Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφές υπολογίζουν καταστροφές έρχονται για Αγοραστό στη Θεσσαλία και Κασσελάκη στην ΚΕ

Επιστροφές υπολογίζουν καταστροφές έρχονται για Αγοραστό στη Θεσσαλία και Κασσελάκη στην ΚΕ

Γκαστρωμένες οι κάλπες στη Θεσσαλία, που λένε οι λαϊκοί, και στη γέννα μάλλον ο Αγοραστός δεν θα κεράσει. Κάτι κυοφορείται και στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Κασσελάκης θα δώσει κατά την ανακοίνωση λεφτά στη νοσοκόμα.

Οδύνη

Το περιβάλλον στη γειτονιά μας γίνεται όλο και πιο ζοφερό. Κι όχι μόνο στο «πεδίο της μάχης», αλλά ευρύτερα, στην γεωπολιτική του διάσταση. Οι αναστατώσεις, που κάθε μέρα που περνά, αποκτούν τεκτονική διάσταση και μοιάζει με εξίσωση που μόνο άγνωστους Χ διαθέτει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας επηρεάζουν ή πρόκειται να μας επηρεάσουν. Κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως στοιβάζονται νεκροί επί νεκρών και καταστροφές επί καταστροφών. Οδύνη και ζόφος!

Εκτάκτως

Και λογικό είναι να συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ – εκτάκτως – για να εξετάσει τις επιπτώσεις στη χώρα μας από τις συγκρούσεις και τα παρεπόμενα στη Μέση Ανατολή. Πάντως φαίνεται πως είναι πιθανόν στο επόμενο διάστημα να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές από την περιοχή.

Εξι στις έξι;

Αλλά τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για την εκλογή των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας και στις 6 Περιφέρειες – λέμε τώρα… – του δεύτερου γύρου, δίνει μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου. Η εικόνα όμως δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την εμφανίζουν οι κυβερνητικοί, κάνοντας προσομοίωση της ηγεμονίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην παρούσα συγκυρία….

Χαμένες και δύσκολες

Πηγές μου από την Νέα Δημοκρατία μου έλεγαν πως σίγουρα χαμένες εμφανίζονται οι Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και των Ιονίων Νήσων. Από τις υπόλοιπες τέσσερις αυτές που έχουν τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας είναι οι Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μην ξεχνάτε πρώτον, ότι ο νομός Ροδόπης είναι το … «ροζουλί» στον μπλε χάρτη της χώρας του περασμένου Ιουνίου και δεύτερον, η καταστροφή του Εβρου έχει φέρει τα πάνω – κάτω στον ακριτικό νομό.

Η σιγουριά τους έφαγε

Αποκάλυψη, που μου έκαναν επίσης οι πηγές μου για να μην στρίψει το στόμα μου την Κυριακή βλέποντας το μπλε, που βλέπω από το κότερο και με ηρεμεί, να «σβήνει» από τη Θεσσαλία είναι ότι ο Κώστας Αγοραστός χάνει. Ο Δημήτρης Κουρέτας που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται βάσει κρυφής -ουδέν κρυπτόν, όμως, υπό την Τζέλα- δημοσκόπησης ότι θα είναι ο νέος περιφερειάρχης. Και ας έχουν πέσει γαλάζιοι «θεοί και δαίμονες» για να επανεκλέξουν τον κ. Κώστα Αγοραστό. Να σκεφτείτε πως ακόμη και ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος – που είχε αποκαλέσει «πολιτικό απατεώνα» τον περιφερειάρχη – ζητά τώρα την ψήφιση του κ. Αγοραστού.

Ένας Πτωχός

Έτσι η μόνη εύκολη για τη ΝΔ Περιφέρεια έμεινε αυτή της Πελοποννήσου – εκεί ο κ. Δημήτρης Πτωχός έχασε για περίπου 300 ψήφους. Στηρίξτε τον Πτωχό λένε οι δεξιοί γιατί η ζωή παίζει παιχνίδια.

