Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ και δέος στη Γάζα - Σοκ και Μπέος στην Ελλάδα... βυθιζόμαστε

Σοκ και δέος στη Γάζα – Σοκ και Μπέος στην Ελλάδα… βυθιζόμαστε

Λασπολογία... Στο εδώλιο ο Μπέος που διχάζει την ΝΔ, ενώ ο Μητσοτάκης πασχίζει να βάψει μπλε τον χάρτη. Ενώνει -στιγμιαία- τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά τον υπεύθυνο της ήττας. Γενικά ζητείται υπευθυνότητα.

Ζόφος

H μεσανατολική σύρραξη – και τα παρεπόμενα τραγικά αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές – έχει καταλάβει, όπως είναι φυσικό, ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής εσωτερικής επικαιρότητας. Ετσι απωθούνται από το προσκήνιο όλα εκείνα τα ζοφερά στοιχεία που οδηγούν σε μαζική κατάθλιψη! Λες και τα άλλα είναι… ευχάριστα. Οχι, αλλά σίγουρα είναι απείρως πιο σοβαρά. Κι από την έκβαση τους διακυβεύονται πολλά….

Πρωταγωνιστής

Ετσι ο εκλεγείς – για τρίτη φορά, να μην το ξεχνάμε! – δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στο προσκήνιο της μίζερης κατάστασης που επικρατεί στα πολιτικά μας πράγματα. Για μία ακόμη φορά! Θύμα του και πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης και η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρία Ελενα Ακρίτα.

Ερανος;

Μόνο που τώρα παρενέβη ο Αρειος Πάγος και ζήτησε έρευνα με βάση την αντιρατσιστική νομοθεσία και η κυρία Ακρίτα υπέβαλε αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ. Πρόκειται για ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ισως οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νομού Μαγνησίας να κάνουν… έρανο για να μαζέψουν τα οφειλόμενα που θα επιδικάσει το δικαστήριο.

Στον άριστο!

Δεν είναι δυνατόν να πληρώσει όλα ο «κύριος Αχιλλέας» όπως τον αποκαλούν διάφοροι υποτελείς του στον Δήμο που προΐσταται. Μπορεί κάτι να «τσοντάρει» και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι άριστοι τον άριστο! Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, όπως και να το κάνουμε….

Μπλε

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται – αυτή την εβδομάδα – να χρωματίσει με μπλε το χάρτη της χώρας. Υπάρχουν έξι εκκρεμότητες σε αντίστοιχες περιφέρειες. Στις περισσότερες εκ των οποίων ο χάρτης θα είναι μπλε έτσι κι αλλιώς, αφού οι «αντάρτες» ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Στις προσωπικές φιλοδοξίες υπάρχει η διαφορά, μόνο….Και βέβαια ύστερα η παράταξη μπορεί πάντα να αποφασίσει να φανεί… μεγαλόψυχη.

Θεσσαλία

Στις πέντε από τις έξι περιφέρειες. Υπάρχει και η Θεσσαλία, που στο δεύτερο γύρο βρίσκονται αντιμέτωποι ο νυν περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός – με μετρήσιμο έργο, το μετρούσαν όλο τον… Σεπτέμβριο! – και ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Πιστεύω ότι οι θεσσαλοί θα αναγνωρίσουν την… σπουδαία προσπάθεια που έχει καταβάλει ο κ. Αγοραστός και θα τον ανταμείψουν ανάλογα!

Υπεραξία

Κι ενώ λοιπόν οι Συριζαίοι βγήκαν και στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να προσποριστεί πολιτική υπεραξία από τα αποτελέσματα των εκλογών, ακόμη και εκεί που δεν είχε καμία συμμετοχή!

Απόσταση

Οπως πχ στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Στέλιος Αγγελούδης διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη του συνδυασμού του την προσεχή Κυριακή. Οταν στην προεκλογική περίοδο ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης στήριξε μόνο τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Παπαστεργίου. Καμία δημόσια επαφή με τον κ. Αγγελούδη. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη «ψυχρανσία» μεταξύ των δύο ανδρών!

Ο κ. Χ. Δούκας

Στον Δήμο της Αθήνας επέλεξε να «ρίξει στα βαθιά» τον Χάρη Δούκα, στενό συνεργάτη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, χωρίς αναγνωρισιμότητα. Και να τον «κάψει» πολιτικά. Τελικώς ο κ. Δούκας κατόρθωσε να επιβιώσει και αναμετράται πλέον με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο. Περιμένω όμως το επόμενο non paper με τους πανηγυρισμούς της Χαριλάου Τρικούπη….

«Τις πταίει;»

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου υφέρπει – κάποιες φορές εκδηλώνεται και φωναχτά – μία μάλλον «μη παραγωγική» συζήτηση σχετικά με το ποιος φταίει για το νέο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Και ορισμένοι «ελαφρά τη καρδία» το αποδίδουν κι αυτό στο νέο πρόεδρο, κ. Κασσελάκη. Αρχίσει να γίνεται κλασσική η συνταγή….

Ο κ. Κ. Ζαχαριάδης

Να σας θυμίσω, όμως, ότι η Α΄Αθηνών, δηλαδή ο Δήμος της Αθήνας, είναι το προνομιακό πεδίο της τάσης περί την κυρία Εφη Αχτσιόγλου, των «6+6». Εκεί εκλέγονται βουλευτές οι κκ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος. Είναι οι ίδιοι που «εξόντωσαν» κοινοβουλευτικά τον κ. Νίκο Φίλη. Και ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, παρότι ανήκε στην ΡΕΝΕ, στήριξε την κυρία Αχτσιόγλου. Δηλαδή ήταν δικός τους.

«6+6»

Και μία λεπτομέρεια: ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ήταν εκ των μελών της επιτροπής για τα αυτοδιοικητικά που είχε συγκροτήσει από καιρό η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Είναι οι ίδιοι που έκαψαν την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα κ. Νίκου Παππά – την οποία είχε κλείσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας – προκειμένου να κατεβάσουν, όπως ο ίδιος το επιθυμούσε, τον κ. Ζαχαριάδη. Είναι σωστό πως η καθυστέρηση της υποψηφιότητας και η εσωκομματική «κλωτσοπατινάδα» πιθανόν να στοίχισε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αλλά και πάλι η ήττα είναι ήττα και … πιστώνεται στους «6+6». Αυτά για τον Δήμο της Αθήνας.

Ορφάνια

Γενικότερα όμως τις εισηγήσεις της επιτροπής περί τα αυτοδιοικητικά, τις ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία, πρό της εκλογής του κ. Κασσελάκη. Ως εκ τούτου η γενικότερη ήττα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να αποδοθεί στους … «γονείς» της. Δεν είναι «ορφανή» και «έκθετη»! Δηλαδή σε όλη την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, που τα μέλη της έχουν και όνομα και επώνυμο!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024