Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 μέχρι την Κυριακή, Αχτσιόγλου – Κασσελάκης βγάζουν το αγαποΤσιπρόμετρο

3+1 μέχρι την Κυριακή, Αχτσιόγλου – Κασσελάκης βγάζουν το αγαποΤσιπρόμετρο

Αχτσιόγλου - Κασσελάκης παίζουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία, επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν κονκάρδα υποψηφίου και ο Τσίπρας συνεχίζει να έχει λόξιγκα. Έντονη εσάνς μπαρουτιού...

Ρέστα

«Τρεις και μία» έμειναν μέχρι την Κυριακή, που θα κριθεί ποιος εκ των δύο υποψηφίων, η κυρία Εφη Αχτσιόγλου ή ο κ. Στέφανος Κασσελάκης – θα είναι ο νέος ή η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και εν τω μεταξύ η πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου «καίει τις γέφυρες πίσω της». Ο αγώνας είναι «νυν υπέρ πάντων». Εντυπωσιακό! Χρόνια είχα να δω τέτοιο πάθος….

«Θυματοποίηση»

Και φυσικά η κάθε μία πλευρά έχει αναπροσαρμόσει την εκλογική της τακτική. Η κυρία Αχτσιόγλου – με αφορμή ένα sms που δεν το έχουμε δει και για το οποίο έχει εκδώσει εξώδικο – θα μπορούσε να πει κανείς ότι χρησιμοποιεί την «θυματοποίηση» της, προκειμένου να προκαλέσει τα συναισθηματικά αντανακλαστικά των μελών του κόμματος που θα ψηφίσουν.

Σφοδρή

Εξάλλου η «θυματοποίηση» του κ. Κασσελάκη στον πρώτο γύρο, η οποία προκλήθηκε εξ’ αντικειμένου, λόγω της σφοδρότητας των επιθέσεων που δέχθηκε από σχεδόν όλες τις πλευρές – χθες δεν είδα επίθεση από Μέγαρο Μαξίμου, περίεργο! – «περπάτησε».

Αντιπαράθεση;

Η υποψήφια πρόεδρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει είτε άμεσα, είτε έμμεσα αντιπαράθεση με τον ανθυποψήφιο της ή με υποστηρικτές του.

Ο κ. Π. Σκουρλέτης

Χθες ο κ. Πάνος Σκουρλέτης το «χόντρυνε πολύ», ζητώντας να τοποθετηθεί για την έρπουσα φημολογία ο πρώην πρόεδρος κ. Τσίπρας, βάζοντας τον στο «κάδρο» των χτυπημάτων «κάτω από τη ζώνη» που δέχεται η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Γ. Τσίπρας

Δεν υπήρξε συνέχεια, εκτός από την αναφορά του κ. Γιώργου Τσίπρα πως υπήρξαν στελέχη που υπονόμευσαν τον πρώην πρόεδρο χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα!

Ο κ. Πολάκης

Επίσης δεν υπάρχει υποστηρικτής της κυρίας Αχτσιόγλου ο οποίος να μην κάνει λόγο για τον «κακό δαίμονα» που τον συμβουλεύει, τον βουλευτή Χανίων κ. Παύλο Πολάκη. Μάλιστα η ίδια μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Πολάκης «καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά». Ενδιαφέρον!

Υποκατάστατο

Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως πρέπει να πω ότι ο κ. Πολάκης στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων δεν έχει «πλακωθεί» με κανέναν. Αν και προκαλείται συνεχώς. Θαυμάζω τον προσωπικό αγώνα που κάνει για να μην απαντήσει. Ισως το ψαροντούφεκο να λειτουργεί ως υποκατάστατο του … πληκτρολογίου. Κάτι είναι κι αυτό!

