Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφτά, σε παίρνει Αριστερά... να το ζορίζεις, τραγουδά ο Κασσελάκης - Στα κάγκελα οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ

Εφτά, σε παίρνει Αριστερά… να το ζορίζεις, τραγουδά ο Κασσελάκης – Στα κάγκελα οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ

Πέφτει σε λάθη ο Κασσελάκης και το ρήγμα ανοίγει, οι «απολύσεις» στο κόμμα δεν είναι διευθυντικό δικαίωμα. Είδε τακτικές CEO στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης γίνεται πιο large στους βιομήχανους

Large

Η δίνη των εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει απορροφήσει την κυβερνητική πολιτική. Χθες πάντως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την διοίκηση του ΣΕΒ, η οποία τον προσκάλεσε στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει και του ενεχείρισε και ένα κατάλογο με αιτήματα. Ο κ. Μητσοτάκης επειδή είναι large τα αποδέχθηκε όλα. Ετσι μου λένε…. Και σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Εν τω μεταξύ η βοήθεια στη Θεσσαλία πηγαίνει με το «σταγονόμετρο». Αλί και τρισαλί στους ανθρώπους που καταστράφηκαν….

Χάος

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: Χάος! Αυτό που υπήρχε διαλύεται αν δεν διαλύθηκε και το καινούργιο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί. Όπως μου έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες σε κάθε περίπτωση. Αν ο νέος πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης κάνει 3 – 4 λάθη όλη η εικόνα του θα πληγεί σοβαρά.

Fault

Τα ίδια στελέχη αναφέρονται στις περιπτώσεις του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλος και του κ. Στέργιος Καλπάκη, οι οποίες έμαθαν την αντικατάσταση τους από τις ιστοσελίδες – παλιά ήταν οι εφημερίδες! Είναι προφανές ότι πρόκειται για unfair. Αν αυτό το λάθος επαναληφθεί τότε τα πράγματα θα «στραβώσουν»….

Κενό

Έλεγαν, λοιπόν, πως ενώ επί προεδρίας του κ. Αλέξη Τσίπρα υπήρχε έλλειμμα προς το κέντρο, τώρα το έλλειμμα διαπιστώνεται προς τα αριστερά. Ως εκ τούτου αν τελικώς η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνει μόνο προς το κέντρο «απελευθερώνοντας» χώρο από τα αριστερά του, τότε επειδή – όπως η κοινωνία και η φύση – η πολιτική δεν αναγνωρίζει κενά, αυτό θα καλυφθεί. Με ποιο τρόπο; Θα το δούμε….

«Κόκκινο πανί»

Ετσι τόνισαν ότι δεν πρέπει να οδηγηθούν στην έξοδο οι αριστερές τάσεις του κόμματος. Αντιθέτως πρέπει να συνυπάρξουν όλοι μαζί! Λένε. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο. Η πολεμική ατμόσφαιρα που επικράτησε στην προεκλογική περίοδο σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει στη συνύπαρξη. Όπως και οι επιλογές των κ.κ Γιώργου Τσίπρα και Παύλου Πολάκη με ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα. Και οι δύο είναι «κόκκινο πανί» για την απέναντι πλευρά, όπως και ο ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης με τις δηλώσεις του έριξε «λάδι στη φωτιά».

Σκληρά

Κι η απέναντι πλευρά απάντησε με τις σκληρές δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη, αλλά και του κ. Νίκου Ξυδάκη – ο δεύτερος μάλιστα «χτύπησε στο σταυρό» τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Εξοδος;

Υπάρχει μία αίσθηση – δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ακριβής – ότι το σύστημα των ανθρώπων που στηρίζει το νέο πρόεδρο, «σπρώχνει» προς την έξοδο κυρίως την τάση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, γι΄αυτό και η οξύτητα των δηλώσεων από την άλλη πλευρά. Δεν νομίζω όμως – αν έχουν αυτό κατά νου – να το πετύχουν. Τουλάχιστον σ΄ αυτή τη φάση….

Το συνέδριο

Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον – μεταξύ των άλλων – στην τρέχουσα συγκυρία είναι το επικείμενο έκτακτο συνέδριο. Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει αποφασιστεί να γίνει τον Νοέμβριο. Ομως ο χρόνος είναι λίγος, γι΄ αυτό και στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο πρώτο δίμηνο του επόμενου χρόνου.

Ανοιξη

Αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι το συνέδριο πρέπει τελικά να γίνει την άνοιξη του 2024 και το κόμμα ανασυγκροτημένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Εχει γίνει τέτοια εισήγηση στο νέο πρόεδρο, ο οποίος και το σκέφτεται. Αν αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία την μετάθεση του συνεδρίου πρέπει να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να αλλάξει επίσης την απόφαση της.

Μειοψηφία;

Εδώ υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Πρώτον, στην Πολιτική Γραμματεία η πλευρά του κ. Κασσελάκη είναι μειοψηφία – σας ενημέρωσα χθες περί αυτού. Δεύτερον, όπως με ενημέρωσαν μάλλον το ίδιο συμβαίνει και στην Κεντρική Επιτροπή. Μου είπαν χαρακτηριστικά ότι «το να πούμε ότι η πλευρά Κασσελάκη έχει τις 151 ψήφους της Κεντρικής Επιτροπής είναι λάθος. Αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους και κινήθηκαν σε μία γκρίζα ζώνη μεταξύ των δύο υποψηφίων, και αυτούς πρέπει να τους κερδίσουμε».

Μηχανισμός

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι όχι μόνο δύσκολα, αλλά και σύνθετα! Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. Αν και στο μπλοκ των δυνάμεων που στήριξε την κυρία Έφη Αχτσιόγλου, είναι εμφανής η αποσυσπείρωση της χαμηλής κλίμακας, δηλαδή των μελών, ωστόσο ο μηχανισμός παραμένει προνομιακό πεδίο των στελεχών της. Υπάρχει η περίπτωση να ελέγξει το συνέδριο; Είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Εξαρτάται από το πότε θα διεξαχθεί.

Αριστερά

Είναι γεγονός πάντως ότι διάφορες ομάδες, οργανώσεις και κόμματα αριστερότερα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιμένουν με εμφανή αγωνία τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Δημοσιότητα

Πάντως η δημοσιότητα που απήλαυσε ο κ. Κασσελάκης τόσο ως υποψήφιος, όσο και ως πρόεδρος, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως κόμμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος που μπορούν να διαχειριστούν! Ετσι υπάρχει κίνδυνος όλο αυτό το επικοινωνιακό ντεμαράζ να γυρίσει μπούμερανγκ. Κι αν συνεχιστούν τα λάθη πολύ σύντομα.

Ο κ. Ν. Παππάς

Επίσης μου έλεγαν ότι ο κ. Νίκος Παππάς δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση. «Εχει βολευτεί στη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και δεν νομίζω να αλλάξει». Τουλάχιστον προς το παρόν, αργότερα βλέπουμε….

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024