Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλοί πυροσβέστες: Το διάσημο ημερολόγιο για καλό σκοπό βγήκε και για το 2024

Αυστραλοί πυροσβέστες: Το διάσημο ημερολόγιο για καλό σκοπό βγήκε και για το 2024

Όταν η ανθρωπιά έχει χιούμορ, καμία σοβαροφάνεια και δεν διστάζει να... εκτεθεί

Σκέφτηκαν έναν θετικό τρόπο, έξυπνο και ευρηματικό για να τραβήξουν την προσοχή, να προσφέρουν στην κοινωνία και να γίνουν και ευχάριστοι. Οι διάσημοι πλέον πυροσβέστες από την Αυστραλία.

Όταν ο ανθρωπισμός και η ανθρωπιά έχει χιούμορ, καμία σοβαροφάνεια και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί και γιατί όχι, να εκτεθεί.

«Ήρωες» για καλό σκοπό

Fit και για καλό σκοπό

Είναι γυμνασμένοι, προφανέστατα ωραίοι, γεμάτοι ενέργεια, διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους, περνώντας μέσα από τις φλόγες και γιατί όχι, εκμεταλλεύονται την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά για πολύ καλό σκοπό: προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο φιλανθρωπικό έργο, συγκεντρώνοντας σοβαρά χρηματικά ποσά.

Η ιδέα τους υλοποιείται κάθε χρόνο από το 1993 κι έχει τεράστια απήχηση. Φωτογραφίζονται για ένα ετήσιο ημερολόγιο το οποίο διαθέτουν προς πώληση στο κοινό.

Για την καινούρια χρονιά, το 2024, υπάρχουν έξι διαφορετικές εκδοτικές ενότητες.

Το ημερολόγιό τους έχει γίνει θεσμός και η πρωτοβουλία τους έχει συγκεντρώσει πάνω από 3,4 εκατομμύρια δολάρια

Φιλανθρωπικό έργο και… ωκυτοκίνη

Πρωταγωνιστεί η τρυφερότητα, η χαρά και η ομορφιά

Οι εν λόγω εκδοχές περιλαμβάνουν ως συμπαθείς πρωταγωνιστές δίπλα στους πυροσβέστες: σκυλάκια, γάτες, άλογα, διάφορα ζώα, μια κλασική έκδοση και τους… ήρωες.

Φωτογραφίες να αγκαλιάζουν κοάλα, να παίζουν με σκαντζόχοιρο ή να προσφέρουν οι πυροσβέστες το σώμα τους για να ξαπλώσουν διάφορα κατοικίδια είναι ο τρόπος να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Το ημερολόγιό τους έχει γίνει θεσμός και η πρωτοβουλία τους έχει συγκεντρώσει πάνω από 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Οι δωρεές τους κατευθύνονται σε οργανισμούς της Αυστραλίας, περιλαμβανομένων καταφυγίων ζώων, αλλά και σε ερευνητικά προγράμματα για τον καρκίνο.

Με τρυφερά και χαριτωμένα ενσταντανέ έχουν κλέψει την καρδιά του κοινού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ημερολόγιο φτάνει να διανέμεται σε 90 χώρες μέχρι σήμερα

Την τελευταία τριετία κάνουν δωρεές και προς τις ΗΠΑ

Επιστρατεύονται οι ορμόνες της αγάπης

Ως γνωστόν, ο μηχανισμός λειτουργίας των ορμονών μας, όταν βλέπουμε ή αγκαλιάζουμε ένα ζωάκι ή ένα μωράκι, ενεργοποιεί την έκκριση της ωκυτοκίνης που ευθύνεται για την ευφορία που νιώθουμε.

Μάλιστα, πριν από μια τριετία, οι Αυστραλοί Πυροσβέστες από τα έσοδα του διάσημου πλέον ημερολογίου τους ξεκίνησαν να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο λόγος είναι σημαντικός.

Ήθελαν να ευχαριστήσουν τους αμερικανούς φιλόζωους και όλα εκείνα τα καταφύγια ζώων που υποστήριξαν την Αυστραλία στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2019-2020.

Στη Βόρεια Αμερική, το ημερολόγιο έχει εξασφαλίσει μια ευρύτατη βάση θαυμαστών και υποστηρικτών, ενώ φτάνει να διανέμεται σε 90 χώρες.

Έχει ενδιαφέρον ότι κάποιοι από τα μέλη της ομάδας των πυροσβεστών, επεδίωξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά είχαν και στόχο ως νέοι να κατορθώσουν να είναι σε τέτοια φυσική κατάσταση, ώστε να λάβουν μέρος στη φωτογράφηση για το ημερολόγιο. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Τζέικομπ Χάκερ.

Πηγή φωτογραφιών: ( https://www.facebook.com/AustralianFirefightersCalendar/ )

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024