Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Περπάτησε 143 μέρες και συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό

ΗΠΑ: Περπάτησε 143 μέρες και συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό

«Δεν μετανιώνω που το έκανα. Σίγουρα έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου», τονίζει ο 25χρονος

4.828 χιλιόμετρα, 143 μέρες, 5 μήνες και 97.935 δολάρια… Ο Tommy Pasquale μόλις ολοκλήρωσε αυτό που αποκαλεί ταξίδι ζωής και στέλνει ηχηρό μήνυμα για τους άστεγους βετεράνους πολέμου.

Ο 25χρονος περπάτησε σχεδόν 3.000 μίλια, από την μία στην άλλη άκρη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι την Καλιφόρνια, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό και… τα κατάφερε.

Η προσπάθειά του διήρκεσε περίπου 5 μήνες (143 ημέρες) και δεν ήταν εύκολη. Καθημερινά διένυε 25 – 30 χιλιόμετρα, ενώ έλιωσε από το περπάτημα συνολικά 10 ζευγάρια παπούτσια.

Έφτασε στη Venice Beach στις 17 Φεβρουαρίου και εκεί τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς για να τον συγχαρούν. Ο στόχος του μόλις είχε επιτευχθεί… Σχεδόν 100.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν και ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε για τους άστεγους βετεράνους της Αμερικής.

«Συγκινήθηκα και ένιωσα επιτυχημένος»

«Δεν έχω τίποτα άλλο παρά σεβασμό και ευλάβεια για ό,τι κάνουν οι βετεράνοι για αυτή τη χώρα. Και μόνο η σκέψη ότι επιστρέφουν στο σπίτι μετά την υπηρεσία τους και είναι άστεγοι δεν μου κάθεται καλά», δήλωσε ο ίδιος στο Fox News.

«Δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, αλλά συγκινήθηκα Ένιωσα επιτυχημένος και ανακουφισμένος», πρόσθεσε περιγράφοντας το πώς ένιωσε τη στιγμή που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και σημείωσε ότι το ταξίδι του διήρκεσε λιγότερο από όσο περίμενε, καθώς αρχικά είχε προβλέψει ότι θα έφτανε στην Καλιφόρνια τον Απρίλιο.

Την ημέρα περπατούσε και το βράδυ, όταν δεν έμενε σε μοτέλ ή σε σπίτια γνωστών του, έστηνε την σκηνή που κουβαλούσε μαζί του.

«Δεν μετανιώνω που το έκανα. Σίγουρα έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου», είπε ο Pasquale και περιέγραψε το ταξίδι ως έναν «οδοστρωτήρα συναισθημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια».

«Δυσκολεύτηκα που ήμουν μακριά από την οικογένειά μου. Βρισκόταν στα μισά του ταξιδιού, κάπου κοντά στο Ντάλας του Τέξας, και έκανε πολύ κρύο. Όσο ωραία κι αν ένιωθα που είχα φτάσει περίπου στη μέση, είχα πραγματικά πολύ δρόμο μπροστά μου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι κρατούσε το μυαλό του ενεργό ακούγοντας μουσική κάντρι, κλασικά κομμάτια του Μπρους Σπρίνγκστιν και το «The Will Cain Podcast».

Επίσης, είχε ένα αντίγραφο από την ομιλία του Θεόδωρου Ρούζβελτ «Ο άνθρωπος στην Αρένα», το οποίο του έδωσε ένας φίλος του την ημέρα που ξεκίνησε το ταξίδι του, και το διάβαζε «κάθε φορά που έπεφτα κάτω».

«Δεν θα έφευγα από το Νιου Τζέρσεϊ αν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να τερματίσω», ανέφερε και τόνισε πόσο γενναιόδωροι ήταν οι Αμερικανοί που συνάντησε.

«Οι άνθρωποι ήταν πολύ εξυπηρετικοί σε όλη τη διαδρομή. Ήταν υπέροχο να βλέπεις Αμερικανούς να βοηθούν άλλους Αμερικανούς», είπε.

«Η αστεγία είναι μεγάλο πρόβλημα»

Ενώ η αποστολή του Pasquale ήταν να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους άστεγους βετεράνους, είδε με τα μάτια του τα «προβλήματα όλων των αστέγων» σε κάθε μεγάλη πόλη από την οποία πέρασε.

«Η αστεγία είναι ένα πρόβλημα. Χαίρομαι που μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω, ακόμη και αν αυτό είναι πολύ μικρό. Όσο περισσότερο μπορούμε να τα πάμε καλά μεταξύ μας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, τόσο καλύτερα θα είμαστε όλοι», σημείωσε.

Τώρα που ο Pasquale έχει επιστρέψει στην «κανονική» ζωή στο Νιου Τζέρσεϊ, σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας τις ημερολογιακές σημειώσεις που κρατούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Πηγή: Fox News

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024