Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: O Mεγάλος Κακός Λύκος των Κένεντι

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: O Mεγάλος Κακός Λύκος των Κένεντι

O γιος του δολοφονηθέντος Ρόμπερτ (Μπόμπι) Κένεντι διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα με το στυλ ενός ροκ σταρ και θεωρίες συνομωσίας που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Αλλά πώς έφτασε εώς εδώ;

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, κληρονόμησε τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια του δολοφονηθέντος πατέρα του και το στυλ του Βραχμάνου, κερδίζοντας τη φήμη ως ο κορυφαίος περιβαλλοντικός ακτιβιστής και δικηγόρος του έθνους – ο «τοξικός εκδικητής» – που μάχεται τις ρυπογόνες εταιρίες. Πριν από λίγες μέρες, ο Μπόμπι Τζούνιορ, όπως τον αποκαλούν και ηγέτης της τρίτης γενιάς της βασιλικής οικογένειας της Αμερικής, εγκατέλειψε την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024. Η κίνηση του αυτή άφησε άφωνους τόσο τους Δημοκρατικούς αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι φοβούνται πως ο απόγονος των Κένεντι, ο οποίος θυμίζει περισσότερο τον Τράμπ και όχι τον JFK, θα τους κλέψει ψήφους. H ίδια του η οικογένεια έχει πάρει θέση απέναντι στον άσωτο θείο, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα, πως οι αντισυμβατικός συγγενής αποτελεί ντροπή για την οικογένεια.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη και σήμερα πως ο νέος διεκδικητής του Κάμελοτ δεν κληρονόμησε κάτι από τον αείμνηστο πατέρα του. Ο νέος υποψήφιος έρχεται στο πολιτικό προσκήνιο με έναν βεβαρυμμένο παρελθόν. Όπως λέει ο βιογράφος του Tζέρι Οπενχάιμερ, ο οποίος επιχειρεί να τον αποδημήσει στο βιβλίο του, «Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: H Σκοτεινή πλευρά του Ονείρου», «αν ο αείμνηστος ξάδερφός του JFK Jr. είχε ονομαστεί κάποτε «Γοητευτικός Πρίγκιπας», ο RFK Jr. θα μπορούσε να είχε κερδίσει το όνομα «The Big Bad Wolf», «Ο Μεγάλος Κακός Λύκος».

Σε προεκλογική καμπάνια. Photo: creative commons

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ηλικίας 69 ετών, είναι το πέμπτο μέλος της φυλής Κένεντι που έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και η εκστρατεία του έχει προσπαθήσει να αξιοποιήσει με μια μεγάλη δόση νοσταλγίας της δεκαετίας του 1960, από vintage πινακίδες μέχρι συνεχείς αναφορές στον «θείο μου» και «ο πατέρας μου». Οι ομιλίες του εκφωνούνται με μια φωνή τεντωμένη από σπασμωδική δυσφωνία, μια φωνητική διαταραχή που εμφανίστηκε ξαφνικά όταν ήταν 42 ετών και η οποία έχει προτείνει ότι είναι μια παρενέργεια του αντιγριπικού εμβολίου. Ενώ συνήθως τον αποκαλούν «Μπόμπι», όπως τον πατέρα του, αποφάσισε να τρέξει στην εκστρατεία του με το πιο επίσημο «Ρόμπερτ».

Μπόμπι και Τζον Κένεντι. οι «θείοι». Photo: US National Archive

Ο Πρίγκιπας που έγινε ακτιβιστής

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ. μεγάλωσε σαν πρίγκιπας, πήγε στα καλύτερα σχολεία, τον διώξανε αρκετές φορές, ενώ νέος είχε συλληφθεί και για κατοχή μαριχουάνας.  Η ζωή του όμως θα σημαδεύονταν όχι από τα ναρκωτικά αλλά από δύο μεγάλα γεγονότα. Ήταν μόλις εννιά ετών όταν δολοφονήθηκε ο θείος του, και δεκατεσσάρων όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Στην κηδεία κουβάλησε ο ίδιος το φέρετρο και των δύο μελών της οικογένειας του.