Ο κ. Ν. Μαραντζίδης

Εν τω μεταξύ έχει χαθεί από το προσκήνιο ο κ. Νίκος Μαραντζίδης που με τόσο πάθος είχε στρατευθεί στο πλευρό της υποψήφιας προέδρου. Παραμένει ακόμη στο επιτελείο της, έχει αποχωρήσει, τον έχουν … αποχωρήσει; Δεν γνωρίζω, αλλά ακούω διάφορα, τα οποία δεν έχω σκοπό να τα αναπαράγω. Γιατί οι μέρες είναι πονηρές …

Μετατοπίσεις

Επίσης υπάρχουν μετατοπίσεις βουλευτών, στελεχών και άλλων επιφανών, από το ένα επιτελείο στο άλλο και δεν αναφέρομαι στους υποστηρικτές των τριών αποκλεισμένων…. Υπάρχουν και έρευνες που δείχνουν την συσπείρωση των ψηφοφόρων του κάθε υποψηφίου, με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, αλλά δεν θα τις αναφέρω. Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά….

Ο κ. Στ. Κασσελάκης

Η εκλογική τακτική από την άλλη πλευρά του κ. Κασσελάκη, είναι πιο απλή. Αγνοεί όλες τις προκλήσεις της κυρίας Αχτσιόγλου, απευθύνεται συνολικά στην παράταξη και έχει τοποθετήσει ως αντίπαλο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Α, και να μην το ξεχάσω αξιοποιεί και το επικοινωνιακό του τάλαντο. Είναι αυτό για το οποίο κατηγορείται. Και φυσικά υπερασπίζεται τον απελθόντα πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα. Είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο κ. Πολάκης το είπε με τον γνωστό χαρακτηριστικό τρόπο ή μάλλον το έγραψε: «δεν τσιμπάω»!

Κοίταζα την Γιαδικιάρογλου

Μόνο ο Παπαμιχαήλ έλειπε από το φόντο όταν ο Κασσελάκης με τους δημοσιογράφους να ξεροσταλιάζουν από το πρωί για μία δήλωση σχετικά με το ζήτημα Αχτσιόγλου – Τσίπρα αποφάσισε να μιλήσει. «Είμαι καινούριος, 4 μήνες στο κόμμα, 1 μήνα στην πρώτη γραμμή. Να σας πουν αυτοί που ξέρουν» έστριψε δια του αρραβώνος ο Κασσελάκης. Περαστικός, έκανε μια στάση να γίνει αρχηγός…

Ψύχραιμα

Και να καταγράψω και μία ψύχραιμη εκτίμηση για τον κ. Κασσελάκη – χωρίς πάθος. «Είναι τέτοια η απόγνωση του κόσμου, που έχει γαντζωθεί σε ένα τυφλό σημείο. Δεν ξέρω που θα μας βγάλει. Αυτό που ξέρω είναι πως θέλει την άλλη πλευρά»!

Πόσοι;

Βέβαια το ερώτημα και πάλι που τίθεται είναι πόσοι θα ψηφίσουν. Προεξοφλείται πως θα είναι λιγότεροι από την προηγούμενη Κυριακή. Κι αν, πόσοι λιγότεροι; Και ποια πλευρά θα μετρήσει τις μεγαλύτερες απώλειες; Διατυπώνονται και αισιόδοξες, αλλά και απαισιόδοξες εκτιμήσεις. Οι αισιόδοξες ανεβάζουν την συμμετοχή ως τους 130.000 και οι απαισιόδοξες κάτω από τις 100.000 μέλη. Ετσι κι αλλιώς πρόκειται για μία κρίσιμη εξίσωση που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του ή της νέου ή νέας προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Πα.Σό.Κ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Απέφυγε να σχολιάσει τους δύο υποψηφίους, παραπέμποντας στην Δευτέρα, δεν έκλεισε οριστικά – όπως είχε κάνει στο παρελθόν – το θέμα της οποιαδήποτε συνεργασίας των δύο κομμάτων και απαξίωσε τον αριθμό των ψηφισάντων την πρώτη Κυριακή συγκρίνοντας τον με τις ψήφους που είχε λάβει ο ίδιος στο κόμμα του. Και φυσικά παρέπεμψε στις ευρωεκλογές, ως ένα κρίσιμο σταθμό. Εύλογη η απαξίωση του αριθμού των ψηφοφόρων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να δεχθεί την «ανάσταση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το παιχνίδι ανοίγει….

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024