Λάρισα

Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και το τι γίνεται στη Λάρισα για να στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης και το τι πιέσεις ασκούνται στο συνδυασμό Τζανακούλη δεν λέγεται! Γιατί τη διατήρηση της Θεσσαλίας θα την επιδείκνυαν ως το «διαμάντι του στέμματος». Την κορυφαία από τις νίκες μεταξύ των Περιφερειών. Κι έτσι θα μπορούσαν να κρύψουν και τις απώλειες που – φαίνεται ότι – θα έχουν…. Τώρα αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μου, πάει το διαμάντι…

Ασκήσεις ηγεμονίας

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες κάνει … ασκήσεις ηγεμονίας! Λογικό είναι – έτσι μου λένε οι πηγές μου – γιατί διαφορετικά θα το χάσει το παιχνίδι. Μόνο που πρέπει να γίνει πιο επιμελής στα ενδοκομματικά. Στα παλιά τα χρόνια – κι όχι μόνο – όταν επρόκειτο να «στρατολογηθεί» κάποιος ή κάποια σε μία οργάνωση, ένα από τα πρώτα πράγματα που μάθαινε ήταν το καταστατικό. Γινόταν ιδιαίτερη συζήτηση. Πόσο μάλλον που ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος και πρέπει να γνωρίζει ότι τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών δεν είναι προνομία του προέδρου – όπως πχ στη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να τον … ζηλεύει τον κ. Μητσοτάκη σ΄ αυτό θέμα, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του … ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! Σκληρό, αλλά αναγκαίο….

Διαπιστώσεις

Ωστόσο εμβριθείς παρατηρητές του εσωκομματικού παρασκηνίου έκαναν ορισμένες διαπιστώσεις πολύ ενδιαφέρουσες. Πρώτον, αμφισβητούν ότι ο κ. Κασσελάκης έχει διαμορφώσει ηγετική ομάδα, δεύτερον, κατά περίπτωση συνομιλεί – ευγενικώς και εγκαρδίως – με διαφόρους από αυτούς που τον στήριξαν στην εκλογή του. Tρίτον, δεν είναι σαφές ότι υπάρχουν σταθεροί σύμβουλοι.

Αρχηγισμός

Και γενικότερα η προεδρία του – αν και είναι νωρίς ακόμη, δείχνει να – αποπνέει … αρχηγισμό! Συμπεριφορά που ήταν αποδεκτή για τον πρώην πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα για προφανείς λόγους, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμη και από φίλιες εσωκομματικές δυνάμεις του νέου προέδρου! Αν και οι φίλοι – και όχι οι στενοί – βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της … ανάγνωσης! Δεν θα αργήσουν να βγάλουν την κεντρική ιδέα….

Συν τρεις

Χθες πολύ συζήτηση έγινε για τον ορισμό των νέων τομεαρχών και εξ αυτού του λόγου έγινε πολύ συζήτηση για τις αρνήσεις που εισέπραξε ο πρόεδρος. Αυτά είναι γνωστά, όπως κι η δήλωση του. Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι τρεις τομεάρχες προέρχονται από την πλευρά της αντιπολίτευσης και προφανώς δεν συμφώνησαν με την «λευκή απεργία», που έχει επιλεγεί ως εσωκομματική τακτική τόσο από την πλευρά της «Ομπρέλας» όσο και της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου. Είναι γεγονός πάντως ότι ο πρόεδρος «έφαγε πόρτα» από αρκετούς αντιπολιτευόμενους. Γι΄ αυτό «άναψε και κόρωσε». Αλλά είναι ακόμη στην αρχή!

Αρνητικοί

Από την άλλη πλευρά δεν φαίνονται – προς το παρόν – στον ορίζοντα οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων. Κατ΄ αρχήν δεν «βγαίνει» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 22 Οκτωβρίου, διότι δεν έχει συγκληθεί ακόμη η Πολιτική Γραμματεία. Μου λένε, λοιπόν, ότι οι συσχετισμοί παραμένουν – μάλλον – αρνητικοί για το πρόεδρο.

Εκκρεμότητες

Ετσι υπάρχει μία περίπτωση να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία εν της απουσία του – θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός των άλλων, για να μεταφέρει και την οικοσκευή του. Και είναι και σε εκκρεμότητα και η στρατιωτική του θητεία των 20 ημερών. Η υποτίμηση των οργάνων δεν είναι καλό σημάδι, μου λένε. Και δεν αποκλείεται να βρει μπροστά του….

Αντ΄ αυτού;

Εχει όμως ενδιαφέρον ένα άρθρο πολεμικής σε βάρος του κ. Κασσελάκη που δημοσιεύτηκε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του κ. Τάκη Κατσαρού. Με το οποίο ζητά την καθαίρεση του προέδρου με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση συνίσταται στο γεγονός ότι ο κ. Κατσαρός ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Νίκου Φίλη. Μία θεωρία συνομωσίας θα ήταν πως: το άρθρο γράφτηκε ως «αντ΄ αυτού», δεδομένου ότι ο κ. Φίλης έχει «συνυπογράψει» την ανακωχή με τον πρόεδρο. Και δεν μπορούσε να εκτεθεί. Να είναι έτσι;

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024