Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δημοσκοπήσεις μίλησαν: «Αντε... καλός πολίτης» λένε στο Κασσελάκη, «φάλτσο η πορεία» στον Μητσοτάκη

Οι δημοσκοπήσεις μίλησαν: «Αντε… καλός πολίτης» λένε στο Κασσελάκη, «φάλτσο η πορεία» στον Μητσοτάκη

Η αλαζονεία και η υπεροψία τον πρώτο χρόνο χαίρονται... Μητσοτάκης, Κασσελάκης στην τοποθεσία Βουλή αισθάνονται μελαγχολία, ενώ το κεφάλι της ΑΔΑΕ κόβεται με συνοπτικές – θαμπές- διαδικασίες.

Αλαζονεία

Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση καταβάλει επίμονες προσπάθειες για να μην υπάρχει θεσμικό αντίβαρο στην αλαζονεία της. Ετσι καταστρέφει την ΑΔΑΕ – ξέρετε αποκάλυψη υποκλοπών και τα συναφή οικογενειακά – και έβαψε βαθύ γαλάζιο το ΕΣΡ. Με την αμέριστη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Στον επόμενο τόνο θα σηκώνει και πάλι τις κορώνες από του βήματος της Βουλής….

Η δεξιά του Κυρίου

Και τελικώς η νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών που θα μπορούσαν να εργαστούν ως εργάτες γης, μας τελείωσε. Οι αντιδράσεις του δεξιού φάσματος της κυβέρνησης δεν άφησαν μεγάλα περιθώρια. Όπως επίσης – παρά τις προσπάθειες του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Πατέλη – η ισότητα και ισονομία των φύλων, δεν το βλέπω να ευδοκιμεί. Να μετατεθεί για μετά τις ευρωεκλογές, λίγο απίθανο μου φαίνεται. Μακάρι!

Δημοσκοπήσεις

Χθες, μεταξύ των άλλων, ήταν η ημέρα των δημοσκοπήσεων και τα μηνύματα δεν θα έλεγα πως ήταν καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον νέο πρόεδρο του κ. Στέφανο Κασσελάκη. Είναι νωρίς ακόμη. Αυτή είναι και η αισιόδοξη ανάγνωση των ευρημάτων.

Απαισιόδοξη

Η απαισιόδοξη ανάγνωση – με την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ – δείχνει πως η πόλωση που επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές, με τις ακρότητες που παρατηρήθηκαν, θα έχει και εκλογικές συνέπειες.

Βιαιοπραγίες;

Μου λένε επί παραδείγματι ότι υπάρχουν περιπτώσεις στην επαρχία βιαιοπραγίας των μεν εναντίον των δε. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ποιος. Σημασία έχει η αντίληψη πως ο εχθρός είναι εντός των τειχών….

Χάνουν

Και βεβαίως ενώ χάνει – είναι σαφείς οι απώλειες – η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη πλευρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από το εκλογικό του ποσοστό. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης της Metron Analysis που έγινε για το Mega.

Μαθαίνει

Επίσης ο κ. Κασσελάκης έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του κόμματος, στο δελτίο ειδήσεων του Star. Και θυμήθηκαν την προ ημερών αναφορά του πρώην προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα πως «μαθαίνει γρήγορα».

Συνάντηση

Πράγματι οι θέσεις του θύμιζαν αυτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την προσθήκη μάλιστα πως όχι μόνο δεν επιθυμεί την διάσπαση, αλλά και πρόκειται να συναντηθεί με τον σφοδρό επικριτή του κ. Νίκο Φίλη, την άλλη εβδομάδα. Λέγοντας πως του τηλεφώνησε δύο φορές! Μάλιστα στο επιτελείο του νέου προέδρου επικρατεί η άποψη πως μόνο με μία «επίθεση φιλίας» είναι δυνατόν να διαλυθεί το κλίμα καχυποψίας και η υφέρπουσα συζήτηση για διάσπαση….

