Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευνοϊκό «Πεδίο» για κάποιους ο χώρος του σχολικού βιβλίου, όχι όπως ο «Κάμπος» για τη ΝΔ

Ευνοϊκό «Πεδίο» για κάποιους ο χώρος του σχολικού βιβλίου, όχι όπως ο «Κάμπος» για τη ΝΔ

Θυμάστε την κουκουβάγια στα σχολικά βιβλία; Ε, τώρα θα κατσούφιαζε με όσα συμβαίνουν, με συγκεκριμένη εκδοτική εταιρεία να παίρνει όλες τις δουλειές.. Ζήτημα αξιολόγησης και εδώ, πρωτίστως του επιτελικού κράτους

Μάθε παιδί μου…

Υπέπεσε στην αντίληψή μου πως πολλά περίεργα συμβαίνουν στο χώρο των εκδόσεων των σχολικών βιβλίων. Οι πρακτικές της προηγούμενης ηγεσίας του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με επικεφαλής τον Γιάννη Αντωνίου, άλλοτε προστατευόμενο της Άννα Διαμαντοπούλου έχουν δημιουργήσει ανισορροπία στο χώρο. Ιδιαίτερα μεγάλη η γκρίνια για τις αβάντες προς την εκδοτική εταιρεία «Πεδίο» του Παύλου Παπαχριστοφίλου, ο οποίος πλέον «βαφτίστηκε» και εκτυπωτική εταιρεία. Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ Σπύρος Δουκάκης θεωρείται τίμιος και καλών προθέσεων νέος επιστήμονας, αλλά φαίνεται δεσμευμένος από τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης.

Αξιολόγηση

Θα έχετε παρατηρήσει τον «τιτάνιο αγώνα» που καταβάλλει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου κυρίως για δύο Περιφέρειες, πρωτίστως της Θεσσαλίας, αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Όπως μου λένε από την κυβέρνηση ο λόγος είναι απλός: η καταψήφιση των περιφερειαρχών – των κκ Κώστα Αγοραστού και Χρήστου Μέτιου – ή η επανεκλογή τους, θα αξιολογήσει, επί της ουσίας, την κυβερνητική διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Οι πρώτοι κάηκαν, οι δεύτεροι πνίγηκαν….

Εκδοχές

Αυτή είναι και η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου, γι΄ αυτό και έχουν πέσει «λυτοί και δεμένοι» για να επανεκλέξουν τους δύο περιφερειάρχες. Αν μάλιστα χαθούν και οι δύο περιφέρειες το πλήγμα θα είναι ισχυρό. Αν χαθεί μόνο η μία θα είναι διαχειρίσιμο. Αν όμως κερδηθούν και οι δύο, θα είναι μία … «περήφανη» νίκη του επιτελικού κράτους! Μπορεί να καταστράφηκαν δύο περιοχές, αλλά «ούτε γάτα, ούτε ζημιά»….

Αποκάλυψη

Βέβαια η αποκάλυψη χθες έγινε από τον κ. Αγοραστό στην πρωινή εκπομπή του Mega. Τι είπε ο άνθρωπος; Είπε ότι για την καταστροφή «φταίει ο Τσίπρας. Εντάξει δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό είναι το κεντρικό νόημα. Γιατί; Διότι το 2018 η τότε κυβέρνηση Τσίπρα νομοθέτησε πως υπεύθυνες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμών είναι οι Περιφέρειες, αλλά – όπως είπε – δεν τους έδωσε πόρους! Bingo!

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης

Kαι καλά αυτός ο «επάρατος» ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2019 πήρε την κυβέρνηση του και έφυγε! Και μετά ήρθε το «επιτελικό κράτος». Ούτε αυτό έδωσε πόρους; Δηλαδή για την καταστροφή της Θεσσαλίας φταίει ο Τσίπρας – έτσι κι αλλιώς πιθανολογείται πως είναι υπεύθυνος και για το … προπατορικό αμάρτημα! – αλλά και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης! Ξανά Bingo!

Του το είπε;

Να του το είπε του πρωθυπουργού – έτσι σεμνά και με την δέουσα συστολή – αυτές τις ημέρες που βρέθηκε μαζί του. «Κύριε πρόεδρε θα πρέπει, ξέρετε χμ, μήπως να αναλάβετε, γκουχ, γκουχ, εεε τις ευθύνες σας για τις καταστροφές»! Η κάπως έτσι… Who Knows; – που λένε και στο χωριό μου….

Κινητικότητα

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα μία ενδιαφέρουσα κινητικότητα, όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός του κόμματος! Συναντήσεις, συζητήσεις πολλές, ακούει – μου λένε – και κρατάει και σημειώσεις! Είναι ιδιαίτερα επιμελής….