Σαν αυθεντικός Κένεντι σπούδασε νομικά στο Χάρβαρντ,  ενώ φοιτητής ακόμη έλαβε μέρος στην καμπάνια του θείου του, Έντουαρντ Κένεντι, στον αγώνα του να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 1980.

Στη συνέχεια ο Ρόμπερτ Τζούνιορ έγινε βοηθός εισαγγελέα της Νέας Υόρκης αλλά δεν πέρασε τις εξετάσεις για την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Από εκεί και πέρα η καριέρα του πήρε άλλη τροπή. Την ίδια χρονιά μια σύλληψη για κατοχή ηρωίνης τον οδήγησε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Αυτό το συμβάν άλλαξε την οπτική του για τη ζωή. Έγινε καθηγητής Περιβαλλοντικού Δικαίου στο Πέις, όπου ίδρυσε τμήμα περιβαλλοντικών διαφορών, και έγινε δικηγόρος με εξειδίκευση το περιβάλλον. Ανάμεσα στις νίκες του ήταν η διάσωση του ποταμού Χάντσον αντιμέτωπος με εκατό βιομηχανίες που ρύπαιναν τον ποταμό. Ως αποτέλεσμα ίδρυσε και την ακτιβιστική οργάνωση Riverkeeper, σε 34 χώρες και σκοπό να εντοπίζει και να μηνύει ρυπαντές των υδάτινων πόρων.

O Μπόμπι Τζούνιορ με τον πατέρα του. Photo: US National Archive

Τρεις σύζυγοι και έξι παιδιά

Ο Ρόμπερτ Τζούνιορ, όπως και οι υπόλοιπο Κένεντι ήταν καρδιοκατακτητής, ενώ παράλληλα ήθελε και να διαιωνίσει το είδος Κένεντι. Με την πρώτη του σύζυγο έκαναν δύο παιδιά, ενώ με τη δεύτερη, με την οποία ίδρυσαν μαζί την (αντιεμβολιαστική) οργάνωση Πρωτοβουλία για τις Τροφικές Αλλεργίες, απέκτησε τέσσερα. Το 2010 της ζήτησε διαζύγιο και έναν χρόνο αργότερα γνώρισε σε πάρτυ του φίλου του, Λάρι Ντέιβιντ, την κωμικό Σέριλ Χάινς, που παίζει τη σύζυγο του Λάρι στο Curb Your Enthusiasm, ρόλο για τον οποίο έχει προταθεί για δύο Emmy. Παντρεύτηκαν το 2014.

Όμως αυτό που τον σημάδεψε ήταν η αυτοκτονία της δεύτερης συζύγου του το 2012. Ήδη από την άνοιξη του 2011 ηττημένη από μια σκληρή διετή μάχη διαζυγίου, κατά την οποία έχασε την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών της, η μελαχρινή καλλονή αντιμετώπιζε φοβισμένη την επικείμενη απώλεια του γάμου, της οικογένειας και του άντρα που την είχε ορίσει, επί 18 χρόνια. «Η Μαίρη δεν ήθελε ποτέ διαζύγιο», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος των συζύγων του Ρίτσαρντσον, Πίτερ Μπίενστοκ των Hennessey and Bienstock, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το διαζύγιο  για πρώτη φορά. «Μέχρι την ημέρα που πέθανε, νομίζω ότι η Μαίρη αγαπούσε τον Ρόμπερτ, πιστεύοντας αληθινά ότι θα επέστρεφε».

