώντας από την Ντέιρ αλ-Μπάλα, περίπου 10 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, η Ελ-Νάκλα είπε ότι αυτό το βίντεο θα είναι το τελευταίο της, προσθέτοντας πως «όλοι από τη Γάζα κινούνται προς τα εκεί όπου βρισκόμαστε».

«Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό – και εξακολουθούν να τους βομβαρδίζουν καθώς φεύγουν. Πού θα τους βάλεις; Αλλά η σκέψη μου είναι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο νοσοκομείο δεν μπορούν να εκκενωθούν. Πού είναι η ανθρωπιά; Πού είναι οι καρδιές των ανθρώπων στον κόσμο, για να αφήσουν να συμβεί αυτό στην εποχή μας; Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει, αντίο».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024