Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται εκλογές και φτιασιδώνονται – Στον ΣΥΡΙΖΑ το παίζουν αγαπημένοι, στη ΝΔ πετυχημένοι, Μπέος ως έχει

Έρχονται εκλογές και φτιασιδώνονται – Στον ΣΥΡΙΖΑ το παίζουν αγαπημένοι, στη ΝΔ πετυχημένοι, Μπέος ως έχει

Τη σκηνή «Μαλώνεις ρε;» από τον «Μπακαλόγατο» ανεβάζει με επιτυχία το πολιτικό προσωπικό. Προτεινόμενοι πρωταγωνιστές: Κασσελάκης – Φίλης, Μητσοτάκης – Αγοραστός, Σγουρός – Χατζάρας, Μπέος... εκτός κάδρου.

Το επόμενο

Τα μαχαίρια μπήκαν και πάλι στα θηκάρια. Και το επόμενο ραντεβού δόθηκε στα… μαρμαρένια αλώνια! Αναφέρομαι, όπως αντιλαμβάνεστε, στην – κρίσιμη – συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη με τον κ. Νίκο Φίλη, πρώην υπουργό Παιδείας και εκ των βασικών στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Και ίσως τον πιο οξύ επικριτή του νέου προέδρου….

«Μικρό καλάθι»

Είναι προφανές ότι η συνέχιση της εσωκομματικής σύγκρουσης – και μάλιστα με σκληρούς χαρακτηρισμούς … Ντόναλντ Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο– λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, προκαλούν ζημιά μεγαλύτερη από το όφελος που μπορεί να προσποριστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση. Εστω κι αν η Κουμουνδούρου για τις εκλογές κρατά, έτσι κι αλλιώς, «μικρό καλάθι»….

Ενότητα

Ωστόσο η δήλωση του κ. Φίλη – εξόχως πολιτική – έχει έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρον. Ο κ. Κασσελάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Απλώς η κίνηση του για να γίνει η συνάντηση, τα λέει όλα! Ο κ. Φίλης είπε αρκετά πράγματα. Και για την ενότητα του κόμματος ανέφερε πως «η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών». Έριξε δηλαδή το «μπαλάκι» στους άλλους, λέγοντας επί της ουσίας ότι την ευθύνη την έχει κι άλλη πλευρά. Σωστό. Το θέμα όμως είναι ποιος «ήρξατο χειρών αδίκων»!

Εχει δρόμο

Οι επόμενες αντιπαραθέσεις, όπως είναι φυσικό, θα διεξαχθούν μετά από τις 15 Οκτωβρίου και θα αφορούν στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με επίδικο την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Φίλης πάντως κάλεσε τα μέλη του κόμματος – που προφανώς ανήκουν στο περιβάλλον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης – να μην αποχωρήσουν και «να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος μας».

Από το σωρό…

Και αίφνης ανέκυψε σοβαρό θέμα με ορισμένους υποψήφιους – δύο για την ακρίβεια – του ψηφοδελτίου του κ. Γιάννη Σγουρού, υποψηφίου στην Περιφέρεια της Αττικής. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του κ. Σπύρου Χατζάρα του οποίου οι απόψεις – κι όχι για την Ρωσία και τον Πούτιν – για τους εβραίους και γενικότερα είναι φιλοναζιστικές.

Και το Κ.Ι.Σ.

Μου λένε μάλιστα ότι ο κ. Χατζάρας ήταν προσωπική επιλογή του κ. Σγουρού, στην λογική πως είναι παλιός δημοσιογράφος και προέρχεται από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ»! Κι είναι τέτοιες οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, που έβγαλε ανακοίνωση ακόμη και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Κ.Ι.Σ.). Ευγενική βεβαίως, αλλά δείχνει την σοβαρότητα του θέματος.

Δεν τον κατήγγειλε

Και το ενδιαφέρον συνίσταται στο γεγονός ότι ο κ. Σγουρός αναγκάστηκε να αποκηρύξει αυτές τις απόψεις, αλλά δεν αναγνώρισε το λάθος του για την επιλογή του υποψηφίου. Και δεν τον κατήγγειλε. Γιατί για να τον διαγράψει δεν είναι δυνατόν, διότι τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί. Είναι μία αντίστοιχη περίπτωση – για άλλους λόγους βεβαίως! – με τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, που δεν μπορούσε να βγει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Με τον κ. Δ. Ζαφειρόπουλο

Ο κ. Χατζάρας υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του κ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλου – πρώην υπαρχηγού της παλιάς … «καλής» Χρυσής Αυγής – συνεργάτης του στον «Ελεύθερο Κόσμο» και πολλά άλλα.

Χάθηκε

Το θέμα το έχει εντοπίσει και το έχει ανακινήσει πλευρά του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη. Και παραδόξως ο κ. Σγουρός συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους έναντι του συνυποψηφίου του. Ο λόγος μου λένε είναι απλός: αν υπάρξει δεύτερη Κυριακή – υποστηρίζουν ότι θα υπάρχει – και περάσει ο κ. Σγουρός να μην έχει πολωθεί η κατάσταση μεταξύ τους. Ομως το συγκεκριμένο θέμα, νομίζω πως είναι casus belli και έχει χαθεί η δεύτερη Κυριακή….

«Ανάσταση»

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να «αναστήσει» πολιτικά τον κ. Κώστα Αγοραστό, τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας. Πρόκειται για… «πολυτραυματία» ίσως γι΄αυτό και οι στοιχηματικές εταιρείες δεν παίζουν την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Στο πλευρό του

Πάντως τον φώναξε στο Μέγαρο Μαξίμου και έχοντας τον δίπλα έκανε τηλεδιάσκεψη με διάφορα κυβερνητικά στελέχη για τα έργα στην Περιφέρεια. Προκειμένου να διασωθεί πολιτικά ο κ. Αγοραστός – αλλά και για την διαχείριση των κονδυλίων που θα πέσουν στην περιοχή… – έχει πέσει πάνω να τον στηρίξει όλο το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου. Και τούτο διότι φοβάται ότι η Θεσσαλία μπορεί να είναι μία από τις… «ανορθογραφίες» το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Αχ. Μπέος

Παιδιά τον κ. Αχιλλέα Μπέο να μην ξεχάσετε, ο άνθρωπος πρέπει να ολοκληρώσει το… έργο του! Σκέφτηκε προς στιγμήν να τον κάνει τον Βόλο… Βενετία – οι πλημμύρες του έδωσαν αυτή την ιδέα – αλλά τελικά επιμένει στο αρχικό του σχέδιο. Να γίνει ο Βόλος… Μονακό! Δεν απέχει και πολύ, αν το σκεφτεί κανείς!

Μονακό

Τι παραπάνω, δηλαδή, έχει το Μονακό από τον… Βόλο. Εντάξει, έχει νερό και ρεύμα! Με λίγη υπομονή και οι Βολιώτες θα τα αποκτήσουν. Μην είναι ανυπόμονοι. Τα μεγάλα projects χρειάζονται όραμα – αυτό υπάρχει εν αφθονία – χρειάζονται υπομονή και κυρίως χρειάζονται ηγέτες. Που θα βρείτε καλύτερο από τον κ. Μπέο. Γι΄αυτό σας λέω τον κ. Μπέο και τα μάτια σας, διότι τα χρήματα θα βρεθούν. Κι είναι κι ο καλύτερος να τα διαχειριστεί. Το είπε και ο κ. Μητσοτάκης!

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024