Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην επαρχία και στη ΝΔ έχουν εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ εμφύλιο, στο ΠΑΣΟΚ και στην Αθήνα είναι απλώς Κυριακή

Στην επαρχία και στη ΝΔ έχουν εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ εμφύλιο, στο ΠΑΣΟΚ και στην Αθήνα είναι απλώς Κυριακή

Ευτυχώς Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα γιατί θα έκλαιγαν οι κάλπες για ψήφους. Ο Μητσοτάκης πάει περιοδεία να σώσει ό,τι σώζεται, ο Κασσελάκης ψάχνει το πρωθυπουργικό προφίλ του, ο Ανδρουλάκης σας στέλνει την αγάπη του

Ασθενείς

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «καταθέσει» μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου για να στηρίξει τις «ασθενείς» υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας ανά την Ελλάδα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Θεσσαλία

Η αρχή έγινε από τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, τον κ. Κώστα Αγοραστό, που τον τοποθέτησε στο πλευρό του για να σταλεί το μήνυμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη που του παρέχει ο πρωθυπουργός. Άρα είναι «μέσα στο παιχνίδι» στηρίξτε τον! Αντίπαλος του ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από τις λίγες περιοχές όπου η συνεργασία ήρθε «από τα κάτω».

Δυτική Μακεδονία

Μετά ήρθε η σειρά του κ. Γιώργου Κασαπίδης, υποψήφιου περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία. Εκεί οι «στοιχηματζήδες» παίζουν δυνατά τον ανθυποψήφιο του κ. Γιώργο Αμανατίδη, αποτυχόντα βουλευτή στις τελευταίες εκλογές. Δηλαδή μιλάμε για ενδοκομματικό εμφύλιο. Συμβαίνουν κι αλλού….

Θεσσαλονίκη

Και στη συνέχεια ακολούθησε ο Δήμος της Θεσσαλονίκης, όπου ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας απειλείται από τον κ. Στέλιο Αγγελούδη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία τον ένα μπροστά και μία τον άλλον. Πήγε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, τον είδε τον Δήμαρχο, τα είπανε, έβγαλαν και την σχετική φωτογραφία. Το μήνυμα εστάλη. Δεν γνωρίζω τον αριθμό των αποδεκτών. Θα φανεί το βράδυ της Κυριακής….

Εξόχως τραγικά!

Κι αν το στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να βάψει μπλε τον χάρτη της χώρας το βράδυ της Κυριακής, από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι εξόχως τραγικά! Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι υποτονική – παρά το γεγονός ότι διαθέτει «αξιόμαχες» δυνάμεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, πολλαπλάσιες του εθνικού του ποσοστού. Και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που δεν προσδοκά σπουδαία αποτελέσματα, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Απάθεια;

Κι η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από το γενικότερο κλίμα της απάθειας που επικρατεί στην κοινωνία. Αυτό το συναντήσαμε και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Και δεν είχε καλά αποτελέσματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – 17,8%. Κι έδωσε 41% στη Νέα Δημοκρατία! Τώρα;

Αυτογκόλ

Είναι πάντως γεγονός ότι όσο αφορά την Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Γιάννης Σγουρός κατόρθωσε να βάλει αυτογκόλ με την επιλογή του κ. Σπύρου Χατζάρα. Πέρασαν αρκετές ημέρες, ο κ. Σγουρός κατήγγειλε τις απόψεις του υποψηφίου του, αλλά όχι τον ίδιο. Περίεργο! Μέχρι που ο κ. Χατζάρας ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρηση του. Το κόστος πάντως είναι μετρήσιμο….

Αργησε

Ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, φαίνεται να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όμως το ποσοστό του είναι χαμηλό. Μου λένε ότι το βασικό πρόβλημα η αναγνωρισιμότητά του στους ψηφοφόρους της Αττικής, γεγονός που οφείλεται στο ότι άργησε να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια. Από την άλλη πλευρά η στήριξη που του παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι μάλλον προβληματική σε αρκετές περιοχές, λόγω του εξελισσόμενου εμφύλιου διχασμού του κόμματος.

Βοήθεια!