Ενοχλημένος

Όπως μου λένε από την Κουμουνδούρου – ξαναζωντάνεψε ο έβδομος όροφος – πως είναι σοβαρά ενοχλημένος από όλους αυτούς του δημόσιους … αφορισμούς και ιδιαίτερα από την οξύτητα τους. Επίσης θεωρεί πως είναι μάλλον αδύνατη η «συγκατοίκηση» με την αντιπολίτευση και εκπονούνται και τα αντίστοιχα σενάρια – ποιοι, με ποιον τρόπο, τι θα κάνουν μετά, κλπ.

Χαζομάρες

Το μέγεθος της ενόχλησης του φάνηκε και από την χθεσινοβραδινή ομιλία του στο Κερατσίνι, όπου μεταξύ των άλλων είπε πως «η σύγχρονη Αριστερά χρειάζεται να σηκώσει τα μανίκια και όχι να ασχολείται με χαζομάρες» και συμπλήρωσε «το αριστερόμετρο είναι δεξιά πρακτική και εγώ το έχω βάλει στην τσέπη». Δηλαδή τους βγήκε κι από τα αριστερά! Τελικά έχει χιούμορ….

Χρυσή τομή

Αυτό που ο ίδιος επιδιώκει είναι να επιτύχει την «χρυσή τομή» μεταξύ της «υπεράσπισης» του προεδρικού του status και της μη πρόκλησης προς τους αντιπολιτευόμενους. Μου λένε πως «αν θέλουν να φύγουν, ας φύγουν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο Κασσελάκης δεν θα τους δείξει την πόρτα. Θα τους αφήσει να εκτεθούν».

Ψυχραιμίαααα

Δύσκολη τακτική, διότι έχει πολλά «επίπεδα εμποδίων» και απαιτείται υψηλός δείκτης … ψυχραιμίας! Δεν γνωρίζω ποιος τον διαθέτει….

Φήμες

Οταν λέω πως άρχισε να ασχολείται με το κόμμα, εννοώ πως ξεκίνησε από τα οικονομικά! Από την πρώτη στιγμή, αλλά τώρα τα «ξεσκονίζει»! Μάλιστα κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες – δεν κατόρθωσα να τις επιβεβαιώσω – πως ο πρόεδρος ένιωσε ξαφνικά κάποια ζαλάδα και κατευθύνθηκε προς το παράθυρο του γραφείου του. Το άνοιξε και ετοιμάστηκε να πέσει στην Πειραιώς. Την τελευταία στιγμή ο διευθυντής του κ. Μανώλης Καπνισάκης κατόρθωσε να τον συγκρατήσει. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζει να έχει πρόεδρο….

Χάος

Σ΄ αυτή περίπου την κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του κόμματος. Μου λένε μάλιστα ότι στις κατηγορίες των αποσπασμένων στο κόμμα, αλλά και των επαγγελματικών στελεχών, «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα». Ονόματα δεν γράφω, υπολήψεις δεν θίγω! Το θέμα όμως το παρακολουθώ από κοντά…. Η κατάργηση του status του επαγγελματικού στελέχους πιθανόν να έχει να κάνει και με τις … πολιτικές αντιδράσεις. Λέμε τώρα….

Ο κ. Ν. Μπίστης

Εν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι κυκλοφόρησε στην Κουμουνδούρου η πληροφορία – φήμη, «αρβύλα», δεν ξέρω – πως παραιτήθηκε ο κ. Νίκος Μπίστης. Από την Πολιτική Γραμματεία, από το κόμμα κι αυτό ασαφές. Μετά από λίγες ώρες κι αφού η σχετική πληροφορία πήγαινε από στόμα σε στόμα, κηρύχθηκε «λήξις συναγερμού». Τι συνέβη δεν το γνωρίζω. Το καταγράφω όμως όπως μου το μετέφεραν ….

Συνέπειες

Η ήττα έχει συνέπειες και όχι μόνο πολιτικές. Αλλά και υλικές. Όπως μου είπαν το γεγονός ότι η «Ανοιχτή Πόλη» η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, της οποίας ηγήθηκε ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, βρέθηκε από την δεύτερη στην τρίτη θέση, έχει και κάποιο, μάλλον ισχυρό τίμημα. Πρώτον, χάνει το νεοκλασικό κτίριο, που ήταν η έδρα της – θα το απολαύσει η παράταξη του κ. Χάρη Δούκα – και δεύτερον, χάνει τους υπαλλήλους που της είχε διαθέσει ο Δήμος. Από 6 -7 υπαλλήλους, θα έχει πλέον μόνο 1!

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024