Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παρενέργειες» από το αντιγριπικό στην κυβέρνηση, για το πρώτο ματσάκι «ντοπάρονται» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Παρενέργειες» από το αντιγριπικό στην κυβέρνηση, για το πρώτο ματσάκι «ντοπάρονται» στον ΣΥΡΙΖΑ

Πέφτουν σε λάθη οι άριστοι του επιτελικού κράτους, ο Βελόπουλος δίνει τον ώμο του να κλάψει ο Μητσοτάκης, στον ΣΥΡΙΖΑ νηνεμία πριν την καταιγίδα. Ο Κασσελάκης... καλά, εσείς;

Αρρυθμίες

Να το πω κομψά. Οι κυβερνητικές αρρυθμίες συνεχίζονται! Αρρυθμίες αποκαλούνται οι υπουργικές αποφάσεις που αναγγέλλονται την μια μέρα και την άλλη χαρακτηρίζονται «προσωπικές απόψεις» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Περιπτώσεις

Ή σε διαφορετική περίπτωση γίνονται διορθωτικές δηλώσεις ή ακόμη εκδίδονται ανακοινώσεις που θεωρούν τους πολίτες περιορισμένης νοημοσύνης γιατί δεν κατάλαβαν την αρχική δήλωση.

Εμβόλια

Επί παραδείγματι η «άποψη» του υφυπουργού Οικονομικών για την αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών ή η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για την συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων. Όπως και η περίπτωση της νομιμοποίησης 300.000 μεταναστών προκειμένου να απασχοληθούν ως εργάτες γης, δεδομένου ότι είναι γνωστή έλλειψη εργατών στον αγροτικό τομέα. Αντέδρασε η ακροδεξιά και και φυσικά… ιδέα ήταν κι έφυγε!

Πραξικοπήματα

Είναι ακριβώς το ίδιο επιτελικό κράτος που διαχειρίζεται με την ίδια επιτυχία τις «πολλαπλές κρίσεις». Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η επιτυχία όμως του επιτελικού κράτους είναι αναμφισβήτητη στα πραξικοπήματα κάθε είδους. Η ΑΔΑΕ είναι η τελευταία του επιτυχία – οι υποκλοπές ήταν μια άλλη, αδιαμφισβήτητη κι αυτή.

Κουίντα

Και οι συμφωνίες πίσω από την κουίντα έχουν ενδιαφέρον. Η σύμπλευση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο για την καταστροφή της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην επιβληθεί το πρόστιμο στην ΕΥΠ σχετικά με τις υποκλοπές, αποτελεί αν μη τι άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του επιτελικού κράτους.

Όχι, για μην λέμε ότι δεν υπάρχουν επιτυχίες. Οι δημοσκοπήσεις είναι… γεμάτες από αυτές!

Κρυάδες

Οι δημοσκοπικές κρυάδες όμως προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το νέο του πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών για την κυβέρνηση πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η τελευταία καταγραφή έγινε από την MRB. Αλλά είπαμε είναι ακόμη νωρίς.

Αφετηρία

Κι όπως μου έλεγε στέλεχος από το στενό περιβάλλον του προέδρου «ξέρουμε ότι μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το κόμμα παρέμεινε στο εκλογικό του ποσοστό ή μήπως έπεσε; Σε τελική ανάλυση όμως έχουμε μία αφετηρία, το 17%. Από εκεί ξεκινάμε». Είπαμε είναι η αισιόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων. Ας είναι….

«Τζαρτζάρισμα»

Στο εσωκομματικό «θέατρο των επιχειρήσεων» η επόμενη Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη κρίσιμη ημέρα. Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – μετά και από τις αλλαγές που έχουν γίνει – και η πλευρά του προέδρου θεωρεί πως το πρώτο «τζαρτζάρισμα» θα γίνει εκεί.

Υπολογίσιμο

Να σας ενημερώσω πως το σκληρό κομμάτι της κοινοβουλευτικής ομάδας που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά αριθμεί – με βάση τις τελευταίες μετρήσεις – περί τους 12 βουλευτές και υπολογίζονται και άλλοι 5 δυσαρεστημένοι για διάφορους «άσχετους» λόγους.

Κομματικά

Η πλευρά των αντιπολιτευομένων ότι είχε να πει δημοσίως φαίνεται πως το είπε. Τα βασικά της στελέχη εκδηλώθηκαν με τον πιο έντονο και σαφή τρόπο. Τώρα πλέον αλλάζουν τακτική. Το «μέτωπο» μεταφέρεται στα κομματικά όργανα.

Συνέδριο

Όπως εγκαίρως σας έχω ενημερώσει ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου θα αποτελέσει αντικείμενο εσωκομματικής σύγκρουσης. Χθες λοιπόν η «Ομπρέλα» ζήτησε την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για να συζητηθεί, μεταξύ των άλλων, το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης του συνεδρίου.

«Ψιλοβελονιές»

Νομίζω πως η συνεδρίαση θα παραπεμφθεί για την μεθεπόμενη εβδομάδα. Να σας θυμίσω μόνο ότι στο συγκεκριμένο όργανο η πλευρά του προέδρου είναι σφόδρα μειοψηφική. Και νομίζω πως χρειάζονται να γίνουν – όσο είναι δυνατόν – «ψιλοβελονιές» στο παρασκήνιο….

Ο κ. Αχ. Μπέος

Πάντως έχει ενδιαφέρον η… υψηλόφρων συζήτηση που – δοθείσης ευκαιρίας – μπορεί να ανοίξει κανείς με τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο! Την μία φορά έχει πρόβλημα με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την άλλη μέσα από τις λάσπες βρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κασσελάκη, την τρίτη μπορεί να βρίσει τον… φίλο μου τον Στέλιο! Ετσι γιατί ξύπνησε στραβά το πρωί.

Τρίτη θητεία

Αντί να τα βάλει με την ανικανότητα του που οδήγησε τον Βόλο στην καταστροφή – ουσιαστικά η έλλειψη των απαραίτητων έργων υποδομής συνέδραμε τη… νεροποντή – ασχολείται με τους ανθρώπους που του κάνουν κριτική. Ελπίζω ότι οι βολιώτες θα του δώσουν και μία τρίτη θητεία για να ολοκληρώσει το… έργο του!

Εκλογές χωρίς νερό;

Προς το παρόν όμως ο Βόλος συνεχίζει – και για το επόμενο δεκαήμερο – να είναι χωρίς νερό! Θα αποτελεί μάλιστα ευρωπαϊκή πρωτοτυπία το γεγονός αν την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών – υπάρχει ισχυρή πιθανότητα – οι πολίτες ψηφίσουν χωρίς να έχει αποκατασταθεί το υδροδοτικό σύστημα της πόλης!

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024