Όποια κι αν ήταν η κατάσταση του ιδιωτικού σκοταδιού της Ρίτσαρντσον, επισκιαζόταν πάντα από τη δημόσια λάμψη της. «Η Μαίρη συνδύασε αυτό το ήθος RFK/σηκώστε τα μανίκια/κάντε τη δουλειά, με την απόκοσμη κομψότητα της Τζάκι», θυμάται ο Μάικλ Μέιλερ, ο οποίος έζησε με τον Ρίτσαρντσον πριν από το γάμο της με τον Κένεντι. Ήταν αιθέρια αλλά όχι εύθραυστη—ατρόμητη, πραγματικά, με εκπληκτική αισιοδοξία και σθένος».

Αν και πολλά έχουν γραφτεί και ψιθυριστεί περισσότερο για την ανησυχητική συμπεριφορά της Ρίτσαρντσον κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η δημοσίευση της ένορκης βεβαίωσης διαζυγίου του Κένεντι το 2011, μέρος της οποίας εμφανίστηκε στο Newsweek μετά τον θάνατό της, φαινόταν σε πολλούς ιδιαίτερα σκληρή. Παρουσιάζοντας τον Μπόμπι ως τον ανήσυχο οικογενειάρχη, που φεύγει από τον γάμο για να προστατεύσει τον εαυτό του και τα παιδιά του από την καταθλιπτική, αλκοολική, αυτοκτονική μητέρα τους, το έγγραφο εξόργισε την οικογένεια του Ρίτσαρντσον, η οποία απέρριψε δημόσια τα «εκδικητικά ψέματά του, απόδειξη της απίστευτης συναισθηματικής και ψυχολογικής κακοποίησης που η Μαίρη άντεξε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και τώρα στο θάνατο». Παρόλα αυτά η υπόθεση έληξε εκεί, και ο Ρόμπερτ προχώρησε στον τρίτο του γάμο, αλώβητος.

O Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ. Photo: creative commons

Ένας Δημοκρατικός που θυμίζει Τράμπ

Ο 69χρονος Ρόμπερτ Τζούνιορ, τον οποίο οι δικοί του αποκαλούν επίσης Μπόμπι, αν και μοιάζει πολύ στον πατέρα του, τα ίδια γαλάζια μάτια, τα τέλεια ίσια δόντια, η ευφράδεια, αν και η ομιλία είναι αλλιώς καθώς ο Ρόμπερτ πάσχει από σπασμωδική δυσφωνία, μια διαταραχή που χτυπά το 0,02% του πληθυσμού με ακούσιους σπασμούς που παρεμποδίζουν τη δόνηση των φωνητικών χορδών, δεν θυμίζει σε τίποτε τον πατέρα του. Ο λόγος είναι κυρίως οι αντισυμβατικές του απόψεις. Η κύρια μάχη που έδωσε ήταν τα εμβόλια. Στο βιβλίο The Real Anthony Fauci (2021) ο Κένεντι κατηγόρησε τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου και τον Μπιλ Γκέιτς ότι μεγαλοποίησαν την πανδημία εν μέρει για να προωθήσουν τα εμβόλια και ότι εξαπέλυσαν «ένα ιστορικό πραξικόπημα κατά της δυτικής δημοκρατίας» Παράλληλα προώθησε τη χρήση μη εγκεκριμένων θεραπειών, όπως της ιβερμεκτίνης. Ο Τραμπ του υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει επικεφαλή της ομοσπονδιακής επιτροπής για την ασφάλεια των εμβολίων.

Το Instagram μάλιστα έκλεισε τον λογαριασμό του το 2021 λόγω «επανειλημμένης κοινοποίησης διαψευσμένων ισχυρισμών σχετικά με τον κορονοϊό ή τα εμβόλια» και το facebook είχε κλείσει προσωρινά τους λογαριασμούς που ανήκουν στην Children’s Health Defense.

