Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τι λες τώρα;»: Ο Χατζηδάκης ρωτάει τους δικαστές, ο Ανδρουλάκης τον Λοβέρδο, ο Κασσελάκης όλους

«Τι λες τώρα;»: Ο Χατζηδάκης ρωτάει τους δικαστές, ο Ανδρουλάκης τον Λοβέρδο, ο Κασσελάκης όλους

«Μια ψυχρανσία» μεταξύ Μαξίμου - δικαστών για το θέμα αναδρομικών, Ανδρουλάκη - Λοβέρδου για το φλερτ με τη ΝΔ, Μητσοτάκη - υπουργών που μπλοκάρουν μεταρρυθμίσεις και πάγος μεταξύ Αριστερών - Κασσελάκη

«Στα κάγκελα»

Δεν πρόλαβε να εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την αύξηση των συντάξεων των δικαστικών και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης «ανέβηκε στα κάγκελα». Δεν θα ήθελε με τίποτα να του αλλάξουν τα ποσά που καταγράφονται στη «στήλη» των εξόδων. Και μετά τι θα γίνει αν το διεκδικήσουν κι άλλοι; Κι οι άλλοι είναι πολλοί! Ετσι ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία ακυρώνεται η σχετική απόφαση. Για να κόψει την όρεξη των δικαστικών, αλλά και των άλλων…

Χρηματοδότηση

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Γρανάδα και έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές. Και το συνέδεσε με την χρηματοδότηση της Ουκρανίας!

Ουκρανία

Τι είπε πως ««ζητάμε πολλά περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία- και καλά κάνουμε γιατί θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ουκρανία- αλλά επιχειρηματολόγησα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι είναι αδύνατο να διαθέτουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την Ουκρανία και ταυτόχρονα να διαθέτουμε λιγότερους πόρους, πολύ λιγότερους πόρους σε σχέση με αυτούς που δίνουμε για την Ουκρανία για τη στήριξη ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».

2,5 δισ. ευρώ

Και πρόσθεσε ότι «το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι πάρα πολύ μικρό, έχει ήδη εξαντληθεί (…). Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η αύξηση του Ταμείου Αλληλεγγύης κατά 2,5 δισ., σε μία συνολική αναθεώρηση που ξεπερνάει τα 65 δισ., είναι ένα ποσό το οποίο δεν θα έπρεπε να μάς προβληματίσει».

Κόπωση

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε κάποιο κλίμα κόπωσης που διαπιστώνεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή – και – τον απόηχο των εξελίξεων που παρατηρούνται εσχάτως στην αμερικανική Βουλή, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως ορθώς τέθηκε το αίτημα. Ιδωμεν στη συνέχεια….

«Φρενάρισμα»

Διαπιστώνω όμως ένα «φρενάρισμα» σε διάφορες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, λόγω πολιτικού κόστους. Και κυρίως λόγω της πίεσης από τα δεξιά της. Δυστυχώς! Να θυμίσω ότι τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τις έχει καρπωθεί εξ ολοκλήρου η Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Γάμος ομοφυλοφίλων

Ετσι παραπέμπονται για μετά από τις ευρωεκλογές η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Εντυπωσιακή ήταν η παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας κ. Βορίδη που δήλωσε πως δεν σκοπεύει να την ψηφίσει – αυτό μου δείχνει συμφωνία με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Μάνατζερς

Όπως επίσης και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο με το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη σχετικά με τον τρόπο ορισμού των επικεφαλής των δημοσίων φορέων. Και το νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί για το απαραίτητο «μερεμέτισμα», προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδρώντες υπουργοί. Κι από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

«Στρατολογία»

Μία λεπτομέρεια: η κυρία Χαραλαμπογιάννη είναι «στρατολογία» του ίδιου του πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία και το νομοσχέδιο πριν το καταθέσει το συζήτησε με τον ίδιο. Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Οκ. Αλλά θα δούμε στην συνέχεια….

Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος

Αλλά υπάρχει κι άλλο θέμα που εν πρώτοις φαίνεται επουσιώδες, αλλά μπορεί να γίνει και ουσιώδες! Είναι η πολιτική τύχη του πρώην υπουργού και πρώην υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Κάτι πρέπει να κάνει, διότι δεν μπορεί να πορεύεται ως ντράμερ … «μερικής απασχόλησης!

Επιλογή

Φαίνεται πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου. Οι επιλογές είναι δύο: ή θα σχηματίσει ψηφοδέλτιο και θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές ή θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία και πιθανό να συμμετάσχει στο δικό της ψηφοδέλτιο. Πάντως ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης του έκανε την πρόσκληση. Quo vadis! Ο κ. Λοβέρδος υποσχέθηκε ότι δεν θα αργήσει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ζημιά

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό. Η επιλογή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επηρεάσει – πολύ ή λίγο – το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη στις επόμενες εκλογές – προφανώς και – αποσκοπεί να αποσπάσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό και να περιοριστεί η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ή ακόμη και να τον υπερβεί. Η απόσπαση ενός μικρού ποσοστού από το ψηφοδέλτιο του κ. Λοβέρδου μπορεί να στερήσει αυτή την επιτυχία από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σύντομα πάντως θα γίνουμε σοφότεροι. Μέχρι τον Δεκέμβριο λέει….

«Πύρρειος νίκη»

Τελικώς η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποδείχθηκε «πύρρειος νίκη» για τον πρόεδρο του κόμματος κ. Στέφανο Κασσελάκη. Επονται οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας – δεν είναι τόσο … φιλόξενο το κλίμα για τον νέο πρόεδρο – και της Κεντρικής Επιτροπής, που θυμίζει μάλλον πολικό τοπίο.

«Ψυχρανσία»

Χρειάζονται αρκετές προσπάθειες – άρχισαν να καταβάλλονται – για να ανέβει η θερμοκρασία. Αν και η … «ψυχρανσία» αναμένεται να συνεχιστεί από το βράδυ της Κυριακής, που νομίζω ότι η λήγει το διάστημα της «ανακωχής Φίλη – Κασσελάκη»!

Η … ΕΔΗΚ

Κι αν θα αναζητούσα μία ιστορική αναλογία στην περίοδο της μεταπολίτευσης, θα την έβρισκα στην … ΕΔΗΚ του 1977, αμέσως μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου και την κατάρρευση των ποσοστών της. Τότε που το ΠΑΣΟΚ κάλπαζε! Και «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη». Αλλοι πήγαν στη Νέα Δημοκρατία, με την αριστερο-δεξιά διεύρυνση, άλλοι στο σπίτι τους και άλλοι δημιούργησαν το … ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024