Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης χαίρεται με τον μπλε χάρτη, ο Κασσελάκης μόνος του, ο Ανδρουλάκης με τις χαρές των άλλων

Ο Μητσοτάκης χαίρεται με τον μπλε χάρτη, ο Κασσελάκης μόνος του, ο Ανδρουλάκης με τις χαρές των άλλων

Ποιον νοιάζει η αποχή; Στη ΝΔ δίνουν γούρια στον Αγοραστό, ο Κασσελάκης «ξεματιάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ πριν πάει Αμερική, ο Ανδρουλάκης κρεμάει σκόρδα μην τον ματιάσουν, «μη χειρότερα» μονολογεί ο Τσίπρας.

Αιματοχυσία

Μόλις και μετά βίας αφήνει χώρο στην εσωτερική επικαιρότητα η αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με κρίσιμα πολιτικά διακυβεύματα. Το θηριώδες ποσοστό της αποχής του πρώτου γύρου, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αποχή

Διότι στην κυρίαρχη απάθεια και αδιαφορία προστίθενται η δυσαρέσκεια, όσων συνδυασμών αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο, καθώς και η υπεράσπιση της μη συμμετοχής από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις (ΚΚΕ κλπ). Κι ως εκ τούτου δεν είναι σαφές τι αποτελέσματα θα διαμορφώσει – η αποχή – σε κάθε Περιφέρεια. Δηλαδή από πού θα προέρχεται.

Χαμένες αλλά … μπλε

Ωστόσο φαίνεται – το Μέγαρο Μαξίμου το έχει προεξοφλήσει – πως οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας είναι χαμένες για την επίσημη Νέα Δημοκρατία. Το βράδυ της Κυριακής όμως θα «ντυθούν» μπλε στο χάρτη, αφού πρόκειται για «δεξιούς αντάρτες». Ως εκ τούτου η αντιπολίτευση δεν έχει λαμβάνειν στην προκειμένη περίπτωση.

Προβάδισμα

Σας έγραψα χθες για την κρισιμότητα – και το πολιτικό βάρος – που έχει η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης για το Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη το επιβεβαιώνει. «Σήμερα είμαστε εδώ για να στηρίξω με την προσωπική μου παρουσία την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου» ήταν η σαφής δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Εκεί, λοιπόν, ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει το προβάδισμα. Η εκλογή του έχει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν μιλά με βεβαιότητα. Γι΄ αυτό και η αγωνία….

Ολοι Αγοραστό!

Το μεγάλο βάρος όμως έχει πέσει στη Θεσσαλία. Οι εκλεγέντες δήμαρχοι με τη Νέα Δημοκρατία, το κυβερνητικό κόμμα και ο μηχανισμός του, η κυβέρνηση, προεξάρχοντος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και επιχειρηματίες με ισχυρή επιρροή στην περιοχή, καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και να επανεκλεγεί ο κ. Κώστας Αγοραστός!

Χάνει;

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε σε κυβερνητικούς κύκλους η εκτίμηση πως χάνει βραχεία κεφαλή. Γνωρίζοντας τον συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί για την επανεκλογή του, μου φαίνεται μάλλον δύσκολο να χάσει. Όμως μου είναι δύσκολο να προβλέψω μέσα σ΄ αυτό κλίμα της αποχής και της απάθειας….

Σώσον

Εν τω μεταξύ κάθε ημέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Χθες προκάλεσε αίσθηση το άρθρο του παλαίμαχου δημοσιογράφου κ. Θανάση Καρτερού στην Αυγή με τίτλο «Σώσον Κύριε τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας;

Στο άρθρο, μεταξύ των άλλων, ασκείται κριτική στο νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Στέφανο Κασσελάκη, ότι με τις αστοχίες του πυροδοτεί μία ούτως ή άλλως έκρυθμη κατάσταση. Ορισμένοι μάλιστα επιμένουν ότι το συγκεκριμένο κείμενο απηχεί τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Και ότι πρόκειται για προειδοποιητική βολή «να το πάρει αλλιώς, γιατί θα βρει τοίχο»!

Ενδιαφέρεται

Και ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στο κόμμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος σε λίγο να μην υπάρχει … κόμμα! Να σας θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ηγεσία του με την «πατροκτονία» … του κ. Αλέκου Αλαβάνου. Δεν πιστεύω να έχουν επανάληψη; Αν και ως αστείο ακούγεται. Προς το παρόν τουλάχιστον….

Ο κ. Ν. Μπίστης

Χθες σας ενημέρωσα για την φήμη που κυκλοφόρησε, πέριξ της Κουμουνδούρου, πως παραιτήθηκε ο κ. Νίκος Μπίστης. Λοιπόν, μου έλεγαν πως πρόκειται να παραιτηθεί αμέσως μετά από την επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αυτή την εκτίμηση – ή πληροφορία; – διατυπώνουν στο προεδρικό περιβάλλον. Θα είναι ο πρώτος που θα ανοίξει την πόρτα….

Απών

Πάντως αμέσως μετά από τον δεύτερο γύρο ο κ. Κασσελάκης πρόκειται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – δεν γνωρίζω αν θα πάρει μέρος με skype ή zoom. Ποια μέρα θα γίνει η συνεδρίαση είναι ακόμη ασαφές. Υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να γίνουν εντός της προσεχούς εβδομάδας. Θα δούμε.,…

Πιο πίσω

Σε κάθε περίπτωση όμως – λόγω των καθυστερήσεων – δεν πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή την μεθεπόμενη Κυριακή. Κι αυτή μεταφέρεται. Για πότε δεν είναι γνωστό. Εφόσον όμως τα κομματικά όργανα – για λόγους … φοβικούς – δεν συνεδριάζουν, τόσο οι δημόσιες συγκρούσεις θα «δίνουν και θα παίρνουν».

Επιτυχίες

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης με το ζόρι κρατιέται να μην βγει να πανηγυρίσει από τώρα για την ανέλπιστη επιτυχία των συνδυασμών που στήριξε – λέμε τώρα… – το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και να καταγγείλει φυσικά τη Νέα Δημοκρατία – με την οποία … συνεργάστηκε στην Περιφέρεια της Κρήτης. Οι επιτυχίες των κ.κ Στέλιου Αγγελούδη και Χάρη Δούκα, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα, ανεξαρτήτως αν θα εκλεγούν ή όχι, μόνο στην Χαριλάου Τρικούπη δεν πιστώνονται. Είναι επιτυχίες των ιδίων. Αναμένω την ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής….

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024