Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας αλά Μπέος και όλοι εσείς τυριά - Μητσοτάκης βαριαναστενάζει, Κασσελάκης κραυγάζει, ΣΥΡΙΖΑ τον τρώει το μαράζι

Ένας αλά Μπέος και όλοι εσείς τυριά – Μητσοτάκης βαριαναστενάζει, Κασσελάκης κραυγάζει, ΣΥΡΙΖΑ τον τρώει το μαράζι

Ελλάδα όπως Δελφινάριο. Ο Μπέος σολάρει, ο Κασσελάκης τον «επικηρύσσει», ο Μητσοτάκης δεν τον αποκηρύσσει και δάκρυα άριστης ποιότητας κυλάνε. Βάζουν αριστερόμετρο… φτου και βγαίνουν Συριζαίοι

Εθνικό προϊόν!

Η πληθωρική προσωπικότητα του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου δεν μπορούσε να παραμείνει «φυλακισμένη» στα στενά όρια της Μαγνησίας. Το φιλοθεάμον κοινό έχει πολλαπλασιαστεί και πολλοί περισσότεροι απολαμβάνουν σήμερα τις… βαθυστόχαστες δηλώσεις του δημάρχου! Και πλέον ο κ. Μπέος εξελίσσεται σε… εθνικό προϊόν!

Ο ΕΟΤ

Μία ελληνική τουριστική ατραξιόν, την ευθύνη της οποίας θα πρέπει πλέον να αναλάβει ο… Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού! Κάθε δήλωση θα μπορεί να μετράται σε… τουριστική δαπάνη. Δεν υπάρχει αμφιβολία!

Δήλωση

Είναι αλήθεια πάντως πως με πόνο ψυχής η Πειραιώς δήλωσε – προσέξτε δήλωσε, όχι αποκήρυξε, έτσι; – πως δεν έχει δώσει το δημοτικό χρίσμα στον κ. Μπέο.

Μοιρολογίστρα

Με το που εκδόθηκε η ανακοίνωση, έκπληκτοι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου άκουγαν έναν πνιχτό κλαυθμό, που όσο περνούσε η ώρα δυνάμωνε και έμοιαζε με μοιρολόι. Μπορώ να σας αποκαλύψω την… μοιρολογίστρα! Ήταν η κυρία Ζέττα Μακρή, η υφυπουργός Παιδείας.

Μαχαιριά

Η κυρία Μακρή οφείλει στον κ. Μπέο την κοινοβουλευτική της ύπαρξη από το 2015 και εντεύθεν. Και όπως αντιλαμβάνεστε η υφυπουργός Παιδείας δεν είναι ένας αχάριστος άνθρωπος. Κι ως ευγνωμονούσα καταθέτει τον ψηφοσυλλεκτικό της οβολό στο ευεργέτη της. Κι η ανακοίνωση ήταν σαν μαχαιριά στο στήθος! Θα το αντέξει; Γιατί είναι ευαίσθητος άνθρωπος η κυρία Μακρή – και όχι μόνο….

Αριστος

«Εσύ είσαι ο πιο ικανός» έλεγε προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δήμαρχο Βόλου – ναι, στον Μπέο – για να αναλάβει τον συντονισμό όλων των έργων στην πόλη. Ένας ακόμη άριστος!

Επιστήμονες

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έβρισε με τον πιο χυδαίο τρόπο την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδειρε ψηφοφόρο του, «μπουγέλωσε» με την μάνικα πολιτικό του αντίπαλο, έκανε τις γνωστές δηλώσεις για «λουλούδες» και «καλσόν» και ο πιο ανώδυνος χαρακτηρισμός προς τους δημότες του είναι «μα….ς». Στους ίδιους που τον ψηφίζουν. Πρέπει να υπάρχει «επιδημία» του «συνδρόμου της Στοκχόλμης» στο Δήμο Βόλου. Ας το εξηγήσουν οι επιστήμονες! Οι δημοσιολόγοι – που έλεγε και ένας παλιός – σηκώνουν τα χέρια ψηλά….

Εντός – εκτός

Με το ένα πόδι εκτός του κόμματος και το άλλο εντός – άγνωστο για πόσο… – βρίσκεται πλέον το πιο αριστερό τμήμα της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αυτοί που παλιά αποκαλούνταν «53+». Το τμήμα δηλαδή του κόμματος που εκφράζεται από τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και διαθέτει τέσσερις βουλευτές. Εκτός του πρώην υποψήφιου προέδρου, τις κυρίες Θεανώ Φωτίου και Μερόπη Τζιούφη και τον κ. Γιώργο Ψυχογιό.