Σε μια συγκέντρωση κατά των υποχρεωτικών εμβολίων στην Ουάσινγκτον ο Κένεντι παρομοίασε τoυς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με ναζιστικές μεθόδους, λέγοντας ότι η Άννα Φρανκ ήταν σε καλύτερη μοίρα όταν κρυβόταν από τους Ναζί: «Ακόμη και στη χιτλερική Γερμανία μπορούσες να διασχίσεις τις Άλπεις στην Ελβετία. Μπορούσες να κρυφτείς σε μια σοφίτα, όπως έκανε η Άννα Φρανκ. Επισκέφθηκα, το 1962, την Ανατολική Γερμανία με τον πατέρα μου και συνάντησα ανθρώπους που είχαν σκαρφαλώσει το τείχος και είχαν δραπετεύσει, οπότε ήταν εφικτό. Ναι, πολλοί έχασαν τη ζωή τους, αλλά ήταν εφικτό». Οι εβραϊκές οργανώσεις εξοργίστηκαν.

«Ακόμη και στη χιτλερική Γερμανία μπορούσες να διασχίσεις τις Άλπεις στην Ελβετία. Μπορούσες να κρυφτείς σε μια σοφίτα, όπως έκανε η Άννα Φρανκ».

Aλλά οι αντιρρήσεις του για τα εμβόλια δεν σταματούν εδώ. Έχει συνδέσει ψευδώς τα εμβόλια με διάφορες ιατρικές καταστάσεις, ανάμεσα τους και με την πεποίθηση ότι τα παιδικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό. Αυτή η ιδέα έχει απορριφθεί από περισσότερες από δώδεκα επιστημονικές μελέτες με κριτές σε πολλές χώρες. Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής εξέτασε οκτώ εμβόλια για παιδιά και ενήλικες και διαπίστωσε ότι με σπάνιες εξαιρέσεις, τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Παιδιά στα όπλα

Μια άλλη διάσημη καμπάνια του έχει να κάνει με την εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αντικαταθλιπτικά συνδέονται με πυροβολισμούς στα σχολεία. Βασιζόμενος σε μακροχρόνιους αμφίβολους ισχυρισμούς, ο κ. Κένεντι έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την ιδέα ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί έχουν αυξηθεί λόγω της αυξημένης χρήσης αντικαταθλιπτικών.

«Τα παιδιά είχαν πάντα πρόσβαση στα όπλα και δεν υπήρχε στιγμή στην αμερικανική ιστορία ή την ανθρώπινη ιστορία όπου τα παιδιά πήγαιναν στα σχολεία και πυροβολούσαν τους συμμαθητές τους», είπε στον κωμικό Bill Maher σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast, «Club Random With Bill Μάχερ». «Άρχισε πραγματικά να συμβαίνει παράλληλα με την εισαγωγή αυτών των φαρμάκων, με το Prozac και τα άλλα φάρμακα».

Ενώ τόσο η χρήση αντικαταθλιπτικών όσο και τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει βρει «καμία βιολογική σύνδεση» για να υποστηρίξει τη σχέση μεταξύ των δύο.

Στην κηδεία του JFK. Photo: US National Archive

 Η δολοφονία του JFK

Επίσης ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, έχει προωθήσει εδώ και καιρό μια θεωρία συνωμοσίας ότι η C.I.A. σκότωσε τον θείο του, τον Πρόεδρο John F. Kennedy.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έχει προωθήσει τη θεωρία συνωμοσίας ότι η C.I.A. σκότωσε τον θείο του, τον Πρόεδρο John F. Kennedy.

Υποστήριξε, χωρίς στοιχεία, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News με τον Sean Hannity τον Μάιο ότι ο Allen W. Dulles, ένας C.I.A. διευθυντής που απολύθηκε από τον Πρόεδρο Κένεντι, βοήθησε να συγκαλυφθούν στοιχεία για την ανάμειξη της οργάνωσης όταν υπηρετούσε στην Επιτροπή Γουόρεν, που συγκλήθηκε το 1963 για να ερευνήσει τη δολοφονία του Κένεντι.