Μισή συγγνώμη

Μετά την αντικαταστατική αντικατάσταση των Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη και την έντονη δυσφορία των ίδιων και δυνάμεων της διεύρυνσης (θυμίζω πως ο Θεοχαρόπουλος ψήφισε τις Πρέσπες και αυτό είχε αξιολογηθεί από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα πολύ θετικά), τηλεφώνησε σε Θανάση και Στέργιο ο νέος διευθυντής του Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, ζητώντας συγγνώμη και απολογούμενος. Οι δύο πάντως και ως στάση της ομάδας θεωρούν πως όλο αυτό πρέπει να έχει χαρακτήρα δημόσιας αυτοκριτικής και μάλιστα επιμένουν. Ο Κασσελάκης είδε και τον Καλπάκη στην Βουλή επιπροσθέτως…

Στρατιώτης

Αν και υπήρξε η πρόβλεψη πως θα τακτοποιήσει τα της στρατιωτικής του θητείας ίσως από την επόμενη εβδομάδα, τελικώς δεν τον βλέπω να πηγαίνει σε ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο νωρίτερα από το Νοέμβριο. Αφού τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα του συνεδρίου.

Εχθρικό;

Να σας ενημερώσω μόνο ότι το μόνο όργανο το οποίο και αποφεύγει να το πλησιάσει – τουλάχιστον προς το παρόν – είναι η Πολιτική Γραμματεία. Και τούτο διότι, όπως μου έλεγε συνεργάτης του, «δεν γίνεται, εκεί είμαστε 17 στους 42». Δηλαδή δεν θεωρεί ότι υπάρχει φιλικό περιβάλλον….

Αναγκαίο

Αποβλέπει ωστόσο σε δεύτερο χρόνο, αφού τακτοποιήσει τα της κοινοβουλευτικής ομάδας, να συγκαλέσει – δεν γνωρίζω τις καταστατικές προβλέψεις – την Κεντρική Επιτροπή. Νομίζω, όμως, πως δεν θα αποφύγει τις συμπληγάδες της Πολιτικής Γραμματείας. Γιατί μάλλον η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται από την Πολιτική Γραμματεία, φυσικά με πρόταση του προέδρου του κόμματος.

Οικονομικά

Το μεγάλο του όμως πρόβλημα, το οποίο δεν γνωρίζω πότε σκοπεύει να το αντιμετωπίσει, είναι τα οικονομικά του κόμματος, δεδομένου ότι η κρατική επιχορήγηση δεν υπερβαίνει τα 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως. Αν και ενημερώθηκε από την πρώτη ημέρα για την κατάσταση τους και έχω την εντύπωση πως δεν… πέταξε από την χαρά του!

Βιογραφικά;

Πάντως έχει αποφασίσει να επανεξετάσει όλο το εύρος των επαγγελματικών στελεχών του κόμματος, ζητώντας τους ακόμη και βιογραφικά. Δεν εννοώ φυσικά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή της Πολιτικής Γραμματείας.

Τελειώνουν

Α, ναι και την χρηματοδότηση των κομματικών μέσων ενημέρωσης, διότι όπως μου λένε «λεφτά υπάρχουν μέχρι και τον Δεκέμβριο». Κι ότι το γεγονός πως υπάρχουν κι αυτά τα χρήματα οφείλεται στις – άοκνες – προσπάθειες του πρώην προέδρου του κόμματος!

Τίνι τρόπω;

Όπως αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα είναι αρκετά και ή θα τα αντιμετωπίσει με την – αμερικανική – τεχνοκρατική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία «πονάει χέρι, κόβει χέρι» ή πολιτικά, δηλαδή με διευρυμένη πολιτική αντίληψη!

Πρωινός καφές

Για να τα βάλει σε μία σειρά, εκτός των άλλων, μου λένε πως κατά πάσα πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάζει στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου και ο πρωινός καφές! Θα έχουν ενδιαφέρον οι συμμετοχές….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024