Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά λένε σε Αγοραστό και Τριαντόπουλο οι Βολιώτες, και στον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά λένε σε Αγοραστό και Τριαντόπουλο οι Βολιώτες, και στον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κεφάλαιο δεν είναι εχθρός λέει ο Κασσελάκης, αν έχω τέτοιους φίλους σαν τον Αγοραστό και τον Τριαντόπουλο τι τους θέλω τους εχθρούς, λένε οι Βολιώτες, φίλοι φίλοι... καριοφίλι λέει ο Ρήγας στον Τζανακόπουλο.

Σοσιαλδημοκρατία

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον ΣΕΒ. Στην γενική συνέλευση του συνδέσμου των εργοδοτών. Και η ομιλία του είναι το πρώτο – επί της ουσίας – πολιτικό κείμενο, όπου ξεδίπλωσε όλη του την αντίληψη για την οικονομική πολιτική και τις επιχειρήσεις. Ο πυρήνας της σκέψης του είναι μία νέα εκδοχή αυτού που λέγαμε παλιά «σοσιαλδημοκρατική συναίνεση» – που άρχισε να ξεθεμελιώνεται με ταχύτητα μετά από το 1992. Και βέβαια του την «φύλαγε» – τόσα έχει ακούσει αυτές τις ημέρες… – και του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να υπηρέτης του λαού και της Δημοκρατίας – ούτε ωτακουστής ούτε ψευτο-ευεργέτης».

«Σάκος»

Δεν θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας – και υποψήφιου εκ νέου – κ. Κώστα Αγοραστού. Εχει γίνει «σάκος του μποξ». Κατ΄ αρχήν εκατοντάδες κάτοικοι της Θεσσαλίας, κυρίως από την δυτική της πλευρά, του έχουν υποβάλει μηνύσεις και αγωγές. Επίσης υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα που έχει παραγγείλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την έλλειψη ή μη αντιπλημμυρικών έργων, ερευνώντας τόσο τον περιφερειάρχη όσο και τους δημάρχους. Ο ίδιος θέλει να ελπίζει πως επαναποκτώντας την θέση του περιφερειάρχη θα μπορέσει να χειριστεί … καλύτερα όλο αυτό το δικαστικό τσουνάμι!

Έξαλλοι

Στην μπούκα έχουν όμως οι Βολιώτες και τον συντοπίτη τους Χρήστο Τριαντόπουλο που δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για βοήθεια των πληγέντων. Τον κατηγορούν δε ότι ακόμη και τις κρίσιμες μέρες της καταστροφής δεν άπλωσε χείρα βοηθείας παρά το γεγονός ότι γνώριζε από πρώτο χέρι ότι τα τηλέφωνα ανάγκης 112 και 199 δεν λειτουργούσαν. Τελικά από το «παρεάκι» μόνο ο Μπέος -τουλάχιστον προς το παρόν- φαίνεται να μην πληρώνει βαρύ κόστος, τον προστάτευσε φαίνεται το κίτρινο αδιάβροχο.

Τον έστειλε

Το καλύτερο όμως είναι πως ο δήμαρχος του Βόλου – ο γλυκύτατος και ευγενικός – κ. Αχιλλέας Μπέος είναι αυτός που «ταλαιπώρησε» τον κ. Αγοραστό, στέλνοντας τον στη δεύτερη Κυριακή. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα» στην κεντρική προεκλογική ομιλία του δημάρχου.

«Πολιτικός απατεώνας»

Τι συνέβη; Σας υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια των ημερών που συντελούνταν οι καταστροφές από τον Daniel και αμέσως μετά ήρθε στο προσκήνιο η έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο Ιανός. Τότε, λοιπόν, ο κ. Αγοραστός έριξε την ευθύνη στους δημάρχους, δηλαδή και στον κ. Μπέο. Μόλις ο δεύτερος το πληροφορήθηκε, τον αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα». Και του «ξηγήθηκε» ανάλογα, όταν ήρθε η ώρα….

Η τελευταία…

Ο κ. Αγοραστός απέσπασε ποσοστό περί το 30% στο Δήμο Βόλου, όταν ο κ. Μπέος κέρδισε με 56%. Οι ψήφοι που έλειψαν τον «έστειλαν» τελικά στη δεύτερη Κυριακή, επιτείνοντας το μαρτύριο του. Μου λένε πάντως έγκυρες κυβερνητικές πηγές πως αυτή η θητεία του κ. Αγοραστού – η τέταρτη κατά σειρά, δεν τις λες και λίγες – θα είναι και η τελευταία. Η στήριξη που έλαβε από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν αποκλειστικά πολιτική. Την τελευταία στιγμή δεν μπορούν να διαμορφώσουν διαφορετική περιφερειακή επιλογή. Μετά βλέπουμε….

…και η τελευταία!