Αναφερόμενος σε έρευνα επιτροπής της Βουλής το 1976, είπε: «Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους σε εκείνη την έρευνα πίστευαν ότι ήταν η C.I.A. αυτό ήταν πίσω από αυτό γιατί τα στοιχεία ήταν τόσο συντριπτικά για αυτούς». Αλλά ακόμη και αυτή η έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι ο Πρόεδρος Κένεντι ήταν «πιθανώς» θύμα κάποιας συνωμοσίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η C.I.A. «δεν εμπλέκεται».

Η Επιτροπή Γουόρεν διαπίστωσε ότι ο δολοφόνος, ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, έδρασε μόνος του και δεν συνδεόταν με καμία κυβερνητική υπηρεσία.

Κλέβοντας τις εκλογές του 2004

Σαν αυθεντικός συνωμοσιολόγος έχει επίσης υποστηρίξει ανάμεσα σε άλλα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές του 2004. Ο κ. Κένεντι δήλωσε στην Washington Post τον Ιούνιο ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Τζον Κέρι, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Ο κ. Κένεντι προώθησε για πρώτη φορά αυτή την ιδέα σε ένα άρθρο του 2006 στο Rolling Stone, υποστηρίζοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν «διοργανώσει μια τεράστια, συντονισμένη εκστρατεία για να ανατρέψουν τη βούληση του λαού» και να διασφαλίσουν την επανεκλογή του Προέδρου Τζορτζ Μπους. Υποστήριξε ότι οι προσπάθειές τους «εμπόδισαν περισσότερους από 350.000 ψηφοφόρους στο Οχάιο να ψηφίσουν ή να καταμετρηθούν οι ψήφοι τους».

Προεκλογική καμπάνια του Τζον Κέρι, 2004. Photo: creative commons

Χημικά και Φύλλο

Οι ακροδεξιές του τάσεις έχουν και άλλες προεκτάσεις. Σε μια συνέντευξη τον περασμένο μήνα με τον Τζόρνταν Πίτερσον, έναν συντηρητικό Καναδό ψυχολόγο και δημόσιο ομιλητή, ο υποψήφιος πρόεδρος συνέδεσε ψευδώς τις χημικές ουσίες που υπάρχουν σε πηγές νερού με την ταυτότητα των τρανς. «Πολλά από τα προβλήματα που βλέπουμε στα παιδιά, ιδιαίτερα στα αγόρια, είναι πιθανώς υποτιμημένο πόσο από αυτά προέρχονται από χημικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης πολλής σεξουαλικής δυσφορίας που βλέπουμε», είπε. Αναφέρθηκε στην έρευνα για ένα ζιζανιοκτόνο, την ατραζίνη, στην οποία οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι «επάγει πλήρη θηλυκοποίηση και χημικό ευνουχισμό» σε ορισμένους βατράχους.

Φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η χημική ουσία, που συνήθως χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα για να σκοτώσει τα ζιζάνια, προκαλεί τα ίδια αποτελέσματα στους ανθρώπους.

H οικογένεια Κένεντι, το Κάμελοτ, όπως τους ονομάζουν. Photo: creative commons

Η ζωή στο Κάμελοτ

Ο Mπόμπι Κένεντι Τζούνιορ συνεχίζει τον αγώνα του για την προεδρία και εκτός των Δημοκρατικών. Πάνω στους λόφους του Λος Άντζελες, σε ένα σπίτι γεμάτο αναμνηστικά της οικογένειας, ο γόνος της φυλής Κένεντι και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία ασχολείται με τα πάντα, από τον λατινοαμερικάνικο λαϊκισμό μέχρι τη CIA, από τα κρυπτονομίσματα μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το τηλέφωνό του χτυπάει ασταμάτητα με μηνύματα από πολιτικούς και διασημότητες του Twitter.

