Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλος με τη βάρκα μας φωνάζει ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει γέφυρα στον Τεμπονέρα

Άλλος με τη βάρκα μας φωνάζει ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει γέφυρα στον Τεμπονέρα

Πρώτη ώρα «είχε» Τσίπρα, ευτυχώς «μαθαίνει γρήγορα». Φωτογραφία «το πριν» και «το μετά» και οι Συριζαίοι ζητάνε πίσω τα λεφτά. Βρε καλώς τα παιδιά λένε σε ΠΓ και ΚΕ και παίρνουν θέση μάχης. Αγωνιά ο Ανδρουλάκης που έραψε κοστούμι Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Στα καφενεία

Οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την περασμένη Κυριακή «απελευθέρωσε» ένα «ωστικό κύμα» το οποίο ασκεί πιέσεις στο βασικό κορμό του πολιτικού συστήματος και θα έχει επιπτώσεις σ΄ όλο το υπόλοιπό. Η εκλογή του κ. Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του κόμματος συνεχίζει να συζητείται σ΄ ολόκληρη τη χώρα και φυσικά στα καφενεία μεταξύ … πρέφας και δηλωτής!

Συγχαρητήρια

Ενδιαφέρον είχαν δύο συγχαρητήρια τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρώτο ήταν από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – πιθανόν να έπαιξε η παλιά τους γνωριμία και η αστική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει – ο οποίος τον κάλεσε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανάγκη

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την ανάγκη του εκλογικά «τραυματισμένου» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε τουλάχιστον δύο εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις για την κυβέρνηση του.

Φύλο

Πρώτον, για την στήριξη του νομοσχεδίου σχετικό με την νομική ισότητα των φύλων – αυτό όμως είναι το εύκολο, την στήριξη θα την έχει, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Ελληνοτουρκικά

Δεύτερον, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά – αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα του πρωθυπουργού. Η αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς πιο κοντά στην αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για διαπραγμάτευση, αλλά στην τάση του κ. Κασσελάκη τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και τολμώ να πω πιο δύσκολα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται την βοήθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανολογώ ότι θα την έχει με αστερίσκους! Εκτός αν….

Πίεση

Βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να τονίζει, μεταξύ των άλλων, το κοινοβουλευτικό έλλειμμα του νέου προέδρου. Η πίεση είναι εμφανής και δεν κρύβεται….

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης

Το επόμενο τηλεφώνημα το έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτός κι αν ανησυχεί. Και το θέμα της συνεργασίας των δύο κομμάτων δεν φαίνεται προς το παρόν να είναι στην «ατζέντα ούτε της Κουμουνδούρου ούτε και της Χαριλάου Τρικούπη. Και δοθείσης ευκαιρίας δεν θα λείψουν και οι αψιμαχίες στο προσεχές μέλλον!

Μαθαίνει

Επίσης ο νέος πρόεδρος επισκέφτηκε τον κ. Αλέξη Τσίπρα για την «παράδοση – παραλαβή». Και μεταξύ των άλλων, ο πρώην πρόεδρος έκανε το σχόλιο ότι ο κ. Κασσελάκης «μαθαίνει εύκολα». Δηλαδή τώρα αρχίζει η προπόνηση. Εντάξει, όχι αμέσως, ας απολαύσει λίγες μέρες τον «μύθο» του….

Ο κ. Διον. Τεμπονέρας

Λοιπόν, η είδηση όμως είναι η πρόταση του νέου προέδρου για την θέση του γραμματέα – προφανώς μετά από το συνέδριο. Κρύβεται σε μία συνάντηση που έγινε γνωστή αλλά δεν έγινε γνωστό τι συζητήθηκε. Ο κ. Κασσελάκης πρότεινε για τη θέση του γραμματέα του κόμματος τον κ. Διονύση Τεμπονέρα, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα και συζήτησαν. Ο νεαρός εργατολόγος, που έκανε έντονη την κομματική του παρουσία μετά από την ήττα της 5ης Ιουλίου, δεν φέρεται αρνητικά διακείμενος. Αυτά προς το παρόν….

Μειοψηφία

Τώρα όμως υπάρχουν και ορισμένες δυσκολίες – ο εσωκομματικός δρόμος δεν είναι «σπαρμένος με ροδοπέταλα». Επί παραδείγματι η πλευρά του κ. Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία είναι μειοψηφία, με βάση όχι τους συσχετισμούς του συνεδρίου, αλλά με βάση τους πρόσφατους προεκλογικούς συσχετισμούς. Μεταξύ των 42 μελών – συνυπολογιζομένου και του προέδρου – μαζί του έχει 16 και με τον ίδιο 17. Θα υπάρξουν μετακινήσεις στο πιο κεντρικό επίπεδο, που είναι η Πολιτική Γραμματεία; Δεν το γνωρίζω. Όπως επίσης δεν γνωρίζω και τους συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν το αποκλείω και εκεί να είναι μειοψηφία. Όπως αντιλαμβάνεστε το εσωκομματικό παιχνίδι έτσι κι αλλιώς έχει ενδιαφέρον….

Οριακά

Πληροφορηθήκατε τις πρώτες τοποθετήσεις στελεχών που τον στήριξαν στις εκλογές. Θέλω μόνο να παρατηρήσω ότι η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Τσίπρα στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι άνευ σημασίας. Στην πλευρά του νέου προέδρου ανήκουν – τουλάχιστον προς το παρόν – μόνο 23 βουλευτές. Οι υπόλοιποι 19 φέρεται να είναι στην απέναντι πλευρά. Είπαμε προς το παρόν….

Η ομάδα

Και επίσης να σας πληροφορήσω ότι η στενή ομάδα του νέου προέδρου αποτελείται από 15 στελέχη – και με τρεις μεταγραφές έχουν φτάσει τους 18. Σ΄ αυτούς βασίζεται σ΄ αυτή την πρώτη φάση ανάληψης της προεδρίας του. Αργότερα έχει ο Θεός ….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024