Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μητέρα των μαχών στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται… μετά τις εκλογές, με τις πληγές από τα μαχαιρώματα ανοιχτές

Η μητέρα των μαχών στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται… μετά τις εκλογές, με τις πληγές από τα μαχαιρώματα ανοιχτές

Ομπρέλες τσακισμένες, τάσεις διασπασμένες, αυτοδιοικητικές χεσ@@@ (συγγνώμη, αλλά στο τέλος θα ψάχνουν τη ψήφο τους οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ). Ο εμφύλιος μαίνεται, το Συνέδριο έρχεται, το amber alert του Κοτσακά για Τζανακόπουλο ακόμη αναβοσβήνει

Κανιβαλισμός

Μία και μία μείνανε. Κι η λογική των πραγμάτων οδηγείται στην ακραία της κατάληξη. Δύο πράγματα είναι σαφή: πρώτον, είναι ίσως η μοναδική εκλογή προεδρίας κόμματος, που δεν έγινε η παραμικρή πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση – έστω και σκληρή, αλλά πολιτική- και δεύτερον, ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα κανιβάλισε τον έναν υποψήφιο με τρόπο, που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Βεβαίως με την αφειδώλευτη βοήθεια της άλλης πλευράς!

Πυρά

Μόλις χθες ο κ. Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε στη συνυποψήφια του κυρία Εφη Αχτσιόγλου για να της θυμίσει ότι δεν είναι «τέλειος σαν αυτούς που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου». Αφού βέβαια προηγουμένως δέχτηκε πολλές προσωπικές επιθέσεις, με κορυφαία για το περίφημο σαρδάμ περί «κρατιδίου». Που η συνυποψήφια του βγήκε στα κανάλια για να τον καταγγείλει ότι δεν είναι «γλωσσικό ολίσθημα» αλλά «είναι ανέτοιμος παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε»!

Η ΡΕΝΕ

«Στα κάγκελα» ανέβηκαν βασικά στελέχη της τάσης ΡΕΝΕ, όταν κυκλοφόρησε πως ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι η τάση διαπραγματεύεται την στήριξη του κ. Κασσελάκη με βάση ορισμένα κριτήρια. Στελέχη της τάσης όπως οι κ.κ Νίκος Σκορίνης, Παναγιώτης Ρήγας, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, διέψευσαν πως υπάρχει τέτοιου είδους διαπραγμάτευση και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση δεν αφορά την τάση. Είναι προσωπικές επιλογές 2 – 3 στελεχών. Να συμπληρώσω πως τα προαναφερόμενα στελέχη ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη εμπράκτως!

Δημοτικά

Ο διχασμός που επικρατεί στο κόμμα – «σαν να μην υπάρχει αύριο» – δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς τους οποίους «κατεβάζει» ή συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μου λένε, λοιπόν, ότι «σφαγή» γίνεται για την στήριξη των υποψηφίων της μιας ή της άλλης πλευράς. Σαν να πρόκειται για εχθρούς!

Ο κ. Κ. Ζαχαριάδης

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά όμως υπονομεύεται η όποια δυναμική μπορούν να έχουν τα αυτοδιοικητικά σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όπως και στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, που υπάρχει ένα ακόμη μειονέκτημα, ότι η επιλογή του κ. Κώστα Ζαχαριάδη καθυστέρησε χάνοντας σημαντικό χρόνο. Και την ίδια στιγμή οι δυνάμεις που τον στηρίζουν ασχολούνται αποκλειστικά με την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χ. Δούκας

Ετσι ο κ. Χάρης Δούκας, που στηρίζεται από την Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται σε άλλες δημοσκοπήσεις να ισοψηφεί με τον κ. Ζαχαριάδη και σε ορισμένες να τον κερδίζει! Αναμενόμενο, λόγω και της σφοδρότητας της εσωκομματικής σύγκρουσης!

Μεγάλη

Μου έλεγαν από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη πως η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής θα είναι μεγάλη. Ορισμένοι μάλιστα αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι «οι 130.000 συμμετέχοντες θα είναι η βάση κι όχι η οροφή». Και συμπλήρωναν πως μπορεί να ξεπεράσει και την συμμετοχή της περασμένης Κυριακής!

Εσωτερικές

Έτσι με βάση τις μετρήσεις που έχει στη διάθεση του το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου, το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα κινηθεί μεταξύ 55% και 58% για τον ίδιο και μεταξύ 42% και 45% για την κυρία Αχτσιόγλου.

Δημοσκόπηση

Εν τω μεταξύ δημοσιεύτηκε νέα δημοσκόπηση της Real Polls για την ιστοσελίδα militaire.gr, σύμφωνα με την οποία η εκλογική επιρροή του κ. Κασσελάκη ανέρχεται στο 53,7% και της κυρίας Αχτσιόγλου στο 38,4% με το 7% να μην έχει αποφασίσει. Και βεβαίως στην παράσταση νίκης ο κ. Κασσελάκης έχει το 73% και η κυρία Αχτσιόγλου το 16,7%.

Παίζουν καθυστερήσεις;

«Οργισμένα» δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στον «τσαμπουκά» του Δημήτρη Τζανακόπουλου απέναντι στον Πάνο Ρήγα το βράδυ των εκλογών. Ο λόγος είναι για τις καθυστερήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας να καλέσει τόσο τον Τζανακόπουλο όσο και τους παρόντες στο περιστατικό να καταθέσουν και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Όποιες και να είναι αυτές. Οι πιο καχύποπτοι αναρωτιούνται αν οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες, ενώ οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Κοτσακάς να δηλώνει αποτυχία στις προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει με τον Τζανακόπουλο. Το κλίμα πάντως γίνεται όλο και χειρότερο, την στιγμή που μαίνεται και ο «εμφύλιος» στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου. Με την επόμενη μέρα στο κόμμα να χαρακτηρίζεται μάλλον δύσκολη…

Συνέδριο

Ανεξαρτήτως βέβαια του ποιος εκ των δύο θα εκλεγεί το βράδυ της Κυριακής. Η επόμενη μάχη θα είναι ακόμη πιο σκληρή και αφορά τους συσχετισμούς στο έκτακτο συνέδριο, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί τον επόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο και δεν προβλέπεται διάσπαση στο ορατό μέλλον….

Έλεγχος

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο συνέδριο θα προσπαθήσει η πλευρά που έχασε να κερδίσει το συνέδριο, να ελέγξει την Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να «αποσταθεροποιήσει» το νέο πρόεδρο. Εκεί θα δοθεί και η «μητέρα των μαχών».

Μηχανισμός

Κι είναι γεγονός ότι η πιο αδύναμη πλευρά είναι αυτή του κ. Κασσελάκη, η οποία διαθέτει περιορισμένες δυνάμεις στο μηχανισμό. Ενώ η πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου είναι σαφώς ισχυρότερη – διότι κατά βάση οι δυνάμεις που την στηρίζουν είναι και ο μηχανισμός! Ως εκ τούτου «θα ξάσουμε πολύ μαλλί» που λένε και στα ψηλώματα….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024