Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Elias πνίγει την Θεσσαλία, ο Κασσελάκης την αριστερή τάση και ο Μητσοτάκης τον πόνο του

Ο Elias πνίγει την Θεσσαλία, ο Κασσελάκης την αριστερή τάση και ο Μητσοτάκης τον πόνο του

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. O Elias αποτελειώνει ό,τι άφησε ο Daniel, ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο για το επιτελικό κράτος εν όψει εκλογών, ο Κασσελάκης πάει φροντιστήριο καταστατικού και ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει.

Γκαντέμης

Πριν φύγει ο Daniel «έσκασε μύτη» ο Elias. Τον γκαντέμη ψάχνω ρε παιδιά…. Και που χτύπησε; Όπου είχε χτυπήσει κι ο προηγούμενος. Στη Θεσσαλία και στη Εύβοια. Στο τμήμα της καμένης Εύβοιας! Εκεί δηλαδή που γη δεν έχει την δυνατότητα καμιάς αντίστασης στη νεροποντή!

Διαχείριση

Αλλά, εν πάση περιπτώσει το «επιτελικό κράτος» είναι μαθημένο στη διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων – το είπε κι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο υπουργικό συμβούλιο – οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ταξίδι

Τι σημαίνει διαχείριση πολλαπλών κρίσεων; Σημαίνει ότι στέλνουμε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια – που δεν τον καλεί ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου σε θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία, του κάνει μούτρα – πχ στη Βόρειο Εύβοια να κουβεντιάζει με τους «πνιγμένους». Εν τω μεταξύ οι άλλοι «πνιγμένοι» της Θεσσαλίας εισπράττουν τις – ταπεινές – αποζημιώσεις με το σταγονόμετρο.

Ο Βόλος

Ο Βόλος χτυπήθηκε δύο φορές με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Οι πλημμύρες διέλυσαν τα ήδη ελλειμματικά έργα υποδομής. Διότι δεν είναι το ίδιο πράγμα να φέρνεις τα Χριστούγεννα τον τάδε συμπαθή αοιδό και να κάνει ανοιχτή συναυλία στο κέντρο της πόλης, με το να δημιουργείς ένα ισχυρό και ασφαλές υδροδοτικό δίκτυο. Το ένα φαίνεται, το άλλο όμως δεν φαίνεται! Έτσι;

Ο κ. Αχ. Μπέος

Και η πόλη έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει δήμαρχο τον κ. Αχιλλέα Μπέο. Σταθερή αξία! Την πρώτη καταστροφή την πέρασε μοιράζοντας εμφιαλωμένο νερό σ΄ αυτούς που τον… ψηφίζουν, αφού για δύο – τρεις εβδομάδες η πόλη ήταν χωρίς ασφαλή υδροδότηση. Οι άλλοι να πάνε να αγοράσουν, εντάξει; Τώρα με την δεύτερη καταστροφή, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δεν ξέρω τι άλλο θα παράξει η εφευρετική σκέψη του κ. Μπέου. Ποτέ δεν ξέρεις….

Απαξίωση

Πάντως κατά τις επίσημες διαρροές στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ούτε από τον κ. Μητσοτάκη, ούτε από κανέναν εκ των υπουργών, δεν έγινε η παραμικρή νύξη για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Λογικό! Σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανιζόταν ο πρωθυπουργός να τον θεωρεί υπολογίσιμο αντίπαλο. Ενώ η σιωπή έχει μία ισχυρή δόση λουδοβίκειας απαξίωσης!

Φόβοι

Και σήμερα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Απέχουμε μόνο λίγες ημέρες από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κι υπάρχουν φόβοι! Δεν ξέρω πόσο υπερασπίσιμες είναι επιλογές, όπως του κ. Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία ή του κ. Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο. Ακόμη και του κ. Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο.