Από την αρχή

Φαίνεται λοιπόν ότι η συγκεκριμένη τάση – η οποία πλήττεται από την μαζική αποστράτευση μελών του κόμματος που την υποστηρίζουν – πρόκειται να δημιουργήσει «δημόσιο χώρο διαλόγου και συντονισμού της δράσης όσων κατανοούν αυτή την ανάγκη, όσων πιστεύουν ότι έτσι μπορεί να αντισταθούν στην “φυσική” ροπή των πραγμάτων». Όπως ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2004…

Δυσκολίες

Και θα επιδιώξουν να «συναντηθούν» με δυνάμεις που βρίσκονται όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αν και όπως επισημαίνεται σχετικά οι δυσκολίες είναι προφανείς για όποιον γνωρίζει εκ των έσω τον συγκεκριμένο χώρο.

«Αριστερόμετρο»

Οι δυνάμεις εκτός του κόμματος – που είχαν αποχωρήσει σε προγενέστερο χρόνο – θα είναι σκληρές στην κριτική τους και οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα υποστούν την βάσανο του… «αριστερόμετρου», το οποίο βεβαίως είχαν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι σε συντρόφους τους εντός του κόμματος. Ετσι είναι αυτά…

Απαλά

Ενώ όμως η αριστερά βασανίζεται με την επιλογή του «μεγάλου βήματος», ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται στη διάρκεια των τελευταίων ημερών να… «νυχοπερπατάει».

Εντυπώσεις

Οι «δικοί» του πάντως θεωρούν ότι το πρώτο εσωκομματικό crash test θα είναι την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να απορριφθούν οι προτάσεις του, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση δεν διαθέτει – λένε – περισσότερους από 8 βουλευτές. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό που παίζει ρόλο είναι οι εντυπώσεις. Ιδωμεν….

«Πρωινός καφές»

Μαθαίνω όμως ότι όσον αφορά το λεγόμενο «πρωινό καφέ» τα εξής: πρώτον δεν θα είναι καθημερινός, διότι – λένε – δεν θέλει να δώσει την εντύπωση της κηδεμόνευσης του, δεύτερον, είναι άγνωστη ακόμη η σύνθεση, πράγμα που σημαίνει ότι ο διαγ(κ)ωνισμός συμμετοχής συνεχίζεται και τρίτον, δεν προβλέπεται να ξεκινήσει – όπως λεγόταν – από αυτή την εβδομάδα, από την επομένη και βλέπουμε.

Διευθυντήριο;

Εκτίμηση: Μέχρι να γίνει το συνέδριο του κόμματος, ο «πρωινός καφές» θα λειτουργεί και ως «κομματικό διευθυντήριο» δεδομένου ότι ο συσχετισμός της Πολιτικής Γραμματείας είναι απαγορευτικός για τον πρόεδρο! Κι είμαστε ακόμη στην αρχή!

Κεντρική Επιτροπή

Τα όσα αφορούν στην Κεντρική Επιτροπή γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Μου λένε ότι βλέπουν την συνεδρίαση μεταξύ της 20ης και 25ης Οκτωβρίου – δηλαδή θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – και βασικό επίδικο θα είναι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η ΡΕΝΕ

Την διαμόρφωση της προεδρικής πλειοψηφίας – τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα – την έχουν αναλάβει τα στελέχη της ΡΕΝΕ, οι κ.κ Νίκος Σκορίνης, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Βουλγαράκης. Πρόκειται για στελέχη που στήριξαν τον Κασσελάκη, αλλά δεν εκτέθηκαν σε εσωκομματικούς καβγάδες και έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν με πολλά στελέχη εκτός της επιρροής τους.

Συγκρατημένη

Μου λένε συγκεκριμένα ότι θεωρείται βέβαιο πως η αναβολή του συνεδρίου τον Νοέμβριο και η σύγκληση σε εύθετο χρόνο, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα συζήτησης για όλα όσα συνέβησαν, θα περάσει. Δηλαδή θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους. Δηλαδή επί της ουσίας οριακά. Αλλά θα γίνει δυνατό. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία!

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024