Επίσης άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τα δημοτικά πράγματα του Βόλου, μου λένε, επίσης, πως και η θητεία του κ. Μπέου – η τρίτη κατά σειρά – θα είναι και η τελευταία. Δεν γνωρίζω τι ξέρουν και τι συζητήσεις έχουν γίνει από καιρό, αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται μόνο παράγοντες του Βόλου, αλλά και κορυφαίοι παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου. Να προλάβει μόνο ο άνθρωπος να κάνει το τελεφερίκ για να πηγαίνουν στο Πήλιο και μετά ας ιδιωτεύσει ησύχως και με ήσυχη συνείδηση ότι ολοκλήρωσε το έργο του….

Ατυχοι…

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που «σνόμπαραν» τον επίσημο υποψήφιο της Χαριλάου Τρικούπη στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, βρήκαν «θαλπωρή» στη «ζεστή αγκαλιά» του υποψηφίου περιφερειάρχη της Πειραιώς, κ. Νίκου Χαρδαλιά, τελικώς δεν είχαν καμία τύχη!

Αζήτητα

Κι όχι μόνο δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αλλά είχαν και πολύ κακές επιδόσεις. Οι νεοδημοκράτες δεν τους προτίμησαν και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα οι μεταγραφές έμειναν στα αζήτητα του … ψηφοδελτίου.

Αχάριστοι!

Έτσι η κυρία Άννα Μεθυμάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην 16η θέση στο Νότιο Τομέα. Ο κ. Νίκος Ανδρουλακάκης, στην 26ή στον Κεντρικό Τομέα. Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή – είχε γίνει και αντιπεριφερειάρχης του κ. Γιώργου Πατούλη – κατετάγη 11ος στον Βόρειο Τομέα. Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος στην Πεύκη, ήρθε 21ος , επίσης στον Βόρειο Τομέα. Ο κ. Αποστόλης Αθανασόπουλος (Σπέντζος), βρέθηκε στην 24ή θέση, σχεδόν τελευταίος, στον Δυτικό Τομέα. Ο κ. Δημήτρης Μπουραϊμης, πρώην δήμαρχος στα Άνω Λιόσια, είναι 5ος , δηλαδή 3ος αναπληρωματικός, στην Δυτική Αττική. Και η κυρία Μαρία Ναυροζίδου, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ./ΚΙΝΑΛ, ήρθε 12η στην Ανατολική Αττική.

Αχάριστοι άνθρωποι αυτοί οι δεξιοί….

Επιτροπή Δεοντολογίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τώρα, έχουν τα δικά τους. Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του! Ας αρχίσουμε από μία παλιά και … «ξεχασμένη» υπόθεση. Που έκανε εκκωφαντικό θόρυβο στις μέρες της. Πρόκειται για την παραπομπή του βουλευτή Α΄Αθηνών και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, διότι την βραδιά των εκλογών του περασμένου Ιουνίου … ξυλοκόπησε, κραυγάζοντας εκφράσεις του πεζοδρομίου, τον σύντροφο του κ. Παναγιώτη Ρήγα. Την σχετική αποκάλυψη – αν θυμάμαι καλά – είχε κάνει ο ot.gr.

Η κακιά η ώρα

Μετά από τρεις μήνες «ταλαιπωρίας» με την υπόθεση ασχολήθηκε, τελικώς, η Επιτροπή Δεοντολογίας. Κάποια συντρόφισσα του – δικηγόρος στο επάγγελμα νομίζω – κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον κ. Τζανακόπουλο. Και ο οποίος περίπου της είπε – το αποδίδω σε «ελεύθερη γλώσσα» – πως «ήταν μία κακιά στιγμή, ζητώ συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω». Το απέδωσε δηλαδή στο κλίμα που επικρατούσε εκείνη την βραδιά στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου. Οντως ήταν μία δύσκολη βραδιά. Αλλά για όλους! Φαντάζεστε για να εκτονωθούν να έπαιζε ο ένας μπουνιές με τον άλλον;

Του έκλεισε την πόρτα

Να σας ενημερώσω επίσης πως ένας από τους λόγους της έκρηξης του κ. Τζανακόπουλου – που την πλήρωσε ως μη όφειλε ο κ. Ρήγας – ήταν το γεγονός ότι επιχείρησε να εισέλθει στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκονταν σε φάση περισυλλογής και προβληματισμού με 4 – 5 δικούς του ανθρώπους (και από την οικογένεια του) και ο πρόεδρος του απαγόρευσε την είσοδο.

Συνέχεια;

Εκκρεμεί, λοιπόν, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα «πέσει στα μαλακά» με κάποια – ενδεχομένως – επίπληξη, θα του επιβληθεί κάποια σοβαρή ποινή; Δεν γνωρίζω. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως ο κ. Ρήγας δεν σκοπεύει να αποδεχθεί την αθώωση έτσι απλά….

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024