Σύμμαχος

Πάντως η Νέα Δημοκρατία ευνοείται και για έναν επιπλέον λόγο. Τα τρία κόμματα στα δεξιά της έχουν ελάχιστη παρουσία σ΄ αυτές τις εκλογές. Η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού δεν κατεβάζει σε καμία περιοχή δικό της ψηφοδέλτιο, η «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου νομίζω πως κατεβάζει ένα ψηφοδέλτιο σε κάποια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και οι «Σπαρτιάτες» – με το γνωστό επεισοδιακό τρόπο – στηρίζουν τον κ. Ηλία Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου η ακροδεξιά είναι – δυνάμει – σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας!

Στα ίδια

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα πράγματα παραμένουν σε χαοτική μορφή, σε σημείο που ορισμένοι εκ των υποστηρικτών του νέου προέδρου να παίρνουν πρωτοβουλίες για να διαχειριστούν την καθημερινότητα. Και δεν φαίνονται στον ορίζοντα συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Αμηχανία

Μία ερμηνεία – που μου έλεγαν υποστηρικτές του – είναι πως επειδή χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο τις περιπτώσεις των κκ Θανάση Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη, και το κατάλαβε πως έστειλε λάθος μηνύματα, νιώθει αμηχανία στα επόμενα βήματα του!

Στήριξη

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης έκρινε σκόπιμο προχθές να στηρίξει με την παρουσία του τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Ζαχαριάδη – είχε υποστηρίξει την κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προς το παρόν δεν γνωρίζω να έχει κάνει κάτι για να τον στηρίξει – και χθες τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Ιωακειμίδη. Περπάτησε με τον κ. Ιωακειμίδη και με το γνωστό επικοινωνιακό του χάρισμα συνομίλησε με τον κόσμο και του σύστησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Ενότητα

Ωστόσο το θέμα της ενότητας – εκ των πραγμάτων – αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με πολλούς να στοιχηματίζουν στη διάσπαση. Η πλευρά του νέου προέδρου μέσω της δήλωσης της κυρία Δώρας Αυγέρη για τον κ. Νίκο Φίλη «έριξε λάδι στη φωτιά» και δεν κατέβασε τους τόνους.

ΡΕΝΕ

Παράλληλα ορισμένα στελέχη της ΡΕΝΕ (ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου) παρενέβησαν κατευναστικά. Και μάλιστα η κυρία Αναγνωστοπούλου αποκήρυξε και τις περίφημες δηλώσεις του ναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη. Όπως σας ενημέρωσα και χθες υπάρχουν πολλά στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη και δεν επιθυμούν επ΄ ουδενί τρόπω την εκπαραθύρωση των αριστερών τάσεων – όσο θόρυβο κι αν κάνουν!

Το συνέδριο

Έχω όμως την υποψία πως η επόμενη εσωκομματική σύγκρουση θα αφορά στην ημερομηνία σύγκλισης του συνεδρίου. Το μπλοκ που στήριξε την κυρία Αχτσιόγλου σίγουρα επιθυμεί την πιο σύντομη διεξαγωγή του, δεδομένου ότι διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις στον εσωκομματικό μηχανισμό τώρα! Αν καθυστερήσει η σύγκληση του συνεδρίου θα αρχίσουν οι μετατοπίσεις προς την πλευρά του νέου προέδρου και ο νέος συσχετισμός δεν θα είναι αυτός που θέλουν….

Αργότερα

Αντιθέτως η άλλη πλευρά θέλει χρόνο για να εμπεδωθεί το νέο «status» εντός του κόμματος. Να γίνει συζήτηση σε ικανούς χρόνους, να ολοκληρωθεί η κομματική ανασυγκρότηση και να πάνε στις ευρωεκλογές με άλλον αέρα!

Ευρωεκλογές

Κι όπως είναι λογικό οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο κρίσιμο ορόσημο της νέας ηγεσίας. Θα φανεί η δυναμική της στην κοινωνία και αν έχει την δυνατότητα, τελικά, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024