Το ίδιο συμβαίνει και στον Δήμο Αθηναίων. Η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Ζαχαριάδη άργησε να ανακοινωθεί και στη συνέχεια η καμπάνια του δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τις εσωκομματικές εκλογές. Παρά το γεγονός ότι η Α΄ Αθηνών είναι η προνομιακή περιοχή της τάσης «6+6» των κ.κ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλο. Μάλιστα η δημοτική παράταξη του κ. Ζαχαριάδη απηύθυνε έκκληση στις οργανώσεις του κόμματος, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν τα περίπτερα της, αλλά ούτε και του κ. Ιωακειμίδη.

Εμφύλιος

Στα δημοτικά σχήματα όμως του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Ο ενδοκομματικός πόλεμος έχει εμφιλοχωρήσει στα ψηφοδέλτια, όπου οι μεν κόβουν τους δε και τανάπαλιν. Είμαι περίεργος να δω πόσους δημοτικούς συμβούλους θα εκλέξει τελικά η Κουμουνδούρου….

Μέχρι πότε;

Βεβαίως και έχει συναφθεί ολιγοήμερη ανακωχή, η οποία δεν νομίζω να υπερβεί τα χρονικά όρια της δεύτερης Κυριακής, για μην την δούμε να καταρρέει κι από το βράδυ της πρώτης Κυριακής.

Ποδόσφαιρο

Βεβαίως εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη ανακωχή – όπως συμβαίνει σε κάθε πόλεμο – στελέχη από το μπλοκ της παλιάς προεδρικής πλειοψηφίας. όσοι έχουν βρεθεί από την πρώτη ή και την δεύτερη Κυριακή στην πλευρά του νέου προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη, έχουν αρχίσει να κινούνται στο παρασκήνιο, προκειμένου να διαμορφώσουν την πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία και ακολούθως στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν γνωρίζω αν θα βγουν από τα χαρακώματα να παίξουν ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την θρυλική ιστορία του πρώτου παγκοσμίου πολέμου….

Διαπραγμάτευση

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου – που η μετάθεση του έχει γίνει casus belli για την αντιπολίτευση – μου λένε πως η εμμονή για την διεξαγωγή του το Νοέμβριο δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά διαπραγμάτευση να μην υπερβεί το αργότερο τον Φεβρουάριο. Γιατί υπήρχαν και σκέψεις στο περιβάλλον του νέου προέδρου να πάει ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές. Η αντιπολίτευση καταλαβαίνει και η ίδια ότι δεν είναι δυνατόν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν τόσα πολλά πράγματα. Απλώς διαπραγματεύεται!

Προφίλ

Από την πλευρά του νέου προέδρου, είναι σαφές – υποστηρίζουν συνομιλητές μου – ότι την ανακωχή ο κ. Κασσελάκης την εννοεί. Θέλει να βάλει τέλος στην ενδοκομματική αντιπαράθεση και με αφετηρία το συνέδριο να διαμορφώσει «πρωθυπουργικό προφίλ». Με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές! Δεν θα γνωρίζω αν θα το πετύχει….

Αιμορραγία

Αλλά και η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Αιμορραγεί από μέλη και υποστηρικτές, οι οποίοι αποστρατεύονται. Και δεν είναι βέβαιο ότι θα κατορθώσει να τους «συναντήσει» εκτός του κόμματος, με τον «χώρο» που θέλει να δημιουργήσει. Στις εσωκομματικές εκλογές πόλωσε τόσο πολύ την κατάσταση που η ήττα έφερε απογοήτευση. Όπως συμβαίνει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα για όσους σκοπεύουν να βρεθούν εκτός. Δεν βρισκόμαστε στο 2001. Και πρέπει να απολογούνται για το τρίτο μνημόνιο. Δύσκολοι καιροί!

Το deal

Αλλά και στην ακροδεξιά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Εκεί με σκληρή αντιπολίτευση ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατόρθωσε «να πάρει κεφάλι» μεταξύ των τριών σχηματισμών. Μέχρι που ήρθε το deal. Και βρήκαν την ευκαιρία οι άλλοι να αντεπιτεθούν. Αλλά – όπως είναι λογικό για τον συγκεκριμένο χώρο – η αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα για «μαύρα λεφτά» και «αχυρανθρώπους» και πάει λέγοντας.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πάντως οι καλοί δεν χάνονται. Μου είπαν πως η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου, ήταν από τους «πρωταγωνιστές» του πέραν της Νέας Δημοκρατίας χώρου, ξεκίνησε την συνεργασία της με συγκεκριμένο εκδοτικό όμιλο. Καλή αρχή!

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024