Τον υποστηρίζουν μια σειρά από διασημότητες χωρίς συνοχή ανάμεσα τους, από τον μάστερ του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, τον στρατηγό Άαρον Ρότζερς, την ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν και τον συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς. Πρόκειται για μια αντάρτικη ομάδα που στελεχώνεται από μακροχρόνιους φίλους και συναδέλφους από τις πολλές προηγούμενες ζωές του Κένεντι – ως περιβαλλοντικός δικηγόρος, συγγραφέας, σύζυγος του Χόλιγουντ και σταυροφόρος κατά των εμβολίων. Μέχρι στιγμής, ο υποψήφιος έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο κουβεντιάζοντας σε podcast παρά σε επίσκεψη με ψηφοφόρους. Αντί να πάει σε καφετέριες στο Νιου Χάμσαϊρ, έχει δώσει μια ομιλία σε ένα συνέδριο Bitcoin στο Μαϊάμι ενώ εμφανίστηκε στο Twitter Spaces με τον Έλον Μασκ .

Εντυπωσιακό είναι το μήνυμα του, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αισιοδοξία που καθόρισε τις εκστρατείες του πατέρα και του θείου του. Ο νεός Κένεντι είναι ταυτόχρονα κολλημένος στο παρελθόν και στο διαδίκτυο, ενώ η κοσμοθεωρία του είναι σκοτεινή και ύποπτη. Μιλάει για μια εποχή που τα νερά της χώρας δεν ήταν μολυσμένα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν δηλητηρίαζαν τα παιδιά, τα βιοόπλα δεν απειλούσαν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα και οι άνθρωποι εμπιστεύονταν την κυβέρνηση να μην τους πει ψέματα ή να τους φιμώσει. «Αισθάνομαι ότι μου αφαιρείται η χώρα μου», λέει στο TIME. «Θέλω να αποκαταστήσω με πολλούς τρόπους την Αμερική της νιότης μου, την Αμερική στην οποία μεγάλωσα».

«Αισθάνομαι ότι μου αφαιρείται η χώρα μου», λέει στο TIME. «Θέλω να αποκαταστήσω με πολλούς τρόπους την Αμερική της νιότης μου, την Αμερική στην οποία μεγάλωσα».

Έως και το 20% των Δημοκρατικών τον επιλέγουν στις πρώιμες προεδρικές-πρωτοκριτικές εκλογές, και πολλοί περισσότεροι λένε ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον υποστηρίξουν. Το ίδιο το όνομα του αποτελεί έναν πολο έλξης. Αλλά τα ζητήματα για τα οποία έχει συζητήσει εδώ και αιώνες έχουν προσελκύσει έναν απίθανο συνασπισμό αληθινών πιστών, κυνικών δεξιών προσωπικοτήτων και αντίθετων αδερφών τεχνολογίας.

Ευτυχισμένες στιγμές για τον Μπόμπι πριν την δολοφονία του. Photo: creative commons

Κένεντι εναντίον Κένεντι

Η ίδια η οικογένεια Κένεντι έχει συχνά εκφράσει την δυσαρέσκεια της και κρατά την απόσταση της από τον «Μπόμπι». Ακόμη και ο μοναδικός εγγονός του πρώην προέδρου JFK, ο Τζακ Σλόσμπεργκ, ο 30χρονος γιος της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αυστραλία Καρολίν Κένεντι, πήρε θέση εναντίον της υποψηφιότητας του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ για τον Λευκό Οίκο το 2024. «Ο πρόεδρος Τζον Κένεντι είναι ο παππούς μου. Και η κληρονομιά του είναι σημαντική», δήλωσε. «Δεν μπορεί να την βεβηλώσει κανείς».

Αλλά η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ βρίσκεται στη μέση του δρόμου για να γίνει ο μεγαλύτερος προοδευτικός πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική. Και πως η κατάρα των Κένεντι θα σπάσει επιτέλους.

Πηγές: Time Magazine, Inside Story, Rolling Stone, Newsweek

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024