Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Γιατί ο πρωθυπουργός της Σκωτίας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Γάζα: Γιατί ο πρωθυπουργός της Σκωτίας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας ανησυχεί για τα πεθερικά του, παλαιστινιακής καταγωγής, που έχουν εγκλωβιστεί στην Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα πεθερικά του, που έχουν αποκλειστεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου είχαν πάει να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους και τώρα είναι αδύνατον να φύγουν. Ειδικά όσο η Γάζα είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών.

Πολλοί ακόμα στην Σκωτία θα είναι βαθιά ανήσυχοι, ανησυχώντας για τις οικογένειές τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όσους ανησυχούν πως οι αγαπημένοι τους θα κινδυνέψουν σε αυτή την απαίσια κατάσταση

Η σύζυγος του Γιούσαρ, η Νάντια Ελ Νάκλα, είναι παλαιστινιακής καταγωγής. Οι γονείς της, που ζουν μόνιμα στη Σκωτία, είχαν πάει να επισκεφθούν τη γιαγιά της, ηλικίας 92 ετών, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός έχει τύχει σφοδρής επίθεσης στην Βρετανία γιατί δεν καταδίκασε άμεσα τις επιθέσεις της Χαμάς.

«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, είμαστε κολλημένοι στο τηλέφωνο», είπε ο Γιούσαφ στους δημοσιογράφους. «Ανησυχώ για την οικογένειά μου».

«Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το βρετανικό υπουργεί Εξωτερικών, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους», συνέχισε. «Δεν ξέρουμε αν η πεθερά μου και ο πεθερός μου, που δεν έχουν καμία σχέση, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας, με τη Χαμάς ή με οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση, θα βγάλουν τη νύχτα ή όχι», πρόσθεσε, καταδικάζοντας τις ενέργειες της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης χώρας της Δυτικής Ευρώπης, ανέφερε πως οι αρχές του Ισραήλ, τον ενημέρωσαν πως ζητήθηκε από την οικογένειά του να εγκαταλείψει την Γάζα, όμως κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την έξοδό τους με ασφάλεια. Μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ δήλωσε πως δεν γνωρίζει «αν θα τα καταφέρουν η πεθερά και ο πεθερός μου, που δεν έχουν καμία σχέση -όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας- με την Χαμάς ή κάποια τρομοκρατική επίθεση.»

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024